Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kiskirály lett az ózdi jobbikos polgármesterből

888.hu

2017. április 20. 12:58

Janiczak Dávid irodájában titkos hanganyagok készültek, amelyekből kiderült, hogy a polgármesternél rendszeresen beszélnek vesztegetésekről, cigányozásról és balul sikerült közbeszerzésekről.

Janiczak Dávid ózdi irodájába tavaly karácsonykor belépett egy férfi, aki a polgármesternek egy hanganyagot mutatott meg, amelyen hallható, ahogy a politikus visszataszító stílusban beszél egy ismerősével. Az ismeretlen panaszos évek óta ismerte Janiczakot, jóban is voltak egy darabig, aztán összevesztek.

Az Origo szerint a férfi egy olyan felvételt mutatott, melyen az hallható pontosan, hogy a polgármester a férfi feleségéről és a lányáról minősíthetetlen stílusban beszélt, valamiféle tervet szövögetve róluk. A haragos elsősorban magyarázatot és bocsánatkérést követelt, azonban azt nem kapott. Janiczak csak malmozott az ujjaival, amikor megtudta, hogy még több órányi terhelő adatokat tartalmazó hangfelvétel van a férfi tulajdonában, amiket aznap talált a postaládájában.

Nem tudtak dűlőre jutni, így mindketten rossz hangulatban hagyták el a hivatal épületét. Másnap azonban különös dolog történt a férfi házánál, ugyanis azt – minden jel szerint a polgármester parancsára – ellepték a rendőrök.

Elvittek minden elektronikai berendezést, minden olyan eszközt, amelyen a hatóság szerint adatokat lehet tárolni, beleértve a laptopokat, a telefonokat, még a DVD-ket is. A rendőri fellépés annyira nyersre sikerült, hogy a család lánygyermekének szó szerint a kezéből tépték ki a mobilját, mire ő az okostévéjén keresztül próbálta meg értesíteni az ismerőseit a történtekről"

– számolt be az Origo.

A nyomozókat valaki felhívta, hogy Facebookon számoljanak be arról, hogyan iis zajlott a rajtaütés. A rendőrök közölték a hívó féllel, hogy mindent nem tudnak lefoglalni. A férfi azt állítja, a nyomozókat tárcsázó ember nem más, Janiczak Dávid lehetett.

A rendőrség az eset után több mint három hónapig magánál tartotta a lefoglalt, sokmilliós  tárgyakat.

A férfi is a rendőrökhöz fordult, mert az általa megismert hangfelvételeken olyan állítások hangoztak el a polgármester és az emberei szájából, amelyek szerinte bűncselekményi kategóriák. A feljelentést először Miskolcra, majd kazincbarcikai kapitányságra került, ahol bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást.

Az ügyet először az Index szellőztette meg januárban, ahol azt írták, hogy egy ismeretlen elküldte nekik a teljes hanganyagot, ám azon semmiféle terhelő információ nincs. Ugyanennek a felvételnek a része eljutott az Origóhoz is, akik azonban teljesen másra jutottak.

Ha az Index valóban átrágta magát a felvételeken, akkor megpróbálta elsikálni a Janiczak-szalagokat, elhallgatott konkrét jeleneteket, és az egész szituációt nem a valóságnak megfelelően, hanem kifordítva és manipulálva mutatta be"

– írja az Origo.

A portál kiderítette, hogy a hanganyagon Janiczakon kívül még Fidrus Péter alpolgármester, Almási Csaba jegyző és Bézsenyi Bernadett tanácsadó is hallható.

A polgármester akkor akadt ki igazán, amikor az egyik helyi lapban kritika érte az újonnan átadott kutyafuttatót. A felvétel szerint í lakókat az zavarta leginkább, hogy a park tele lett kutyaürülékkel.

Hívd már fel azt a Kovácsot és verdesd meg a fejét"

– mondta Janiczak a felvételen. A cikket egy Kovács vezetéknevű ember írta.

Erre reflektált Almási, aki szerint elég, ha csak lefizetik az újságírót.

Ne vesztegessük meg inkább, ne vegyük meg? Csak úgy kérdezem"

– fogalmazott a jegyző.

Janiczak és a durva cigányozás

Mint a felvételeken hallható, az alig harmincéves polgármester irodája olyan, mint egy burleszk színdarab. A jegyzőn például számonkérték, hogy miért nincs kész végre az a rendelet, amely értelmében azokat is meg lehetne bírságolni, akiknek közelében bontott alkoholos italt találnak az utcán.

Az Origo szerint Almási elmondta, hogy ez a rendelet kivitelezhetetlen, mivel hogyan is lenne bizonyítható, hogy a padon lévő doboz sör azé, aki mellette ül. A jegyző kiemelte, hogy a városból a hajléktalanok többségét már kiszorították, így azt a tíz embert felesleges vegzálni.

Nemcsak a hajléktalanok isznak, hanem a cigányok is"

– mondta Janiczak Dávid, aki egyben a Jobbik alelnöke.

Ömlik a pénz, de hova?

A teljes lúzerség azonban a pénzügyekben is megtalálható a jobbikos városvezetésben. Ózd ivóvízellátásának fejlesztésére egy 400 milliós közbeszerzést írtak ki, ahol két cég ajánlata lett a befutó. 

Az Aqua Plus Kft. és a Diamit Zrt. adta be a két legjobb ajánlatot, azonban utóbbiról a polgármester elmondta, hogy életveszélyes és zűrös. Janiczakot az sem érdekelte, hogy a Diamit Zrt. ajánlata negyvenmillió forinttal olcsóbb volt.

Az Origo szerint a polgármester azt javasolta, hogy egyszerűen nyilvánítsák érvénytelennek a Diamit pályázatát, a jegyző viszont felhívta rá a figyelmét, hogy ez indok nélkül nem megy.

Baszd meg, ez nem jó"

– mondta erre Janiczak.

A jegyző elmondta, hogy ráállította az embereit arra, hogy valami terhelőt találjanak a Diamit múltjában, hogy ki lehessen zárni a társaságot. Idén februárban végül az Aqua Plus Kft. nyerte meg a 417 millió forint értékű megbízást.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére