Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kihez is lojálisak a németországi bevándorlók?

2016. augusztus 18. 20:58

Merkelék elkéstek...

Gero Schliess szerint a mostani törökországi események kapcsán különösen fontos a több millió németországi török lojalitásának kérdésével foglalkozni. Sok németben ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy végül kihez is lojálisak ezek az emberek, akikkel szemben évekig diszkrimináció volt megfigyelhető, és akik emiatt meglehetősen konfliktusosan viszonyulnak Németországhoz és a német vezetéshez.

Sokak szerint a Németország területén élő közel 3 millió török ember többsége a több éves negatív diszkrimináció hatására, mára már nem támogatja a német alkotmányt és semmit sem akarnak tenni azért, hogy magukénak vallják az olyan legfőbb értékeket, mint a szólás- és a vallásszabadság.

Egyesek szerint egy részük mára Erdogan németországi trójai falovává vált és még ha ez túlzó is, fontos kiemelni, hogy

a július puccskísérletet követően olyan szektariánus lázongások kezdődtek körükben Németországban, amellyel korábban senki sem találkozott, vagy legalábbis nem akart észrevenni.

A török konfliktus mélyen megosztja a török közösséget Németországban is. Áthasít a családokon és a szomszédokon, tekintet nélkül a társadalmi rétegre vagy a szakmákra.

Fotó: AFP

Szinte mindenhol ugyanaz a viselkedésminta látható az idegenbe kényszerült törököket tekintve: Erdogan támogatói hangosan ünneplik a jogállamiság leépítését Törökországban, megtagadva bármifajta kritika elismerését. Ezzel szemben Erdogan bírálói, tőlük tartva, alig mernek kimenni a nyilvánosság elé, tartva a másik oldal leszámolásaitól.

Több száz fős Erdogant pártoló vagy épp ellenző török tömeg masírozott Berlinben, Kölnben vagy épp Washingtonban. Úgy látszik a török közösségek számára a belügyeket — azt ami megmozgatja őket — továbbra is az jelenti, ami Törökországban történik.

Gero Schliess szerint, sok német mára kezdi úgy érezni, hogy többé nem uralkodik saját otthonában. "Ez érthető, ám hamis felfogás. Végül is

mi voltunk azok, akik meghívtuk ezeket a török vendégmunkásokat és családjaikat az országunkba. Ez most már az ő otthonuk is, és szívesen is látjuk őket egészen addig, amíg betartják a házirendet, más szóval, ha szót fogadnak a törvényeinknek."

Azt is világossá kell tenni a német publicista szerint, hogy  nem lehet tolerálni a szektariánus erőszakot, vagy a fenyegetés általi megfélemlítéseket.

A török közösség lojalitásának kérdésével tehát foglalkozni kell. Egyértelmű, hogy a stoptáblák önmagukban nem lesznek elegendőek.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a török eredetű emberek lecsupaszítva olyanok, mint amilyennek sok német már régóta gyanította őket: az iszlám fundamentalista beállítottság széles körben elterjedt náluk. 47 százaléka a válaszadóknak úgy véli, hogy a vallási parancsolatok betartása fontosabb, mint a német törvények. És általában véve úgy érzik, hogy kevés társadalmi megbecsülést kapnak Németországban.

Schliess szerint Németország már elkésett ebben.

Túl későn kezdtünk bele a komoly bevándorláspolitikába és az értékeinkről folytatott vitába. Túl sokáig néztük, ahogy a törökök ebben az országban rasszizmusnak és diszkriminációnak vannak kitéve. Nem vettük elég komolyan konfliktusos viszonyukat a saját hazájukhoz."

(Deutsche Welle)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

Meghökkentően sok lány akar fiúvá válni

amerika, london, párizs

Elképesztő mértékben nőtt azon fiatal lányok száma, akik nemet akarnak váltani. A megdöbbentő adatok miatt utánajárnak annak, mi lehet az oka.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére