Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kósa: élet-halál küzdelmet fog vívni az ellenzék elitje

2017. február 18. 14:28

A Fidesz frakcióvezetője szerint Botka László nem is akar miniszterelnökjelölt lenni, a baloldali elit élet-halál harcot fog vívni, a Momentum pedig csak az ellenzéknek jelent egy újabb kihívást.

Kósa Lajos a Magyar Időknek adott interjúban jelentette ki, hogy véleménye szerint a szegedi polgármester eljárja a kötelező pávatáncot, ám a végén majd széttárja karjait és azt mondja: ő mindent megpróbált, de sajnos nem ment. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője úgy véli, hogy Botka László elébe ment annak, hogy azt mondhassák rá a baloldalon, hogy cserbenhagyta őket, amikor az élre kellett volna állnia.

Fotó: MTI Fotóbank

Kósa Lajos a Fidesz-KDNP frakcióülése kapcsán elmondta, hogy teljesen nyugodt, minden szenzációtól mentes volt, így az izgalmakat inkább az ellenzék háza táján kell keresni. A politikus egy kérdésre válaszolva azonban leszögezte, hogy nincs szó hátradőlésről, még keményebben kell küzdeniük, mint korábban.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a helyzet annyiban más, hogy most az ellenzék vezető elitje élet-halál küzdelmet fog vívni. Az MSZP elnöke, Molnár Gyula maga beszélt arról, hogy ha jövőre nem nyernek, a kérdés úgy vetődik fel, hogy egyáltalán szükség van-e még a szocialista pártra. Lehet, hogy ez a harc lesz a végső?”

– fogalmazott az interjúban a kormánypárti politikus.

Kósa a Jobbik baloldali fordulatáról szólva kiemelte, hogy az leginkább a jobbikos szavazókat lepte meg, akik ennek következtében el is bizonytalanodtak. A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy a Jobbik az uniós és az izraeli zászló elégetésétől, a teljesen elfogadhatatlan antiszemita cselekedetektől eljutott a filoszemita fordulatig, ami nem tűnik túlságosan hitelesnek.

A Magyar Időknek adott interjúban szóba került az olimpia kérdése is, amire Kósa Lajos a következőt mondta:

Az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament. A főváros írhatja ki a helyi népszavazást is. Várjuk meg, lesz-e helyi népszavazás Budapesten. A Momentum feltűnése azonban nem nekünk, hanem az amúgy is széttöredezett baloldalnak jelent kihívást. Nem is keresek értelmet abban, hogy az MSZP – saját magát szembeköpve – most miért állt be az olimpiaellenes kórusba, hiszen tavaly még a rendezés mellett voltak.”

A politikus az olimpia megrendezésének költségeiről szóló tízezer milliárdos adatokat ostobaságnak nevezte, és felhívta a figyelmet, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sem engedi elszállni a költségeket, az új elnök elképzelései szerint sokkal takarékosabb, kifejezetten olcsó olimpiák következnek majd a korábbiaknál. Ezért nincs értelme összevetni a számokat a pekingi vagy épp a Szocsiban megrendezett olimpia költségeivel.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

Évek óta azon dolgoznak Merkelék, hogy átvegyék a határőrizetet

amerika, london, párizs

A brüsszeli elit már évek óta arra készül, hogy ők mondják meg a nemzetállamoknak, ki léphet be Európába, így Magyarország területére is, és ki nem.

Elmarad az apokalipszis: közel a Brexit-megállapodás

Az EU bejelentette, hogy tud megoldást az észak-írországi határ kérdésére, vagyis arra a problémakörre, amely a leginkább foglalkoztatja a briteket a Brexit kapcsán. Eközben Theresa May brit miniszterelnök levelet írt az egyik legnagyobb német lapba, a Die Weltbe. A Brexit kérdése az uniós állam- és kormányfők ma kezdődő, informális találkozóján is szóba kerül.

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

amerika, london, párizs

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére