Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megint fogy a bizalom a német kormánnyal szemben

2016. április 3. 16:08

A március eleji tartományi választások után közzétett közvélemény-kutatások eredményei láttán sokan örömködtek: Angela Merkel jobban teljesít. Egy friss poll szerint azonban a kancellár egy hétvégén rendezett választáson nem teljesítene fényesen.

Az Insa közvéleménykutató szombaton nyilvánosságra hozott felmérése szerint a szavazásra jogosultak mindössze 33 százaléka voksolna a jelenlegi CDU-CSU kormánykoalícióra, ha most vasárnap kellene elmennie választani. Két másik közvélemény-kutatás, az Emnidé és a Forschungsgrueppe Wahlené 35 százalékra mérte a kormánykoalíció támogatottságát.

Mindhárom kutatás eredménye azt mutatja, hogy a kormányzó erők háttere zsugorodik, igaz, az előző felmérésekhez képest mindhárman csak egy-egy százalékos visszaesést mértek.

Ugyanők ezzel párhuzamosan az AfD folytatódó előretörését mérték. A szavazók 13 százaléka őket szeretné kormányon látni, sokan közülük annak ellenére, hogy úgy érzik, a párt egyre inkább a jobb szélre tolódik. A felmérések egyik legnagyobb meglepetése viszont, hogy az AfD-támogatóknak csak alig több mint a fele (55 százalék) vallja magát jobboldalinak, 44 százalékuk középre helyezné magát nézetei alapján a politikai spektrumon.

Habár egyértelmű, hogy a magukat nem jobboldalinak vallók az AfD bevándorlással kapcsolatos üzenetei miatt figyeltek fel a pártra, egyre többen vannak azok Németországban, akik szerint minden rendben a kancellár migrációs politikájával. 53 százalék elégedett, 42 százalék elégedetlen azzal, ahogy Merkel a bevándorlást kezeli, 8 százalékponttal kevesebb, mint februárban. Előbbi, elégedett csoporttal nagyjából azonos azok aránya is, akik szerint Németország képes lesz megbirkózni a menekültáradattal érkezők hadával – tavaly december óta most először fordult elő, hogy ebben a kérdésben újra az optimisták kerültek többségbe. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a balkáni országok különmegállapodásával a fő migrációs útvonalat lezárják (amit a német kormány elítélt), kellett, hogy Ausztria bevezesse a menekültkvótát (amit a német kormányfő hangosan elítélt, majd belügyminisztere nemrég hasonló javaslattal állt elő). Igaz, ehhez kellett az is, hogy a német kormány minden maradék politikai tőkéjét egy olyan megállapodásba ölje, amellyel outsource-olta a bevándorlási válság kezelését egy az unión kívüli, épp ezért megoldás aggályossága miatt belső morális válsággal nem fenyegető országba, a törökökhöz. A cehet pedig ráhagyta az európai közösségre.

(Deutsche Welle)

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére