Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kövér: a magyar és a lengyel modell példa lehet az unió számára

2017. október 26. 14:28

Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a parlamentben arról beszélt: Magyarország tesz azért, hogy a következő években tovább erősödjön Közép-Európa szerepe és hangja. A házelnök abban is bízik, hogy a közép-európai valóságközeli politika hozzájárul az unió elkerülhetetlennek tűnő megújulásához.

A Nézőpont Intézet által Félidőben a PiS-kormányzás – lengyel és magyar szemmel címmel rendezett nemzetközi konferencián a házelnök a nyitóbeszédében kiemelte:

Magyarországnak és Lengyelországnak nemcsak arra volt ereje, hogy a kommunizmussal szemben ellenállást tanúsítson, hogy "lerázza magáról a posztkommunizmus koloncait", hanem arra is van és lesz ereje, hogy napjainkban Európában megvédje a valóságközeli politikát. Ha a politika elszakad a valóságtól, akkor a közérdekeken és közfelhatalmazáson nyugvó közhatalom vesztésre van ítélve a magánérdekeken alapuló és felhatalmazás nélküli illegitim magánhatalommal szemben.

De ha a politikát sikerül valóságközelinek megőrizni, akkor bár nagy csaták árán, de a közhatalom és a magánhatalom közötti egyensúly helyreállítható.

Magyarázta Kövér, aki szerint világszerte csak ez eredményezhet békét, fejlődést és emberi méltósággal élhető életet.

Fotó: MTI Fotóbank

Egyelőre azonban ott tartunk, hogy a globális technológiai fejlődés hasznait leginkább a magánhatalmak szedik, terheit pedig mindenekelőtt a közhatalmak viselik. Emiatt a közhatalmak részesedése az erőforrásokból csökken, a magánhatalmak erőforrásai pedig nőnek. A közhatalmaknak apadó erőforrásaik, csökkenő mozgásterük és szaporodó kötelezettségeik vannak, míg a magánhatalmaknak egyre több pénzük és egyre kevesebb kötelezettségük van – magyarázta Kövér.

Lengyel, magyar két jó barát

A házelnök szerint mind Magyarország, mind pedig Lengyelország politikai rendszere kiállta a rendszerváltozás utáni csaknem harminc év próbáját: ormányaik erős társadalmi támogatottsággal bírnak, újító megoldásaik eredményességét pedig még az ellenfeleik is kénytelenek elismerni.

Kövér László kifejtette: a magyarok és lengyelek kivételes és mély barátsága nemcsak a kölcsönösen felismert sorsközösségen, hanem a valóságközeli politikára való közös törekvésen is alapul.

Budapesten és Varsóban nemcsak a saját érdekeinkhez, hanem egymás barátságához is ragaszkodunk"

– fogalmazott a házelnök, aki szerint az elmúlt évtizedekben felépült közép-európai regionális együttműködés, a visegrádi négyek is a magyarok és a lengyelek történelmi érdekközösségének és barátságának tengelyére épült fel.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A házelnök úgy vélte, ma már létezik egy valóságközeli magyar és egy lengyel politikai modell – legyen szó gazdaságpolitikáról, családpolitikáról, vagy az illegális bevándorlás elleni küzdelemről és a biztonságról.

Ezért is fontos, hogy a magyar és lengyel barátság és együttműködés Közép-Európa más népei számára is példamutató legyen, és a térség országainak hinniük kell abban, hogy "csak együtt lehetünk erősek".

Az évszázados berögződéseket meghaladva érdemes minden közép-európai államnak "a szövetségest megtalálni egymásban ahelyett, hogy nagy hatalmú protektorokat keresnénk, sokszor akár a velünk egy sorsot osztó szomszéd rovására" – zárta beszédét a házelnök.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinak inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére