Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Kovács Zoltán helyretette a The Washington Postot

2018. december 13. 15:20

A The Washington Post című amerikai napilap figyelmen kívül hagyott számos fontos kérdést és részletet a Soros-egyetem Magyarországról való elűzéséről szóló múlt heti cikkében - szögezte le Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a lapban szerdán este megjelent olvasói levelében.

Az amerikai lapban "Szomorú nap Magyarországnak" címmel jelent meg egy írás, amelyben a Soros-egyetemet siratják. A cikk szerint Orbán Viktor Soros Györgyöt gyalázza, akinek az egyeteme a demokratikus világra leereszkedő új vasfüggöny áldozatává lett. Ezt azzal kapcsolatosan írták, hogy a CEU bejelentette, képzéseinek egy részét áthelyezi Bécsbe. Majd az amerikai diplomácia szomorú napjaként jellemzik azt, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nem sikerült kompromisszumra bírnia Orbán Viktort a Soros-egyetemmel kapcsolatosan.

A Soros-egyetem politikai blöffjéről

Egy hete jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe költözik; de még mindig nem derült ki, mekkora „veszteség" Magyarország számára a felsőoktatási intézmény „disszidálása". Csak nem azért, mert egy óriási politikai blöffnek vagyunk szem- és fültanúi? Fotó: x-default Rég nem láttunk, hallottunk ekkora hisztériába torkolló propagandát, mint ami Soros György egyeteme „távozása" kapcsán robbant egy hete.

Kovács Zoltán levelében azt írja: a The Washington Post figyelmen kívül hagyta például azt a tényt, hogy az egyetem Budapesten bejegyzett campusa – a Közép-európai Egyetem – továbbra is működik majd és ad ki diplomákat, tehát nem lehet azt állítani, hogy elűzték. Az államtitkár hozzáfűzi ehhez: az amerikai nagykövetnek teljesen igaza volt, amikor megállapította, hogy az ügyben nem sérül az akadémiai szabadság.

Kovács Zoltán ezenkívül felteszi a kérdést, hogy a Soros-egyetem hogyan bocsáthat ki amerikai diplomákat, amikor szerinte magában az Egyesült Államokban nem bocsát ki. Szerinte ugyanis a Soros-egyetem nem tart fenn valódi campust és nem bocsát ki posztgraduális diplomákat a New York állambeli Bard College-ban, mint ahogy azt "egyesek" állítják.

A Soros-egyetem emiatt nem működhet tovább Magyarországon, mint afféle »offshore« egyetem"

– írta.

És van még egy részlet, amelyet a lap nem vett figyelembe az államtitkár szerint:

a vonatkozó magyar törvény többtucatnyi, Magyarországon működő külföldi felsőoktatási intézményt érint, de legtöbbjüknek nem jelent gondot megfelelni a jogszabálynak, például a marylandi McDaniel College-nak sem volt ezzel problémája.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Magyarország olyan csatákat tudott megnyerni, amikről sokan álmodni sem mernek

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője és a 888.hu publicistája értékelte hazánk teljesítményét a köztévében.

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

Menczer: Sargentini semmit nem tud Magyarországról

kétharmad

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár egy videóban reagált Judith Sargentini 15 perces videóüzenetére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma!

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére