Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kiderült, hol akartak robbantani a barcelonai terroristák

2017. augusztus 21. 11:58

BARCELONA, 11:58

A katalán város legfontosabb nevezetességét vették volna célba.

A hétvégén már beszámoltunk róla, hogy a csütörtöki gázolásos merénylet mellett robbantani is akartak a barcelonai iszlamisták. Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap jelentette be, hogy 120 butángázpalackot talált a rendőrség egy alcanari házban.

Azóta az is kiderült, hol robbantottak volna az iszlamista terroristák.

Barcelona legfőbb nevezetessége, a Sagrada Familia volt a célpont.

A beszámolók szerint a még mindig épülő templom felrobbantásával olyan sebet akartak ejteni a merénylők Spanyolország testén, mint amilyet 2001. szeptember 11-én okoztak az Egyesült Államoknak az ikertornyok ledöntésével.

Az épületnél egy gázpalackokkal megpakolt teherautóval követték volna el a robbantást, a cél pedig az volt, hogy minél nagyobb kár és minél több halott legyen.

Mint ismert, csütörtökön este egy furgon hajtott az emberek közé Barcelona legforgalmasabb sétálóutcájában, egy étteremben pedig lövöldöztek. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. Összesen 14-en haltak meg és 100-nál is többen megsérültek a csütörtöki támadásokban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Vége van az albérletárak folyamatos emelkedésének?

Fellélegezhetnek-e a budapesti egyetemisták? Úgy néz ki, hogy a budapesti albérletárak stagnálnak a korábbi évek meredek emelkedése után - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

Tillerson: "Észak-Korea tárgyalni fog az Egyesült Államokkal"

amerika, london, párizs

Észak-Korea végül tárgyal majd az Egyesült Államokkal, mert Kína együttműködése a washingtoni nyomásgyakorló kampánnyal kezdi éreztetni már hatását - jelentette ki Rex Tillerson szerdán a kaliforniai Stanford Egyetemen tartott beszédében.

Bitcoinod van? Van egy rossz hírem!

Egy hónap alatt értékének csaknem a felét elvesztette a virtuális valuta, aminek árfolyama szerda délután tízezer dollár alá csúszott.

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

"A migránsokat nem szabad kvóták szerint szétosztani Európában"

közeleg a tél

Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének a bolgár elnökség programjával foglalkozó vitáját követően elmondta, hogy a migráció nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában.

A görög kommunisták megint randalíroztak

A csődközelben lévő állam szigorítani akart, amire anarchista fiatalok berontottak a pénzügyminisztérium épületébe.

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

Stabilizálódhat a helyzet Katalóniában

amerika, london, párizs

Megalakult Katalónia új összetételű parlamentje szerdán Barcelonában, amely első ülésén megválasztotta a törvényhozás új, függetlenségpárti elnökét, valamint elnökségét.

Egy késelő migránstinit börtön helyett inkább kitiltanak a városból

Egy 15 éves migránst és édesapját arra szólította fel a városvezetés, hogy költözzenek el Cottbusból, mivel a fiú részt vett egy késeléses támadásban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére