Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kifarol a Jobbik KGBéla mögül?

2017. szeptember 7. 12:28

Korábban még maga Vona Gábor vette védelembe Kovács Bélát, akit kémkedéssel és költségvetési csalással vádolnak, mostanra viszont már a párt is érzi, hogy kínos bírósági ítélet születhet az ügyben.

A párt nagy örömmel fogadta, hogy az Európai Unió és intézményei elleni kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőjük, Kovács Béla nemsokára akár vádlott is lehet. Legalábbis ez derül ki Mirkóczki Ádámnak, a Jobbik szóvivőjének a Magyar Időknek adott nyilatkozatából. Szi­kinger István – Kovács Béla ügyvédje – szerint a nyomozás zárószakaszára, az iratismertetésre szep­tember 19-én kerül sor.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Jobbik ezidáig végig Kovács Béla mögött állt, mostanra azonban úgy fest, hogy változott a párt retorikája az ügyben. Legalábbis ezt sejteti Mirkóczki kijelentése:

A Jobbik csak nagy örömmel tudja üdvözölni, hogy három és fél évvel a vád nyilvánosságban való elterjesztése után végre eljutunk odáig, hogy iratismertetésre és akár vádemelésre is sor kerülhet. A Jobbik azt szeretné, hogy a teljes igazság derüljön ki ebben az ügyben is, és ehhez a bíróság előtti eljárás a legbiztosabb út."

Kovács Béla kémgyanús orosz kapcsolataira a francia, a német és a lengyel titkosszolgálatok is figyelmeztették az Alkotmányvédelmi Hivatalt 2014 elején. Az Alkotmányvédelmi Hivatal az év áprilisában tett feljelentést az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés alapos gyanúja miatt, de a jobbikos politikus mentelmi jogát csak másfél év után függesztette fel az Európai Parlament. Az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés büntetési tétele egyébként 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

A költségvetési csalás miatt 2016 nyarán az Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) tett feljelentést. A politikus mentelmi jogát azonban csak idén májusban függesztették fel. Kovács Bélát azonban csak másodszori nekifutásra,  július 20-án sikerült jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával meggyanúsítani.

Az alapos gyanú szerint a jobbikos politikus 2012-ben és 2013-ban négy emberrel fiktív gyakornoki szerződést kötött négy, illetve hat hónapos időtartamra. Ezért több mint 28 ezer eurót, vagyis nyolc és fél millió forintot meghaladó összeget vett fel az Európai Parlamenttől. Az ügyészség szerint a gyakornokok gyakorlatilag nem léteztek, érdemi munkavégzés nem történt, ezek fiktív szerződések voltak. Amennyiben a bíróság bizonyítottnak látja a bűncselekményt, három évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti az érintetteket.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére