Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kiberkémeket toboroznak a dánok

2016. április 11. 11:25

Dánia titkosszolgálata egy új programot indít: hacker-hadsereget toboroz, ennek érdekében egy akadémiát is indít, hogy az online fenyegetéseket felkészülten fogadhassa.

A dán titkosszolgálat a múlt hónapban egész oldalas hirdetést adott fel az országos lapokban és online is; ebben "a titkos elit csapataiba" toboroz fiatalokat, akik jól megalapozott programozási ismeretekkel rendelkeznek, értenek a matekhoz és fejlett a logikai gondolkodásuk, nem utolsó sorban pedig nincs priuszuk - ilyenek kellenek ugyanis a dán kémszolgálat kiberhadseregébe, függetlenül attól, hogy van-e felsőfokú végzettségük. A felvétel egyik előfeltétele az augusztusban induló hacker-akadémia elvégzése. A közel öt hónapos képzésen a kém-tanoncok választhatnak: védekező vagy támadó stratégiákat tanulnak inkább; azaz elsősorban a dán kormányzati, intézményi rendszerek védelmében akarnak majd részt venni, vagy az ellenséges rendszerek feltörésében, ellentámadások megszervezésében.

A kiberkém-hadseregre Dániának nem csak azért van sürgősen szüksége, mert az amerikaiaknak, a briteknek, sőt az oroszoknak és az ukránoknak is van ehhez hasonló. Az elmúlt időszakban több komoly támadás is érte a dán kormányzat rendszereit, a parlament honlapját, és a hatóságok a terrorizmus elleni harcban is elengedhetetlennek látják a virtuális harcosok kiképzését. A belgiumi atomerőmű ellen irányuló terrorfenyegetettség is intő jel volt a dánok számára.

Az EU terrorelhárításért felelős főnöke szerint a következő fél évtizedben több ehhez hasonló fenyegetésre kell felkészülni: erőművek, duzzasztógátak, közlekedési rendszerek elleni internetes terrortámadások várhatók Európa szerte, az FBI szerint azonban nem csak a terroristák használják ki az internet nyújtotta "előnyöket". A 21. század bűnözői már bitcoinban kérik a váltságdíjat, és kórházak, rendőrőrsök, iskolák számítógépes rendszerein keresztül támadnak, megbénítva teljes épületeket, csapdába ejtve teljes intézményeket, anélkül, hogy ők maguk jelen lennének.

Az FBI szerint a legtöbb, ransomware-t alkalmazó hacker kelet-európai vagy orosz; a műfaj is innen indult világhódító útjára még 2005 körül. Ezek a hackerek arra szakosodtak, hogy megbénítják közintézmények vagy magánvállalkozások számítógépes rendszereit, és bitcoinban követelt váltságdíjért cserébe feloldják a munkát és gyakran az emberéleteket is veszélyeztető vesztegzárat.  

(Quartz, Start Tribune)

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére