Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kína tárgyalóasztalhoz ültetné Észak-Koreát és az USA-t

2017. augusztus 6. 17:58

MANILA, 17:58

A kínai külügyminiszter arra kérte észak-koreai kollégáját, hogy országa tartsa be az ENSZ határozatát és hagyjon fel a nemzetközi közösség további provokálásával, ne végezzen újabb nukleáris- és rakétateszteket.

Vang Ji kínai és Ri Jongho észak-koreai külügyminiszter Manilában találkoztak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) találkozóján, amelyen a térség országainak politikusai beszélték meg a legfontosabb kérdéseket – írja az Independent.

Ri Jongho észak-koreai és Vang Ji kínai külügyminiszter.

Fotó: AFP

Vang Washingtonnak és Szöulnak is üzent, hogy hagyjanak fel a feszültségek szításával. A kínai külügyminiszter kiállt amellett, hogy indítsák újra a hat országot tömörítő fórumot, amelynek keretében Észak-Korea, Oroszország, Kína, Dél-Korea, az USA és Japán meg tudnák vitatni a térséggel kapcsolatos nézetkülönbségeket. Észak-Korea 2009-ben függesztette fel a részvételét tárgyalásokon.

A kínai külügyminiszter az AP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a Koreai-félsziget atommentessé tételét a tárgyalóasztal mellett lehet elérni.

A kínai és az észak-koreai külügyminiszter közötti találkozó mindössze órákkal azután jött létre, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúan elfogadta a legújabb, Észak-Koreát érintő javaslatokat. Az USA által kezdeményezett határozat minden eddiginél súlyosabb, a kommunista ország számára betiltaná a szén, a vasérc, az ólom, az ólomérc, a tengeri halak és rákok mindennemű exportját. Limitálná a külföldön munkát vállaló észak-koreaiak számát, emellett a korlátozná az új vegyesvállalatok alapításának és a már meglévőkbe való befektetés lehetőségét. Mindez súlyos érvágás a kommunista rezsimnek.

Korábban az amerikaiak komoly nyomást helyeztek Kínára, hogy az lépéseket tegyen Észak-Korea megfékezésére.

Az észak-koreai rezsim egyelőre nem válaszolt a felvetésre.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére