Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ki a Jobbik Simicskája?

2016. május 25. 11:18

2 milliárd forintot költött el 2010 óta a Jobbik. Azt azonban máig homály fedi, hogyan is működik a párt finanszírozása, hogyan és kiktől folynak be a támogatások, kik állhatnak a párt mögött?

Pontosan mire ment el a pénz? Hogyan, és milyen cégeken keresztül történik a párt finanszírozása? A ködös részletek külföldi cégeket, gyanús ügyleteket, és egy rejtélyes magyar üzletembert rejtenek.

Nagy a fejetlenség mostanában a Jobbikban, Novák Előd párttársainak írt levelének kiszivárgása óta egyre zavarosabb a kép a párt pénzügyeit és ideológiai/belső vitáit illetően. Konfliktus van a párton belül az eltapsolt kétmilliárd forint miatt, Novák többek között azzal is bírálja Vonát, hogy nem hajlandó ostorozni Simicska Lajost.

A pártkassza úgy működik, mint Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes Kft-je.

- írja kiszivárgott alelnökjelölti programjában Novák.

A Tények stábja megpróbált utánajárni, hogy pontosan kire is gondolhatott Novák Előd, azonban megkeresésükre kitérő választ adott.

A Jobbiknak a párt belső fórumain kell ezeket a kérdéseket megvitatnia, úgyhogy a nyilvánosság előtt szerintem nem kell folytatni ezt a vitát. Még akkor is, hogyha a szavazóink jelentős része is aggódik azért, hogy kik fogják vezetni ezek után a Jobbikot és milyen úton"

- reagált Novák.

A Jobbik Simicskája

Novák kiszivárgott levelében felmerült még az Iránytű Intézet és annak vezetője, Forrai Richárd neve is, aki állítólag a Jobbik egyik legnagyobb "oligarchája". Novák a Tények stábjának kamerán kívül elmondta, hogy alelnöki programjában egyértelműen fogalmazott az egyszemélyes kft-vel kapcsolatban. A politikus szerint Forrai intézetéhez köthetők a Jobbik legnagyobb ingatlanmutyijai. Az Iránytű Intézet és vezetője nemrég kölcsönökből és a pártkasszából vett volna pártszékházat a Jobbiknak, ám tervüket Novákék ellenkezése keresztbe húzta. A Tények stábja azt is kiderítette, hogy Forrai Richárd egykor a párt frakciótitkára volt. Forrairól már korábban megírta a direkt36.hu, hogy a párt által elköltött két milliárd forint harmadát közvetlenül, de többi jelentős részét is közvetítőkön keresztül szerezhette meg. A Jobbik pénzéből jutott a Barikád c. hetilapnak, a Magyar Hírek kft-nek, és az Iránytű Intézetnek is.

(Tények)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére