Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megint fogy a bizalom a német kormánnyal szemben

2016. április 3. 16:08

A március eleji tartományi választások után közzétett közvélemény-kutatások eredményei láttán sokan örömködtek: Angela Merkel jobban teljesít. Egy friss poll szerint azonban a kancellár egy hétvégén rendezett választáson nem teljesítene fényesen.

Az Insa közvéleménykutató szombaton nyilvánosságra hozott felmérése szerint a szavazásra jogosultak mindössze 33 százaléka voksolna a jelenlegi CDU-CSU kormánykoalícióra, ha most vasárnap kellene elmennie választani. Két másik közvélemény-kutatás, az Emnidé és a Forschungsgrueppe Wahlené 35 százalékra mérte a kormánykoalíció támogatottságát.

Mindhárom kutatás eredménye azt mutatja, hogy a kormányzó erők háttere zsugorodik, igaz, az előző felmérésekhez képest mindhárman csak egy-egy százalékos visszaesést mértek.

Ugyanők ezzel párhuzamosan az AfD folytatódó előretörését mérték. A szavazók 13 százaléka őket szeretné kormányon látni, sokan közülük annak ellenére, hogy úgy érzik, a párt egyre inkább a jobb szélre tolódik. A felmérések egyik legnagyobb meglepetése viszont, hogy az AfD-támogatóknak csak alig több mint a fele (55 százalék) vallja magát jobboldalinak, 44 százalékuk középre helyezné magát nézetei alapján a politikai spektrumon.

Habár egyértelmű, hogy a magukat nem jobboldalinak vallók az AfD bevándorlással kapcsolatos üzenetei miatt figyeltek fel a pártra, egyre többen vannak azok Németországban, akik szerint minden rendben a kancellár migrációs politikájával. 53 százalék elégedett, 42 százalék elégedetlen azzal, ahogy Merkel a bevándorlást kezeli, 8 százalékponttal kevesebb, mint februárban. Előbbi, elégedett csoporttal nagyjából azonos azok aránya is, akik szerint Németország képes lesz megbirkózni a menekültáradattal érkezők hadával – tavaly december óta most először fordult elő, hogy ebben a kérdésben újra az optimisták kerültek többségbe. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a balkáni országok különmegállapodásával a fő migrációs útvonalat lezárják (amit a német kormány elítélt), kellett, hogy Ausztria bevezesse a menekültkvótát (amit a német kormányfő hangosan elítélt, majd belügyminisztere nemrég hasonló javaslattal állt elő). Igaz, ehhez kellett az is, hogy a német kormány minden maradék politikai tőkéjét egy olyan megállapodásba ölje, amellyel outsource-olta a bevándorlási válság kezelését egy az unión kívüli, épp ezért megoldás aggályossága miatt belső morális válsággal nem fenyegető országba, a törökökhöz. A cehet pedig ráhagyta az európai közösségre.

(Deutsche Welle)

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére