Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Kiskirály lett az ózdi jobbikos polgármesterből

888.hu

2017. április 20. 12:58

Janiczak Dávid irodájában titkos hanganyagok készültek, amelyekből kiderült, hogy a polgármesternél rendszeresen beszélnek vesztegetésekről, cigányozásról és balul sikerült közbeszerzésekről.

Janiczak Dávid ózdi irodájába tavaly karácsonykor belépett egy férfi, aki a polgármesternek egy hanganyagot mutatott meg, amelyen hallható, ahogy a politikus visszataszító stílusban beszél egy ismerősével. Az ismeretlen panaszos évek óta ismerte Janiczakot, jóban is voltak egy darabig, aztán összevesztek.

Az Origo szerint a férfi egy olyan felvételt mutatott, melyen az hallható pontosan, hogy a polgármester a férfi feleségéről és a lányáról minősíthetetlen stílusban beszélt, valamiféle tervet szövögetve róluk. A haragos elsősorban magyarázatot és bocsánatkérést követelt, azonban azt nem kapott. Janiczak csak malmozott az ujjaival, amikor megtudta, hogy még több órányi terhelő adatokat tartalmazó hangfelvétel van a férfi tulajdonában, amiket aznap talált a postaládájában.

Nem tudtak dűlőre jutni, így mindketten rossz hangulatban hagyták el a hivatal épületét. Másnap azonban különös dolog történt a férfi házánál, ugyanis azt – minden jel szerint a polgármester parancsára – ellepték a rendőrök.

Elvittek minden elektronikai berendezést, minden olyan eszközt, amelyen a hatóság szerint adatokat lehet tárolni, beleértve a laptopokat, a telefonokat, még a DVD-ket is. A rendőri fellépés annyira nyersre sikerült, hogy a család lánygyermekének szó szerint a kezéből tépték ki a mobilját, mire ő az okostévéjén keresztül próbálta meg értesíteni az ismerőseit a történtekről"

– számolt be az Origo.

A nyomozókat valaki felhívta, hogy Facebookon számoljanak be arról, hogyan iis zajlott a rajtaütés. A rendőrök közölték a hívó féllel, hogy mindent nem tudnak lefoglalni. A férfi azt állítja, a nyomozókat tárcsázó ember nem más, Janiczak Dávid lehetett.

A rendőrség az eset után több mint három hónapig magánál tartotta a lefoglalt, sokmilliós  tárgyakat.

A férfi is a rendőrökhöz fordult, mert az általa megismert hangfelvételeken olyan állítások hangoztak el a polgármester és az emberei szájából, amelyek szerinte bűncselekményi kategóriák. A feljelentést először Miskolcra, majd kazincbarcikai kapitányságra került, ahol bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást.

Az ügyet először az Index szellőztette meg januárban, ahol azt írták, hogy egy ismeretlen elküldte nekik a teljes hanganyagot, ám azon semmiféle terhelő információ nincs. Ugyanennek a felvételnek a része eljutott az Origóhoz is, akik azonban teljesen másra jutottak.

Ha az Index valóban átrágta magát a felvételeken, akkor megpróbálta elsikálni a Janiczak-szalagokat, elhallgatott konkrét jeleneteket, és az egész szituációt nem a valóságnak megfelelően, hanem kifordítva és manipulálva mutatta be"

– írja az Origo.

A portál kiderítette, hogy a hanganyagon Janiczakon kívül még Fidrus Péter alpolgármester, Almási Csaba jegyző és Bézsenyi Bernadett tanácsadó is hallható.

A polgármester akkor akadt ki igazán, amikor az egyik helyi lapban kritika érte az újonnan átadott kutyafuttatót. A felvétel szerint í lakókat az zavarta leginkább, hogy a park tele lett kutyaürülékkel.

Hívd már fel azt a Kovácsot és verdesd meg a fejét"

– mondta Janiczak a felvételen. A cikket egy Kovács vezetéknevű ember írta.

Erre reflektált Almási, aki szerint elég, ha csak lefizetik az újságírót.

Ne vesztegessük meg inkább, ne vegyük meg? Csak úgy kérdezem"

– fogalmazott a jegyző.

Janiczak és a durva cigányozás

Mint a felvételeken hallható, az alig harmincéves polgármester irodája olyan, mint egy burleszk színdarab. A jegyzőn például számonkérték, hogy miért nincs kész végre az a rendelet, amely értelmében azokat is meg lehetne bírságolni, akiknek közelében bontott alkoholos italt találnak az utcán.

Az Origo szerint Almási elmondta, hogy ez a rendelet kivitelezhetetlen, mivel hogyan is lenne bizonyítható, hogy a padon lévő doboz sör azé, aki mellette ül. A jegyző kiemelte, hogy a városból a hajléktalanok többségét már kiszorították, így azt a tíz embert felesleges vegzálni.

Nemcsak a hajléktalanok isznak, hanem a cigányok is"

– mondta Janiczak Dávid, aki egyben a Jobbik alelnöke.

Ömlik a pénz, de hova?

A teljes lúzerség azonban a pénzügyekben is megtalálható a jobbikos városvezetésben. Ózd ivóvízellátásának fejlesztésére egy 400 milliós közbeszerzést írtak ki, ahol két cég ajánlata lett a befutó. 

Az Aqua Plus Kft. és a Diamit Zrt. adta be a két legjobb ajánlatot, azonban utóbbiról a polgármester elmondta, hogy életveszélyes és zűrös. Janiczakot az sem érdekelte, hogy a Diamit Zrt. ajánlata negyvenmillió forinttal olcsóbb volt.

Az Origo szerint a polgármester azt javasolta, hogy egyszerűen nyilvánítsák érvénytelennek a Diamit pályázatát, a jegyző viszont felhívta rá a figyelmét, hogy ez indok nélkül nem megy.

Baszd meg, ez nem jó"

– mondta erre Janiczak.

A jegyző elmondta, hogy ráállította az embereit arra, hogy valami terhelőt találjanak a Diamit múltjában, hogy ki lehessen zárni a társaságot. Idén februárban végül az Aqua Plus Kft. nyerte meg a 417 millió forint értékű megbízást.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére