Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Megint fogy a bizalom a német kormánnyal szemben

2016. április 3. 16:08

A március eleji tartományi választások után közzétett közvélemény-kutatások eredményei láttán sokan örömködtek: Angela Merkel jobban teljesít. Egy friss poll szerint azonban a kancellár egy hétvégén rendezett választáson nem teljesítene fényesen.

Az Insa közvéleménykutató szombaton nyilvánosságra hozott felmérése szerint a szavazásra jogosultak mindössze 33 százaléka voksolna a jelenlegi CDU-CSU kormánykoalícióra, ha most vasárnap kellene elmennie választani. Két másik közvélemény-kutatás, az Emnidé és a Forschungsgrueppe Wahlené 35 százalékra mérte a kormánykoalíció támogatottságát.

Mindhárom kutatás eredménye azt mutatja, hogy a kormányzó erők háttere zsugorodik, igaz, az előző felmérésekhez képest mindhárman csak egy-egy százalékos visszaesést mértek.

Ugyanők ezzel párhuzamosan az AfD folytatódó előretörését mérték. A szavazók 13 százaléka őket szeretné kormányon látni, sokan közülük annak ellenére, hogy úgy érzik, a párt egyre inkább a jobb szélre tolódik. A felmérések egyik legnagyobb meglepetése viszont, hogy az AfD-támogatóknak csak alig több mint a fele (55 százalék) vallja magát jobboldalinak, 44 százalékuk középre helyezné magát nézetei alapján a politikai spektrumon.

Habár egyértelmű, hogy a magukat nem jobboldalinak vallók az AfD bevándorlással kapcsolatos üzenetei miatt figyeltek fel a pártra, egyre többen vannak azok Németországban, akik szerint minden rendben a kancellár migrációs politikájával. 53 százalék elégedett, 42 százalék elégedetlen azzal, ahogy Merkel a bevándorlást kezeli, 8 százalékponttal kevesebb, mint februárban. Előbbi, elégedett csoporttal nagyjából azonos azok aránya is, akik szerint Németország képes lesz megbirkózni a menekültáradattal érkezők hadával – tavaly december óta most először fordult elő, hogy ebben a kérdésben újra az optimisták kerültek többségbe. Igaz, ehhez kellett az is, hogy a balkáni országok különmegállapodásával a fő migrációs útvonalat lezárják (amit a német kormány elítélt), kellett, hogy Ausztria bevezesse a menekültkvótát (amit a német kormányfő hangosan elítélt, majd belügyminisztere nemrég hasonló javaslattal állt elő). Igaz, ehhez kellett az is, hogy a német kormány minden maradék politikai tőkéjét egy olyan megállapodásba ölje, amellyel outsource-olta a bevándorlási válság kezelését egy az unión kívüli, épp ezért megoldás aggályossága miatt belső morális válsággal nem fenyegető országba, a törökökhöz. A cehet pedig ráhagyta az európai közösségre.

(Deutsche Welle)

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére