Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Komoly fegyvertény lehet Brüsszel ellen Trump Brexit-párti kiállása

2018. július 1. 13:10

Vasárnapi brit lapértesülés szerint a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának vezetőivel tárgyalt titokban, a brit kormány tudta nélkül John Bolton, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

A nyomtatott The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap forrásai szerint Bolton, aki a héten járt Londonban Donald Trump amerikai elnök július 13-án esedékes hivatalos nagy-britanniai látogatásának előkészítése érdekében, találkozott ugyan Sir Mark Sedwillel, Theresa May brit miniszterelnök nemzetbiztonsági kabinetjének vezetőjével,

a Downing Street azonban nem tudott Bolton és a European Research Group (Európai Kutatási Csoport, ERG) nevű, a Konzervatív Párt alsóházi frakcióján belül létrejött erőteljesen EU-szkeptikus kampánycsoport megbeszéléséről.

Mint ismeretes, az ERG követelései közé tartozik Nagy-Britannia teljes körű szakítása az Európai Unióval, bármilyen hivatalos jövőbeni vámjellegű és egyéb intézményes kapcsolatrendszer fenntartása nélkül.

Fotó: AFP

Ebben a kérdésben súlyos a megosztottság a brit kormányon és a Konzervatív Párton belül egyaránt. Az indulatokat jelzi, hogy Michael Gove környezetvédelmi miniszter, a keményvonalas Brexit-tábor egyik frontembere megerősített hétvégi brit sajtóbeszámolók szerint dühödten összetépett egy kormányzati munkaanyagot, amely a saját miniszterelnöke által is pártolt megoldási javaslatokat tartalmazta az EU-val folytatott kereskedelem jövőbeni vámszabályozására.

A The Sunday Telegraph értesülései szerint Bolton kijelentette a European Research Group frakciószerveződés tagjai előtt, hogy Trump "lelkesedik" a Brexitért, és bízik abban, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnését követő két évben kétoldalú kereskedelmi megállapodást köthet. A lap forrásai szerint Bolton és az ERG megbeszélésén kormányzati tisztviselők nem voltak jelen, és a kormány munkáját segítő köztisztviselői kar, a Civil Service tagjai "őrjöngnek", amiért kihagyták őket a találkozóról. Az újság által idézett kormányforrások szerint valószínűsíthető, hogy Trump személyesen is találkozik az ERG-frakciócsoport tagjaival londoni látogatásán.

Trump nem először adott hangot annak a véleményének, hogy a Brexit után az Egyesült Államok és London gyorsan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra juthat, és többször is egyértelműen elvetette elődje, Barack Obama ezzel homlokegyenest ellentétes álláspontját.

Emlékezetes, Obama elnökként tett utolsó londoni látogatásán, 2016 áprilisában gyakorlatilag kizárta, hogy a brit EU-tagság megszűnése esetén Nagy-Britannia gyorsan kedvezményes kétoldalú kereskedelmi megállapodásra juthatna az Egyesült Államokkal. Nagy feltűnést keltő akkori kijelentése szerint Washington az Európai Unióval folytatott kereskedelmi tárgyalásokra összpontosítja figyelmét, Nagy-Britannia pedig "a sor végére kerül", ha távozik az Európai Unióból.
Trump másképp gondolja

Ám a brit EU-tagságról nem sokkal később, 2016 júniusában tartott népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt. Donald Trump viszont már az amerikai elnökválasztási kampányban hangsúlyozta, hogy ha bejut a Fehér Házba, akkor Nagy-Britannia "nem a sor végére, hanem a sor elejére kerül" az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokon, és ezt elnökként is többször kijelentette.  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére