Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kétharmad
 
 
 
 

Köves Slomót nem lepte meg, hogy a Jobbik még mindig tele van zsidógyűlölőkkel

2017. november 16. 14:58

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a Jobbik legutóbbi antiszemita botrányával kapcsolatban kifejtette, hogy a Jobbik az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját, és most úgy akar mosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékes vödörből.

Az utóbbi napokban több olyan hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyen a mára cukisodással próbálkozó jobbikos politikusok kemény antiszemita megjegyzéseket tesznek. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője 2011. július 23-án a Szent Korona Rádióban beszélt arról, hogy a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál, és arról, hogy Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált. 

Fotó: Kozma Zsuzsi
Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a Mandinernek elmondta, hogy az idézett hangfelvétel nem lepte meg.

Egy olyan párt képviselője mondta, amely az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját, és most úgy akar mosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékes vödörből"

– mondta a rabbi, aki szerint ennek a pártnak az elnöke még idén januárban is azt mondta, hogy ha kiderülne róla, hogy zsidó, akkor lemondana a párt vezetéséről.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Mi ez, ha nem antiszemitizmus?”

– tette fel a kérdést Köves Slomó.

A vallási vezető korábban a Magyar Narancsnak azt mondta a Jobbik és a baloldal összefonódásával kapcsolatban, hogy "a néppártosodó (akármit jelentsen is ez) Jobbik személyzeti politikáját elnézve a Medgyessy Péter által meghirdetett undormentes stratégia eredménye könnyedén az lehet, hogy Szaniszló Ferenc nem kitüntetést fog kapni a jövőben, hanem kitüntetést fog osztani, nem Hóman Bálintok, hanem Gömbös Gyulák kapnak majd szobrokat, és nem a migránsokról, hanem a magyarországi cigányságról szól majd a plakátkampány.”

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy elkeseredett zsidó vezető: "nem tanácsos a kipaviselés a német nagyvárosokban"

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban - mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban.

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

amerika, london, párizs

Irán kiléphet az atomsorompó-egyezményből, ha Donald Trump amerikai elnök felmondja az iszlám köztársaság atomprogramjáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodást - jelentette ki kedden Ali Samháni tábornok, Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsának titkára.

Az osztrákok ugyanazt gondolják Európa biztonságáról és jövőjéről, mint mi

Kövér László Tallinnban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt mások mellett az osztrák Nemzeti Tanács elnökével.

Újabb bécsi kerület akar alkoholtilalmat bevezetni

A lokálisan bevezetett tiltást Florisdorf polgármestere is átvenné.

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

amerika, london, párizs

A hágai ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte Radovan Karadzicra.

A magyarok többsége optimista a következő négy évet illetően

A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére