Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Közpénzen náculhatnak a Jobbik szavazói?

888.hu

2016. augusztus 22. 11:58

Több alapítvány segítségével juttatja el országgyűlési párttámogatásának egy részét a Jobbik annak a mozgalomnak, mely neonáci emléktúrákhoz adja a nevét, és melynek egyes tagjai leplezetlenül éltetik a Hitler-kultuszt.

A magát átlátható finanszírozású és korrupcióellenes pártnak beállító Jobbik, Volner János áfacsalásos ügyletei után, ismét magyarázkodásra szorulhat. Ugyanis súlyos vádak merültek fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom körül.

Nemcsak gazdasági, hanem morális értelemben egyaránt.

A vádak alapján jogosan feltételezhető, hogy a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része, több, a párthoz köthető alapítványon keresztül egy olyan szervezet finanszírozását segíti elő, amely alsó hangon militáns jellegű, nem mellesleg etikailag vállalhatatlan.

Fegyverek, Hitler-kosztüm és a Waffen SS

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a radikális Jobbik egyik szatellitszervezeteként tevékenykedik annak ellenére, hogy önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja. Ezzel szemben az igazság az, hogy több vezetőségi tag most is a Jobbik színeiben politizál, név szerint:

  • Toroczkai László - a Jobbik alelnöke; Ásotthalom polgármestere - a HVIM örökös vezetőségi tagja
  • Magvasi Adrián - a Jobbik választókerületi elnöke; volt képviselőjelöltje, az alfahir.hu főszerkesztője - a HVIM vezetőségi tagja
  • Fodor Tamás György - a Jobbik közép-európai kapcsolatokért felelős munkatársa - a HVIM vezetőségi tagja
A szervezet tökéletes gyűjtőtégelyként funkcionálhat a magukat hazafinak aposztrofáló, neonáci identitással szimpatizáló, amatőr fegyverszakértőknek.

Ugyanis a HVIM közreműködésével megszervezett Attila-védvonal emléktúra nevű eseményen többek között, akadt olyan Jobbik-rajongó is, aki Hitler-kosztümben pózolt. 

Attila Védvonal Emléktúra 2013 (Forrás: Facebook)

Azonban nemcsak egyetlen ilyen szélsőséges eset látott már napvilágot.

A jobbikos HVIM rendszeresen szervez olyan táborokat is, melyeken a Farkasok nevű, honvédelmi ismereteket oktató, félkatonai jellegű csoportosulás sorozatlövő fegyvereknek álcázott, replika géppisztolyokkal gyakorlatozik.

Nemzeti Ifjúsági Tábor (Forrás: Facebok 2015)

A Farkasok gyakorta jelennek meg a jobbikos HVIM által megrendezett Nemzeti Ifjúsági Táborban is, melyen elmondásuk szerint "modern harcászoknak öltöznek be." Mi több, ebben a táborban masszív neonáci tagoknak is helyet szorítanak, akik vállaltan reklámozzák a Waffen SS iránt érzett elkötelezettségüket.

Nemzeti Ifjúsági Tábor (Forrás: Facebok 2015)

A HVIM által szervezett tábor nyilvános közösségi oldalán névvel és fényképpel együtt, leplezetlenül feltüntetik a jobbikos rajongókat, akikről pár kattintás után megdöbbentő részletek derülnek ki a nácizmus és a Waffen SS iránt érzett szimpátiájukról

Forrás: Facebook

Hogyan kapcsolódik össze a közpénz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal?

Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már - közérdekű adatigénylés révén -, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványba (GYMA) csatornázza be.

Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a HVIM-hez hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány többek között a párt sajtóját is lélegeztetőgépen tartja, név szerint a Barikád magazint és az Alfahírt is.

A HVIM honlapján feketén-fehéren szerepel, hogy "a Hatvannégy Vármegye Alapítvány a mozgalom (HVIM - a szerk.) számos tevékenységének támogatása mellett önálló kezdeményezésű ügyeket is támogat, megvalósít."

Magyarán a Jobbik országgyűlési párttámogatásának egy része, az ominózus alapítványi láncon keresztül lényégeben akadálytalan módon köthet ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezében.

A mozgalom jóvoltából pedig a korábban leközölt képek alapján vállalhatatlan rendezvények lebonyolítására kerül sor.

Mindezt természetesen az adófizetők pénzéből.


OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére