Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kihez is lojálisak a németországi bevándorlók?

2016. augusztus 18. 20:58

Merkelék elkéstek...

Gero Schliess szerint a mostani törökországi események kapcsán különösen fontos a több millió németországi török lojalitásának kérdésével foglalkozni. Sok németben ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy végül kihez is lojálisak ezek az emberek, akikkel szemben évekig diszkrimináció volt megfigyelhető, és akik emiatt meglehetősen konfliktusosan viszonyulnak Németországhoz és a német vezetéshez.

Sokak szerint a Németország területén élő közel 3 millió török ember többsége a több éves negatív diszkrimináció hatására, mára már nem támogatja a német alkotmányt és semmit sem akarnak tenni azért, hogy magukénak vallják az olyan legfőbb értékeket, mint a szólás- és a vallásszabadság.

Egyesek szerint egy részük mára Erdogan németországi trójai falovává vált és még ha ez túlzó is, fontos kiemelni, hogy

a július puccskísérletet követően olyan szektariánus lázongások kezdődtek körükben Németországban, amellyel korábban senki sem találkozott, vagy legalábbis nem akart észrevenni.

A török konfliktus mélyen megosztja a török közösséget Németországban is. Áthasít a családokon és a szomszédokon, tekintet nélkül a társadalmi rétegre vagy a szakmákra.

Fotó: AFP

Szinte mindenhol ugyanaz a viselkedésminta látható az idegenbe kényszerült törököket tekintve: Erdogan támogatói hangosan ünneplik a jogállamiság leépítését Törökországban, megtagadva bármifajta kritika elismerését. Ezzel szemben Erdogan bírálói, tőlük tartva, alig mernek kimenni a nyilvánosság elé, tartva a másik oldal leszámolásaitól.

Több száz fős Erdogant pártoló vagy épp ellenző török tömeg masírozott Berlinben, Kölnben vagy épp Washingtonban. Úgy látszik a török közösségek számára a belügyeket — azt ami megmozgatja őket — továbbra is az jelenti, ami Törökországban történik.

Gero Schliess szerint, sok német mára kezdi úgy érezni, hogy többé nem uralkodik saját otthonában. "Ez érthető, ám hamis felfogás. Végül is

mi voltunk azok, akik meghívtuk ezeket a török vendégmunkásokat és családjaikat az országunkba. Ez most már az ő otthonuk is, és szívesen is látjuk őket egészen addig, amíg betartják a házirendet, más szóval, ha szót fogadnak a törvényeinknek."

Azt is világossá kell tenni a német publicista szerint, hogy  nem lehet tolerálni a szektariánus erőszakot, vagy a fenyegetés általi megfélemlítéseket.

A török közösség lojalitásának kérdésével tehát foglalkozni kell. Egyértelmű, hogy a stoptáblák önmagukban nem lesznek elegendőek.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a török eredetű emberek lecsupaszítva olyanok, mint amilyennek sok német már régóta gyanította őket: az iszlám fundamentalista beállítottság széles körben elterjedt náluk. 47 százaléka a válaszadóknak úgy véli, hogy a vallási parancsolatok betartása fontosabb, mint a német törvények. És általában véve úgy érzik, hogy kevés társadalmi megbecsülést kapnak Németországban.

Schliess szerint Németország már elkésett ebben.

Túl későn kezdtünk bele a komoly bevándorláspolitikába és az értékeinkről folytatott vitába. Túl sokáig néztük, ahogy a törökök ebben az országban rasszizmusnak és diszkriminációnak vannak kitéve. Nem vettük elég komolyan konfliktusos viszonyukat a saját hazájukhoz."

(Deutsche Welle)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére