Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

Kínában létrehozták "A majmok bolygójának" mutáns majmait?

2019. április 15. 17:08

Kínai tudósok azt állítják, a nyugati világ által etikátlannak tartott genetikai kísérletükben emberi géneket ültettek majomagyakba, a sikeres beavatkozás hatására pedig az emberi agy módjára fejlődő majomagyakat sikerült "létrehozniuk".

Tudományos beszámolók szerint kínai tudósok olyan sikeres kísérleteket hajtottak végre majmokon, amelyek során sikerült intelligensebbé tenni a főemlősöket. A kutatási eredmények szerint azok a majmok, melyek agyába emberi géneket ültettek, jobban teljesítettek a rövid távú memóriateszteken, és rövidebb reakcióidőt értek el a normál majmokhoz képest.

Fotó: AFP

Egy, a National Science Review-ban közzétett cikk szerint a kutatást a délnyugat-kínai Kunming Zoológiai Intézet végezte el annak a kutatássorozatnak a részeként, amelynek a fő célja az emberi agy genetikai alapjának megismerése mellett az ember kognitív képességei eredetének a felderítése volt.

A kísérlet során a kutatók az MCPH1-et, azaz egy olyan gént ültettek be 11 rhesus makákó agyába, amely szerintük fontos szerepet játszhatnak az emberi agy fejlődésében.

A kísérlettel eddig soha nem létező, részben emberi géneket is magukban hordozó „transzgenikus majmokat” hoztak létre. A kínai tudósok tudományos összegzése szerint az emberi géneket a majmok agyába helyezve kimutatható módon sikerült intelligensebbé tenni a főemlősök közé tartozó majmokat.

Az MIT Technology Review szerint az MCP1 gént hordozó vírusnak az állati embriókba helyezése révén nemcsak jobb rövidtávú memória fejlődött ki, de egyúttal az is megfigyelhető volt, hogy a beavatkozásban érintett állatok agya a főemlősökéhez képest hosszabb idő alatt és már az emberihez hasonló fejlődési mintázattal rendelkezett.

A kísérlet elvégzését számos nyugati tudós és kutatóközpont is elítélte az eredmények nyilvánosságra kerülését követően, mivel azt olyan súlyosan etikátlan kutatási iránynak tartják, amely A majmok bolygója negatív utópia életre keltésével fenyegeti az emberiséget azzal, hogy egy olyan életformát hoznak létre, amelynek nem organikus fejlődés által jött létre a Földön.

Mint ismeretes, nem ez az első eset, hogy kínai tudósok etikátlan tudományos kutatásokat végeznek. He Jiankui például 2018 novemberében a világ teljes tudományos közvéleményének a megvetését azzal vívta ki, hogy bejelentette a világ első génmanipulált emberi újszülöttjeinek a „létrehozását”.

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

"Krisztus feltámadásával igazolta, hogy a látható világon kívül is van valóság"

szabad vasárnap

Krisztus feltámadt, és feltámadásával igazolta az emberiség ősi érzését, hogy a látható világon kívül van egy tágabb, átfogóbb valóság - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvét vigíliáján, szombat este a budapesti Szent István-bazilikában.

Akik már elvesztették a háborút

Akik már elvesztették a háborút

piszkostizenkettő

A lángoló Notre Dame és ami utána következik.

Hamarosan elkészülnek a falusi csok részletszabályai

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés - nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa.

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

A bevándorlásellenesek lehetnek az EP-választás nagy nyertesei

amerika, london, párizs

Az előrejelzések szerint komoly erősödéssel számolhatnak azok a pártok az európai parlamenti választáson, melyek élesen ellenzik a migrációt, valamint euroszkeptikusak.

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

Szökni próbált a Teréz körúti robbantó

kétharmad

Szerencsére nem sikerült megvalósítania a tervét.

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

Közel kétmillió fő kaphatott eddig migránskártyát

amerika, london, párizs

Közel kétmillió bevándorló juthatott a migránskártyákon keresztül pénzhez Brüsszel és az ENSZ jóvoltából.

Nagyhéten akart robbantani egy Spanyolországban élő dzsihadista

A 23 éves marokkói férfi az egyik legkiszámíthatatlanabb robbanóanyaggal vitte volna végbe a támadást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére