Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Közpénzen náculhatnak a Jobbik szavazói?

888.hu

2016. augusztus 22. 11:58

Több alapítvány segítségével juttatja el országgyűlési párttámogatásának egy részét a Jobbik annak a mozgalomnak, mely neonáci emléktúrákhoz adja a nevét, és melynek egyes tagjai leplezetlenül éltetik a Hitler-kultuszt.

A magát átlátható finanszírozású és korrupcióellenes pártnak beállító Jobbik, Volner János áfacsalásos ügyletei után, ismét magyarázkodásra szorulhat. Ugyanis súlyos vádak merültek fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom körül.

Nemcsak gazdasági, hanem morális értelemben egyaránt.

A vádak alapján jogosan feltételezhető, hogy a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része, több, a párthoz köthető alapítványon keresztül egy olyan szervezet finanszírozását segíti elő, amely alsó hangon militáns jellegű, nem mellesleg etikailag vállalhatatlan.

Fegyverek, Hitler-kosztüm és a Waffen SS

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a radikális Jobbik egyik szatellitszervezeteként tevékenykedik annak ellenére, hogy önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja. Ezzel szemben az igazság az, hogy több vezetőségi tag most is a Jobbik színeiben politizál, név szerint:

  • Toroczkai László - a Jobbik alelnöke; Ásotthalom polgármestere - a HVIM örökös vezetőségi tagja
  • Magvasi Adrián - a Jobbik választókerületi elnöke; volt képviselőjelöltje, az alfahir.hu főszerkesztője - a HVIM vezetőségi tagja
  • Fodor Tamás György - a Jobbik közép-európai kapcsolatokért felelős munkatársa - a HVIM vezetőségi tagja
A szervezet tökéletes gyűjtőtégelyként funkcionálhat a magukat hazafinak aposztrofáló, neonáci identitással szimpatizáló, amatőr fegyverszakértőknek.

Ugyanis a HVIM közreműködésével megszervezett Attila-védvonal emléktúra nevű eseményen többek között, akadt olyan Jobbik-rajongó is, aki Hitler-kosztümben pózolt. 

Attila Védvonal Emléktúra 2013 (Forrás: Facebook)

Azonban nemcsak egyetlen ilyen szélsőséges eset látott már napvilágot.

A jobbikos HVIM rendszeresen szervez olyan táborokat is, melyeken a Farkasok nevű, honvédelmi ismereteket oktató, félkatonai jellegű csoportosulás sorozatlövő fegyvereknek álcázott, replika géppisztolyokkal gyakorlatozik.

Nemzeti Ifjúsági Tábor (Forrás: Facebok 2015)

A Farkasok gyakorta jelennek meg a jobbikos HVIM által megrendezett Nemzeti Ifjúsági Táborban is, melyen elmondásuk szerint "modern harcászoknak öltöznek be." Mi több, ebben a táborban masszív neonáci tagoknak is helyet szorítanak, akik vállaltan reklámozzák a Waffen SS iránt érzett elkötelezettségüket.

Nemzeti Ifjúsági Tábor (Forrás: Facebok 2015)

A HVIM által szervezett tábor nyilvános közösségi oldalán névvel és fényképpel együtt, leplezetlenül feltüntetik a jobbikos rajongókat, akikről pár kattintás után megdöbbentő részletek derülnek ki a nácizmus és a Waffen SS iránt érzett szimpátiájukról

Forrás: Facebook

Hogyan kapcsolódik össze a közpénz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal?

Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már - közérdekű adatigénylés révén -, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványba (GYMA) csatornázza be.

Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a HVIM-hez hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány többek között a párt sajtóját is lélegeztetőgépen tartja, név szerint a Barikád magazint és az Alfahírt is.

A HVIM honlapján feketén-fehéren szerepel, hogy "a Hatvannégy Vármegye Alapítvány a mozgalom (HVIM - a szerk.) számos tevékenységének támogatása mellett önálló kezdeményezésű ügyeket is támogat, megvalósít."

Magyarán a Jobbik országgyűlési párttámogatásának egy része, az ominózus alapítványi láncon keresztül lényégeben akadálytalan módon köthet ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezében.

A mozgalom jóvoltából pedig a korábban leközölt képek alapján vállalhatatlan rendezvények lebonyolítására kerül sor.

Mindezt természetesen az adófizetők pénzéből.


OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

amerika, london, párizs

Önálló kategória lesz a németországi bűnüldözési statisztikákban a késes támadás - írta a Bild című német lap a hírportálján hétfőn azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi három nap alatt kilenc ilyen bűncselekmény történt az országban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

Vérbeli kupameccs a negyedosztály világából

hajrá, magyarok!

Egy igazi ínyencséggel folytatódik a Pörge szurkol sorozatunk, Budapest Kupa-meccsről eddig még nem esett szó.

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

Nem csak itthon kokettál az ellenzék az antiszemitizmussal

amerika, london, párizs

Új trend van kibontakozóban, amely nagyon úgy tűnik, hogy nemzetközi volumenű. Ez pedig nem más, mint a baloldal és a nácizmus egymásra találása, amelyet nemcsak hazánkban, de Nagy-Britanniában is megfigyelhetünk.

Száz osztrák dzsihadista van Szíriában és Irakban

Jelenleg mintegy 100 ausztriai származású külföldi harcos tartózkodik háborús területen Irakban és Szíriában - közölte hétfőn az osztrák alkotmányvédelmi és terrorelhárítási hivatal (BVT) az APA hírügynökséggel. A hivatal szerint a harcosoknak mintegy harminc százaléka rendelkezik osztrák állampolgársággal.

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

Életfogytiglant kapott a migráns, aki a nyílt utcán brutálisan meggyilkolta a családját Hamburgban

amerika, london, párizs

A hamburgi bíróság életfogytiglanra ítélte Mourtala Madout, aki a járókelők szeme láttára gyilkolta meg volt feleségét és egyéves gyermekét.

Hajrá, gyerekcsinálók!

Hajrá, gyerekcsinálók!

piszkostizenkettő

Akik most kezdenek családalapításba, azok nagy támogatásokra számíthatnak. A képlet ilyen egyszerű, aki meg fröcskölődni akar, az fröcskölődni fog.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére