Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kijelenthető: durva baloldali véleménycenzúrát alkalmaz a Facebook

2018. június 8. 12:00

A szombathelyi emlékmű vörös csillagát nemrég kereszt váltotta fel, amellyel kapcsolatban Székely János, a Szombathelyi egyházmegye vezetője fejtette ki véleményét. Az írást letiltotta a Facebook, nem lehet megosztani, sem üzenetben elküldeni. Nem ez az első eset, hogy a konzervatív, keresztény, jobboldali véleményeket a közösségi oldal letiltja.

Ismeretes, hogy a 2018-as év eddig nem sok jóval kecsegtetett Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója számára. Áprilisban kétnapos kongresszusi meghallgatáson kellett részt vennie, miután bombaként robbant a hír, hogy illetéktelenek több mint kétmilliárd (!) Facebook-profilhoz férhettek hozzá a felhasználók tudta és engedélye nélkül.

Nyilvánvaló, hogy az adatok kiszolgáltatása önmagában is súlyos vétség, de a meghallgatás jó apropót biztosított arra, hogy többen is kérdőre vonják Zuckerberget: valóban politikailag semleges platformot biztosít a Facebook?

A kérdés jogos, hiszen már az adatkezelési botrány előtt is feltűnően gyakran cenzúrázta a techcég a konzervatív, jobboldali, keresztény oldalakat. Ted Cruz texasi szenátor példaként említette a Diamond and Silk nevű, Trump-párti oldalt, amelyet 1,2 millió ember követett, a Facebook mégis letiltotta, de a szenátor hangsúlyozta, hogy több tucat katolikus és életpárti oldal is ugyanerre a sorsra jutott.

Hasonló a helyzet magyar viszonylatban is, a 888 is megtapasztalhatta a cenzúrát, de említhetnénk Lázár János bécsi videóját is.

Nos, a vádakra Zuckerberg általában egyetlenegy, jól betanult választ ismételget:

Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy platformunk minden gondolatnak, minden elképzelésnek helyet biztosítson.”

Azonban Székely János példáját nézve úgy tűnik, hogy a helyzet nem sokat változott. Egészen pontosan mi is történt?

Nos, Brenner János boldoggá avatása során a szombathelyi, 1945-ös „felszabadulás” emlékére készült alkotáson a vörös csillagot keresztre cserélték, ám pár nap alatt el is távolították. A jelképcseréről a nyugat.hu portál írt részletesen, és olybá tűnik, az olvasóit olyannyira megosztotta egy egyszerű kereszt kihelyezése, hogy az Székely Jánost, az egyházmegye vezetőjét egy nyílt levél írására sarkallta.

Ebben a nyílt levélben Székely János többek között elismeri, hogy bár a katolikus egyháznak voltak sötét epizódjai a történelem során, ám ezekhez hozzárendeli levelében a megfelelő történelmi kontextust is.

Ha nem lett volna a keresztes háborúk kétségbeesett kísérlete, akkor valószínűleg a mohácsi vész és Magyarország iszlám megszállása kb. 200 évvel előbb történik meg, és akkor valószínűleg Magyarország ma már nem létezne”

– írja Székely János a keresztes háborúkról, de megjegyzi például Amerika felfedezésével és gyarmatosításával kapcsolatosan például azt, hogy a papok igen gyakran a bennszülött, indián lakosságot védték a hódítókkal szemben.

Szóval dióhéjban: nekimegy az egyházat érintő leggyakrabban ismételgetett kritikáknak, és ezekre ad egy józan, higgadt választ.

S ezt a választ úgy tűnik, a Facebook nem tűri meg az oldalán – szúrta ki a PestiSrácok. Ha meg akarjuk osztani az írást, azt az üzenetet kapjuk, hogy a közösségi oldal spamként kezeli:

De ami ennél is meghökkentőbb, hogy még üzenetben sem küldhetjük el senkinek az írás linkjét:

Hogy mi az, ami miatt ennyire kőkemény cenzúrát érdemel a szombathelyi püspök levele, az rejtély. Mindenesetre mi örömmel átvesszük ezt a funkciót a Facebooktól, és belinkeljük még egyszer:

ITT elérhető a teljes nyílt levél, osszátok egészséggel!

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy Zuckerberg vajon mennyire gondolta komolyan azt a kijelentését, hogy a platformja „minden gondolatnak helyet biztosít.” Lehet, hogy Nigel Farage-nak volt igaza, aki azt javasolta, törvényileg kötelezzék a közösségi oldalakat a szólásszabadság védelmére?

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére