Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

2019. február 15. 14:28

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

A G. Fodor Gábor által vezetett A nyolcas című műsorban Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija úgy vélte, hogy sajnálatos módon a Jobbik egy náci eszméket követő politikai párt.

Ha valami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa és általában úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa"

– mondta az EMIH vezető rabbija azzal kapcsolatban, hogy a magyar sajtó egy része abszurd módon elbagatellizálja és mentegeti a Jobbik egyértelműen antiszemita megnyilvánulásait.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Köves Slomó szerint döbbenetes az, ahogy a Jobbik antiszemitizmusát most mentegetni akarók egy 180 fokos fordulattal szembemennek mindazzal, ami a magyar közélet meghatározó álláspontja volt a náci eszmék vonatkozásában az elmúlt harminc esztendőben.

A Jobbikkal való politikai együttműködéssel összefüggésben pedig az EMIH vezetője úgy vélte, hogy azt érthetetlennek tartja, mert nem tudja elképzelni, hogy demokratikus eszméket valló pártok miként tudnának egy győzelem esetén együtt kormányozni a náci karlendítéseket magukénak valló párttal. A vezető rabbi szerint ráadásul a szélsőséges Jobbikkal való politikai együttműködésnek van egy olyan veszélyes, ám lehetséges következménye is, hogy ez azt sugallja, mintha a náci karlendítéses nézetek nem is lennének annyira veszélyesek, és azok voltaképpen elfogadhatók.

A nyolcas műsorban folytatott beszélgetésben szóba került Karácsony Gergelynek a zsidók listázásával kapcsolatban tett nyilatkozata és az ezt követő bocsánatkérése is.

Köves Slomó ezzel összefüggésben úgy vélte, hogy a zsidók listázása ügyében nem lehet felkészülés kérdése az, hogy elfogadhatónak tartja-e valaki azt vagy sem. A rabbi véleménye szerint az interjúban elhangzottakon és Karácsony Gergelynek az ezután elmondott bocsánatkérésein túlmutatóan az igazi kérdés az az, hogy mi lesz ezek után a sorsa a balliberális ellenzéki pártok és a Jobbik között tervezett választási szövetségnek.

Nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs"

– mondta az EMIH vezetője, aki szerint csak a vak nem látja, hogy nincs meg ehhez az erkölcsi alap, hiszen a Jobbik az egész létét egy rasszista ideológiára építette fel.

Köves Slomó beszélt arról is, hogy különösen érthetetlennek tartja, hogy az elmúlt időszakban a demonstrációkon egymás mellett lengtek az árpádsávos és a DK-s zászlók annak a jeleként, hogy az a baloldal, ami hosszú éveken azzal támadta a Fideszt, hogy az össze akar fogni a szélsőjobboldali Jobbikkal, most ő maga akar összefogni a szélsőséges párttal. Ezzel pedig a baloldal lejáratja mindazt, amit az elmúlt harminc évben a szélsőségekkel összefüggésben képviselt.

A teljes 45 perces beszélgetés vasárnap este 19 óra 10 perckor lesz látható az Echo TV A nyolcas című műsorában.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére