Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kitiltanák a kebabot Marseille belvárosából

2017. július 17. 22:28

MARSEILLE, 22:28

A második legnagyobb francia város vezetése kitiltaná a kebabot és a hasonló ételeket forgalmazó gyorséttermeket a belvárosból.

Az új polgármester ötlete komoly vitát generált az országban, a francia média hetek óta ezen pörög — írja a Kronen Zeitung.

Jean-Claude Gaduin tervének hivatalos célja a belváros gazdasági átalakítása. Az ötlet viszont azt takarja, hogy – többek között – a kebabot kitiltanák a városmagból. Ezen természetesen sokan felháborodtak, és rasszizmust kiáltottak a tervezet kapcsán. Új kifejezést is alkottak az ellenzők, akik például gasztrorasszizmusról írnak.

A kép illusztráció.

A városvezetés egyik alkalmazottjának kijelentése alapján egy francia politológus szerint a tiltás valódi oka az, hogy az új vezetés attól fél, hogy Marseille-t elözönlik az észak-afrikai migránsok.

Döntés egyelőre még nem született az ügyben, de a kezdeményezés egyébként nem példa nélküli, Olaszországban is hasonlóban gondolkoznak már évek óta. Franciaországban korábban a Nemzeti Front pedig bagettekkel kampányolt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére