Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kihez is lojálisak a németországi bevándorlók?

2016. augusztus 18. 20:58

Merkelék elkéstek...

Gero Schliess szerint a mostani törökországi események kapcsán különösen fontos a több millió németországi török lojalitásának kérdésével foglalkozni. Sok németben ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy végül kihez is lojálisak ezek az emberek, akikkel szemben évekig diszkrimináció volt megfigyelhető, és akik emiatt meglehetősen konfliktusosan viszonyulnak Németországhoz és a német vezetéshez.

Sokak szerint a Németország területén élő közel 3 millió török ember többsége a több éves negatív diszkrimináció hatására, mára már nem támogatja a német alkotmányt és semmit sem akarnak tenni azért, hogy magukénak vallják az olyan legfőbb értékeket, mint a szólás- és a vallásszabadság.

Egyesek szerint egy részük mára Erdogan németországi trójai falovává vált és még ha ez túlzó is, fontos kiemelni, hogy

a július puccskísérletet követően olyan szektariánus lázongások kezdődtek körükben Németországban, amellyel korábban senki sem találkozott, vagy legalábbis nem akart észrevenni.

A török konfliktus mélyen megosztja a török közösséget Németországban is. Áthasít a családokon és a szomszédokon, tekintet nélkül a társadalmi rétegre vagy a szakmákra.

Fotó: AFP

Szinte mindenhol ugyanaz a viselkedésminta látható az idegenbe kényszerült törököket tekintve: Erdogan támogatói hangosan ünneplik a jogállamiság leépítését Törökországban, megtagadva bármifajta kritika elismerését. Ezzel szemben Erdogan bírálói, tőlük tartva, alig mernek kimenni a nyilvánosság elé, tartva a másik oldal leszámolásaitól.

Több száz fős Erdogant pártoló vagy épp ellenző török tömeg masírozott Berlinben, Kölnben vagy épp Washingtonban. Úgy látszik a török közösségek számára a belügyeket — azt ami megmozgatja őket — továbbra is az jelenti, ami Törökországban történik.

Gero Schliess szerint, sok német mára kezdi úgy érezni, hogy többé nem uralkodik saját otthonában. "Ez érthető, ám hamis felfogás. Végül is

mi voltunk azok, akik meghívtuk ezeket a török vendégmunkásokat és családjaikat az országunkba. Ez most már az ő otthonuk is, és szívesen is látjuk őket egészen addig, amíg betartják a házirendet, más szóval, ha szót fogadnak a törvényeinknek."

Azt is világossá kell tenni a német publicista szerint, hogy  nem lehet tolerálni a szektariánus erőszakot, vagy a fenyegetés általi megfélemlítéseket.

A török közösség lojalitásának kérdésével tehát foglalkozni kell. Egyértelmű, hogy a stoptáblák önmagukban nem lesznek elegendőek.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a török eredetű emberek lecsupaszítva olyanok, mint amilyennek sok német már régóta gyanította őket: az iszlám fundamentalista beállítottság széles körben elterjedt náluk. 47 százaléka a válaszadóknak úgy véli, hogy a vallási parancsolatok betartása fontosabb, mint a német törvények. És általában véve úgy érzik, hogy kevés társadalmi megbecsülést kapnak Németországban.

Schliess szerint Németország már elkésett ebben.

Túl későn kezdtünk bele a komoly bevándorláspolitikába és az értékeinkről folytatott vitába. Túl sokáig néztük, ahogy a törökök ebben az országban rasszizmusnak és diszkriminációnak vannak kitéve. Nem vettük elég komolyan konfliktusos viszonyukat a saját hazájukhoz."

(Deutsche Welle)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére