Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kifarol a Jobbik KGBéla mögül?

2017. szeptember 7. 12:28

Korábban még maga Vona Gábor vette védelembe Kovács Bélát, akit kémkedéssel és költségvetési csalással vádolnak, mostanra viszont már a párt is érzi, hogy kínos bírósági ítélet születhet az ügyben.

A párt nagy örömmel fogadta, hogy az Európai Unió és intézményei elleni kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőjük, Kovács Béla nemsokára akár vádlott is lehet. Legalábbis ez derül ki Mirkóczki Ádámnak, a Jobbik szóvivőjének a Magyar Időknek adott nyilatkozatából. Szi­kinger István – Kovács Béla ügyvédje – szerint a nyomozás zárószakaszára, az iratismertetésre szep­tember 19-én kerül sor.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Jobbik ezidáig végig Kovács Béla mögött állt, mostanra azonban úgy fest, hogy változott a párt retorikája az ügyben. Legalábbis ezt sejteti Mirkóczki kijelentése:

A Jobbik csak nagy örömmel tudja üdvözölni, hogy három és fél évvel a vád nyilvánosságban való elterjesztése után végre eljutunk odáig, hogy iratismertetésre és akár vádemelésre is sor kerülhet. A Jobbik azt szeretné, hogy a teljes igazság derüljön ki ebben az ügyben is, és ehhez a bíróság előtti eljárás a legbiztosabb út."

Kovács Béla kémgyanús orosz kapcsolataira a francia, a német és a lengyel titkosszolgálatok is figyelmeztették az Alkotmányvédelmi Hivatalt 2014 elején. Az Alkotmányvédelmi Hivatal az év áprilisában tett feljelentést az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés alapos gyanúja miatt, de a jobbikos politikus mentelmi jogát csak másfél év után függesztette fel az Európai Parlament. Az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés büntetési tétele egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

A költségvetési csalás miatt 2016 nyarán az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) tett feljelentést. A politikus mentelmi jogát azonban csak idén májusban függesztették fel. Kovács Bélát azonban csak másodszori nekifutásra,  július 20-án sikerült jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával meggyanúsítani.

Az alapos gyanú szerint a jobbikos politikus 2012-ben és 2013-ban négy emberrel fiktív gyakornoki szerződést kötött négy, illetve hat hónapos időtartamra. Ezért több mint 28 ezer eurót, vagyis nyolc és fél millió forintot meghaladó összeget vett fel az Európai Parlamenttől. Az ügyészség szerint a gyakornokok gyakorlatilag nem léteztek, érdemi munkavégzés nem történt, ezek fiktív szerződések voltak. Amennyiben a bíróság bizonyítottnak látja a bűncselekményt, három évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti az érintetteket.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére