Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Kövér László elfogadhatatlannak tartja a magyar parlamentarizmus mélypontját jelentő ellenzéki akciókat

2019. február 11. 09:42

Kövér László szerint elfogadhatatlan, és ezért a legmagasabb pénzbüntetést vonja maga után az, hogy az ellenzék sípokkal, szirénával, időnként pedig üvöltözve, máskor nevetgélve zavarta meg az Országgyűlés ülését az utóbbi időben több alkalommal is.

Kövér László szerint elfogadhatatlan, és ezért a legmagasabb pénzbüntetést vonja maga után az, hogy az ellenzék sípokkal, szirénával, időnként pedig üvöltözve, máskor nevetgélve zavarta meg az Országgyűlés ülését az utóbbi időben több alkalommal is.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Nem véletlenül javasoltam sok esetben a legsúlyosabb kiróható pénzbírságot, mert azt gondolom, hogy minden határt átlépett az ellenzék”

– fogalmazott Kövér László a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Elmondta, míg korábban csak egy-két ellenzéki politikus viselkedett hasonlóan, a legutóbbi esetnél már egyöntetűen csatlakoztak és gyűltek össze a baloldali képviselők. Emlékeztetett, nemcsak az MSZP és a DK, de a Jobbik és az LMP tagjai is részt vettek a rendbontásban.

Az LMP-vel kapcsolatban megjegyezte, a párt képviselői „fékezett rendbontást” hajtottak végre, párttársaikkal ellentétben ők nem akadályozták fizikailag az ülés levezetését, csak transzparenseket emeltek a magasba és papírlapokat dobáltak a teremben.

A házelnök úgy véli, a történtek együttvéve azonban a magyar parlamentarizmus mélypontjának számítanak, ezért a büntetések és szankciók ennek megfelelően a csúcson kell, hogy legyenek.

Szerinte az, hogy az ellenzék összetéveszti az utcai politizálást és a politikai aktivizmust a politikusi helytállással az Országgyűlésben, azért van, mert hiányzik az intellektuális képességük és elfogyott a türelmük. Látják, hogy nincsenek „azonos súlycsoportban” a Fidesz és a KDNP politikusaival. Hozzátette, egyetlen ellenzéki képviselő és pártvezető sincs még csak belátható távolságra sem a Fidesz élvonalbeli politikusaihoz képest.

Közölte, a Kossuth téren és az Országház épületét ért károk és a helyreállítás költsége körülbelül 13 millió forintba került. 

Megjegyezte, elfogadhatatlannak tartja, amit az ellenzék művelt. Nem tisztelik az ország közös nemzeti kincsét, a Kossuth szobrot és az Országházat, továbbá a karácsonyfát – amely kulturális erkölcsi érték – és a jótékonyságra szánt szánkókat.

Kövér László úgy véli, hogy az ország jobbat érdemelne a jelenlegi, romokban heverő ellenzéknél.

Hiszen a demokrácia egyik szabálya, hogy az ellenzék is nyerhet választást. Ugyanakkor, ha a jelenlegi ellenzék akár külön, akár együtt nyerne választást, sokkal nagyobb lenne a katasztrófa, mint amit a Gyurcsány-kormány és pártja okozott"

– hangsúlyozta Kövér László.

Elmondta, jó lenne, ha az ellenzék még megmaradt, értelmes és idősebb generációhoz tartozó képviselői ahelyett, hogy odacsapódnának a rendbontókhoz, inkább próbálnák őket visszafogni, és a kitartó, türelmes, egyszer akár gyümölcsöt hozó építkezésre vennék rá őket.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A házelnök felidézte, hogy amikor a Fidesz 1990-ben bejutott a parlamentbe, nem gondolták azt, hogy kormányképesek lehetnek. 1994-ben sem hitték, hogyha választást nyernének, képesek lennének megfelelni ennek a kihívásnak. 1998-ban már kicsit erősebbnek érezték magukat, de az ország nagy része – annak ellenére, hogy a Fidesz kapta a legtöbb voksot – ebben az erőben még nem volt biztos.

Szerinte nem véletlen az sem, hogy az első Orbán-kormány úgy állt össze, hogy a párt politikusainak tanárai és professzorai kerültek a „miniszteri bársonyszékekbe”.

1994 és 1998 között rengeteg energiát és időt fektettünk be, különösen a 2002 utáni időszakra, ahol a Fidesz mind szervezetileg, mind szellemileg, mind intellektuálisan is megújult, és vált alkalmassá arra, hogy 8 év felkészülési idő után, 2010 óta immáron a harmadik kétharmados mandátum többségét húzza be a parlamentben"

– jelentette ki a Fidesz politikusa.

Kövér László bár megtette a javaslatát, a házbizottságban még nem született döntés, erről majd a plénum dönt – mondta el. Ugyanakkor arról is beszélt, ha nem lenne biztos abban, hogy a többség ezt megszavazza, akkor nem is terjesztette volna elő ezeket a javaslatokat.

A házelnök úgy véli, a józan többség, sőt még talán a baloldali politikusok között is vannak olyanok, akik ha nyilvánosan nem is, de magukban elismerik, hogy az a rendbontás, amit az ellenzék okozott, vállalhatatlan és nem folytatható.

Emlékeztetett, a Fidesznek is volt ellenzéki időszaka, amikor 2002-ben egy mocskolódó, negatív kampány eredményeképp – amelyről Gyurcsány Ferenc saját könyvében rántja le a leplet – egy hajszállal elvesztették a választásokat.

A Fidesz viszont akkor sem csinálta azt, amit most az ellenzék, pedig jóval nagyobb erőt képviselt a parlamentben ellenzékként, mint a mostani ellenzék. A Fidesz akkori legerősebb gesztusa az volt, hogy a miniszterelnök felszólalásakor fogták magukat, és kimentek a teremből"

– idézte fel a Fidesz ellenzéki időszakát Kövér László.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére