Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

Kihez hű az ellenzék?

Olvasói vélemény | szerző: P. Sz.

2018. december 17. 20:48

Lehet azon vitatkozni, hogy vajon követtek-e el köztörvényes bűncselekményt az ellenzéki képviselők a múlt szerdai performansz során (szerintem igen, és nem is egy tényállást kimerítve), és lehet vitatni a kormány jogalkotási módszereit is. De ami számomra a legdöbbenetesebbnek számított – ami példaszerűen, plasztikusan bemutatta az ezúttal szinte teljes ellenzéki összefogás mibenlétét, az ellenzéki képviselők lelkületét, ami esszenciáját adta ennek az egész cirkusznak –, az az a pillanat volt, amikor az önmagát haditudósítónak deklaráló Tordai képviselő élő közvetítésén látszott, hogy a házelnöki emelvény feletti karzatról néhány forradalmi hevületben lángoló ellenzéki képviselő egy uniós zászlót lógat le, ami kitakarja a magyar államot jelképező címert.

A magyar országgyűlés választott és felesküdött képviselői a magyar állam szuverenitását jelző jelképeket eltakarják egy idegen közhatalom jelképével – a hátamon felállt a szőr a látványtól.

Tényleg borzadállyal néztem a jelenetet, beleégett a retinámba. Hát, itt volnánk, gondoltam. Megérkeztünk. Ennél nyíltabban talán ki sem lehet fejezni, kihez és mihez hűek igazán ezek a képviselők. Ez nyílt beismerése annak, hogy a nemzeti szuverenitás nekik semmi, azt bármikor felülírhatja egy másik, felsőbbrendűbbnek vélt szuverénhez való tartozás érzete, amit büszkén fel is vállalnak.

És ez a szimbolikus tett nem első alkalommal játszódik le Magyarország újkori történetében. 1919-ben a kommunisták pontosan ugyanezt tették, amikor azokba a bizonyos vörös rongyokba öltöztették a várost, hogy aztán megismételjék ugyanezt 1948-ban, majd 1956-ban a forradalom leverése után ismét. A szerdai vircsaft résztvevői hűen követték elődeik példáját, bemutatták ország-világnak, hogy a jelenlegi házelnöknek igaza volt: a kommunista kutyából tényleg nem lesz demokratikus szalonna.

Ezzel az ellenzékkel már csak ezért sincs miről tárgyalni. Nincs miről egyeztetni. És hiába próbálják tettük hazafiságát utóbb a Himnusz eléneklésével igazolni, a képek önmagukért beszéltek. A népfelség elvére magasról tesznek, a népképviselet legfőbb letéteményesének és választott tisztviselőinek tevékenységét akadályozzák – azaz a demokrácia működését obstruálják. De mindenekfölött bármikor képesek idegen jelképek alatt masírozni.

Véleményem szerint ez nem hazafiság, hanem annak a gyökeres ellentéte.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

Hadházyék a rájuk vonatkozó jogszabályokat sem ismerik

kétharmad

Az ellenzéki képviselők célja kezdettől fogva az volt, hogy megzavarják az intézmény működését, és beolvassák a követeléseiket - fogalmazott Kovács Katalin ügyészségi szóvivő.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Jó reggelt! Erről szólhat a mai nap.

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére