Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Kicsoda valójában Milo Yiannopoulos?

Megadja Gábor

2018. január 5. 11:30

A kérdés azért indokolt, mert az elmúlt napok fülsiketítő médiazajában ez az egyetlen, ami nem derült ki. A hazai Fake News-média zászlóshajói – azaz, a balliberális és jobbikos média – versenyt hazudoztak egymással arról, hogy kicsoda a hazai közönség által jobbára ismeretlen előadó és mit képvisel. De legyünk megértőek: többségük most hallott róla életében először, és a felszínes újságírói gyakorlat szép hagyományát követve rittyentettek gyorsan valamit Yiannopoulosról, az elmaradhatatlan rítussal egybekötve – azaz, a morál mutatóujjának magasba emelésével.

Mindez kiegészül a Fake News-média szokásos bolsevik ékverési kísérletével – „mit szólnak ehhez a nagyon vallásos lengyelek?” –, de ebben az ügyben meg az a hülye, aki felül ennek.

Azok a hangok, amelyek arról rikácsolnak, hogy Yiannopoulos azért nem lehet a „konzervatív ügyek” szószólója, mert homoszexuális, szóra sem érdemesek; és nem csak azért, mert vég nélkül sorolhatnánk olyan nehézsúlyú konzervatív auktorokat, politikusokat, közszereplőket, akik homokosok. Az ügyben megszólaló morálbajnokok többsége még a meglehetősen szegényes Wikipedia-műveltségig sem jut el ebben az ügyben (sem).

Yiannopoulos fő üzenete az, hogy az identitáspolitikával le kell számolni; hogy a „lét” nem „határozza meg a tudatot”, hogy attól, mert valaki például homoszexuális, nem kötelező liberálisnak vagy genderaktivistának lennie. Ahogy az is meggyőződése, hogy senki sem érdemel kitüntetett védelmet azért, mert valamelyik hivatalos áldozati csoportnak, kisebbségnek a tagja. Attól, mert valaki homoszexuális vagy színes bőrű, még nincs több joga, mint a bárki másnak.

Yiannopoulost persze az amerikai sajtó is gyakran vádolja azzal, hogy „neonáci”, illetve az „alt-right” vezére. Ezek a megfejtések szintúgy csak könnyen művelt skriblerek fejéből pattantak ki, akik egymás között az apró galacsinból gyártottak lavinát. Az igazság ezzel szemben az, hogy – miként Yiannopoulos szokta mondani – ő nem a „fehér felsőbbrendűséget” képviseli, hanem a „nyugati felsőbbrendűséget”. West is the best – ez Yiannopoulos alapállása, aminek vajmi kevés köze van a neonáci meggyőződéshez, sőt: hangsúlyozza, hogy épp az a Nyugat üzenete, hogy nem bőrszín alapján ítélünk meg valakit – és nem is jelölünk ki speciális áldozati csoportokat ilyen tulajdonságok mentén. Valójában a progresszív identitáspolitika és a „fehér felsőbbrendűségi” mozgalom ugyanazon érem két oldala.

Milo persze nem nevezi magát konzervatívnak, és ez a vita a kishazánkon kívül is nagyjából pont ugyanúgy húsz embert érdekel, mint idehaza, de érdemes megnézni, milyen álláspontot képvisel bizonyos, a konzervatívok számára fontos ügyekben.

Vegyük a vallást. Tavaly karácsonykor a „nem is igazi jobboldali” Yiannopoulos „A katolikusoknak mindenben igazuk van” címmel tartott előadást, ahol azon kellemetlen kérdésekben is (abortusz, fogamzásgátlás, házasság) a katolikus álláspont mellett tette le a voksát, melyeket gyakran az egyházi vezetők sem mernek egyértelműen megvédeni.

A genderkérdésről is igen markáns álláspontot képvisel, miszerint csak három gender létezik: férfi, nő és retardált. Yiannopoulos szerint a gombamód szaporodó „genderek” szakkérdések, de nem a bölcsészkaron, hanem orvos és páciense között.

A cuckonzervatívok szerint egy buzi ne legyen konzervatív, de lássuk, ez ügyben mit gondol a veszélyes köcsög. Amikor egy vállalkozásra össztűz zúdult, amiért nem készítenek ételt meleg esküvőkre, Yiannopoulos személyesen látogatott el a helyre, hogy bocsánatot kérjen a „normális melegek” nevében. A videó végén arról beszél, hogy „undorral tölti el a meleglobbi viselkedése”, akik tisztességes keresztény üzleteket vesznek célba.

Bónusz: a homoszexuális életmód problémái Boy George-dzsal szemben:

Ami pedig a hazai vonatkozásokat illeti: nyilvánvaló, hogy a Fake News Inc. Schmidt Márián is akart ütni egyet, és ha ezért semmi mást nem kell tenni, csak a felszínességet és a hazudozást folytatni, ám legyen. Azok számára is van üzenet Milótól, akik úgy gondolják, hogy az erényfitogtatás és a morális ego fényezése (a létező leghiúbb tevékenység a világon) fontosabb, mint az olyan – konzervatív vagy sem – erények ápolása, mint például a bajtársiasság:

Persze az igazikonzervatívok, éttermiségiek továbbra is afölött fogják folytatni édes-bús kesergésüket, hogy a South Park- és Shop-stop-generáció, vagy az annál is fiatalabbak miért nem pörögnek be a szöszölős pulcsis igazikonzervatív lengyellászlókra, meg a Hamvadó cigarettavégre.

Na, az övéknél mindenképpen relevánsabb Yiannopoulos mondanivalója a világ dolgairól.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

Pengeélen táncol az ország, miután el akarták venni a fehérek földjeit

amerika, london, párizs

Cyril Ramaphosa, Dél-Afrika elnöke lényegében beismerte, hogy országa komoly bajban van, szavai szerint pengeélen táncol az afrikai állam azután, hogy erőszakkal, kompenzáció nélkül el akarták venni a fehér földművesek földjeit.

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

Libsi tempó: felelősségteljes egyéni döntés helyett hibáztassuk a kormányt

ökojobb

Szeptemberben robbant a hír, hogy a kormány betilthatja a műanyag zacskókat, majd az elmúlt hetekben azon ment a sírás, hogy a kormány visszatáncolt. Tisztázzunk néhány dolgot ezzel kapcsolatban.

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

Megtiltják a kereszt viselését az alsó-szászországi bíróságokon

amerika, london, párizs

Németország északnyugati tartományában minden bizonnyal ez a legégetőbb probléma.

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Már az interneten is kitölthető a nemzeti konzultáció

kétharmad

Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére