Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kiakadt az Amnesty International a magyarországi menekültügyi helyzeten

2016. szeptember 27. 13:28

Az Amnesty International készített egy jelentést a magyarországi menekülthelyzetről, amelyben elítélik hazánkban uralkodó állapotokat.
A "szakértők" augusztus elején Magyarországon, Szerbiában és Ausztriában vizsgálódtak. Összesen 142 emberrel beszélgettek, köztük voltak gyermek, nő és férfi migránsok valamint rendőrök, aktivisták és menedékjogi illetékesek.

A jelentés azt állítja, hogy több ezer illegális határátlépőt toloncolnak vissza, vagy tartanak fogva törvénysértő módon a hatóságok és erőszakoskodnak velük. A tanulmány szerint az egész rendszer leplezetlenül úgy lett kialakítva, hogy elrettentse a menekülteket.

Az Amnesty International úgy véli, hogy Orbán Viktor felszámolta a jogállamiságot és a félelem uralmával váltotta fel azt.

A jelentésben az szerepel, hogy a migránsok Magyarországra történő bejutását szándékosan akadályozó lépések  kevésbé nyugtalanítóak, mint az, hogy megszokottá váltak az illegális határátlépők valamint az ő védelmükre kialakított nemzetközi biztosítékok elleni támadások

A "szakértők" szerint a migránsok rettenetes bánásmódban részesülnek Magyarországon.

Úgy vélik, hogy a menedékjogi eljárás bonyolult és ezzel is biztos az a kormány célja, hogy az illegális bevándorlókat elrettentse a határoktól.

Fotó: AFP

A jelentés szerint a migránsok Magyarországról Szerbiába történő visszatoloncolásakor a hatóságok indokolatlan mértékű erőszakot alkalmaznak.

Az illegális határátlépők arról panaszkodtak, hogy a kutyák megtámadják őket. Ez előfordulhat, hiszen ha a zöldhatáron szeretnének illegálisan Magyarországra szökni a rendőrkutyák szabadon vannak eresztve, hogy őrizzék a területet, ezért az illegális bevándorlók az utuk során találkozhatnak az ebekkel.

Az AI azt is kifogásolja, hogy a tranzitövezetben várakozó férfi migránsok menedékkérelmet egyes esetekben azért utasítják vissza, mert az illetők Szerbiából érkeztek, amely biztonságos harmadik országnak számít.

A korántsem elfogulatlan tanulmányban az áll, hogy a nyitott vagy zárt szálláskörzetek nem megfelelően felszereltek, valamint nem biztosítanak megfelelő egészségügyi ellátást, a gyerekek számára oktatást valamint aktivitási lehetőséget.

Fotó: AFP

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azonban valótlannak és minden alapot nélkülözőnek nevezte az Amnesty International civil szervezet migrációval kapcsolatos, a magyarországi bánásmódról szóló állításait

A magyar rendőrök, határvadászok törvényesen járnak el, semmiféle jogsértést nem követnek el”

– jelentette ki az államtitkár

Kontrát Károly megjegyezte, hogy a magyar határvadászok törvényesen, határozottan, a magyar állam és a magyar állampolgárok védelmében járnak el. Hozzátette, hogy korábban a Human Rights Watch kifogásolta a migránsokkal szembeni bánásmódot, akkor vizsgálat is indult az ügyekben, de az ügyészség azt állapította meg, hogy a bejelentések valótlanok voltak.

(Zeit Online)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére