Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ki nem állhatják a románok Soros Györgyöt

2017. május 12. 08:58

BUKAREST, 08:58

Romániában ugyanúgy nyilvánul meg Soros György azon törekvése, hogy kulturális, társadalmi hegemóniára tegyen szert, mint a többi kelet-európai országban – nyilatkozta a Magyar Idők című lapnak Bogdan Duca román politológus.

A politológus Soros befolyását Antonio Gramsci olasz marxista filozófus stratégiájához hasonlította.

Soros ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását, vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti”

– vélekedett Duca.

Meglátása szerint ezen szervezeteknek az a célja, hogy az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. Nem ez azonban a legnagyobb "probléma" a civilekkel, hanem az, hogy

ezen szervezetek kvázi kontrollálhatják a politikát.

Duca vélekedése szerint ezt úgy érhetik el a nem kormányzati szervezetek (mint pl. a Románia Megmentéséért Szövetség), hogy erősítik a politikusok iránti bizalmatlanságot, megfosztva hitelétől a politikai elitet.

Végül minden egyes pártban megtalálják, vagy beépítik oda a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket”

– foglalta össze a módszert a bukaresti elemző, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta „soft powert”, háttérhatalmat fed.

Fotó: AFP

Duca szerint bár időről időre bírálják Sorost a vezető bukaresti politikusok, azonban ilyen jellegű kormánystratégia nem létezik. Sokkal inkább arról van szó, hogy a román politikai elitben egyre inkább nyilvánvalóvá válnak azok a veszélyek, amelyek a nemzeti szuverenitásra és a közjóra leselkednek, és amelyek a Soros György által is képviselt soft power eszközökkel hamisítják a civil társadalom képét.

Soros György befolyása ellen már korábban is szót emeltek Romániában, például a volt román kormányfő, Victor Ponta is, aki egyenesen nemzetellenesnek minősítette Soros szervezeteinek tevékenységét. Az ő nyilatkozatáról ITT olvashattok.

Romániában ugyanakkor sok esetben magyarellenes vonatkozásban emlegetik Sorost, egy olyan befolyásos üzletemberként beszélnek róla, aki magyar lobbitevékenységet folytat.

Noha ismeretes a magyar kormány Soros-ellenes fellépése, Bogdan Duca emlékeztetett, az amerikai üzletembert soha nem szerették Romániában, ennek oka éppen a milliárdos származása, ami nem cseng túl jól a nacionalisták, szélsőségesek fülében.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Ismét az AfD a második erő Németországban

Ismét az AfD a második erő Németországban

amerika, london, párizs

Jót tett a párt népszerűségének, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére