Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

KGBéla ügyében ült össze az Európai Parlament

2016. december 3. 13:28

Megtartotta első ülését az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága Kovács Béla újabb mentelmi ügyével kapcsolatban – értesült a Magyar Idők. 

A lap információi szerint Kovács Béla mentelmi jogáról tárgyalt az Európai Parlament jogi bizottsága. Az első, zárt ülésen csak a tagok vettek részt, a jobbikos EP-képviselőt egyelőre nem hívták meg.

A jelentéstevő Heidi Hautala finn zöldpárti képviselő, akinek a vezetésével meg kell vizsgálni, mi az eljárás valódi célja: politikai lejáratás vagy az igazságszolgáltatás.

A képviselő asszony az első tanácskozáson tájékoztatta a tagokat az ügyről és felolvasta az azzal kapcsolatos jelentést.

Mint ismert, még szeptemberben a legfőbb ügyész egy költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indított eljárás miatt indítványozta, hogy függesszék fel Kovács Béla mentelmi jogát.

A jogi bizottság több körben foglalkozik majd zárt ülésen a mentelmi üggyel. A következő ülésre meghívják Kovács Bélát is. A Magyar Idők úgy tudja, ez „rutineljárás” lesz a bizottságban, amely nagyon sok hasonló ügyet tárgyalt már meg, mivel számos európai parlamenti képviselő ellen merült fel bűncselekmény gyanúja. Nagy valószínűséggel február végén szavazhat a bizottság a mentelmi jog felfüggesztéséről, amit várhatóan meg is tesznek.

Fotó: MTI Fotóbank
Ezt követően a plenáris ülés elé terjesztik a bizottsági döntést, amelynek szintén döntenie kell arról, felfüggesztik-e Kovács mentelmi jogát vagy megtagadják azt.

A gyanú szerint Kovács Béla 2012–2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel. A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a megállapodások alapján ezek a személyek Brüsszelben négy és hat hónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek,

valójában azonban nem jártak ott és semmilyen munkát nem végeztek. Mindezzel a képviselő jogtalan anyagi előnyt biztosított az álgyakornokoknak.

Csakhogy a jobbikos képviselő mentelmi jogát egy másik ügyben már felfüggesztette az Európai Parlament, mivel az Európai Unió egyes intézményei elleni kémkedéssel gyanúsították meg a hatóságok; ez az eljárás folyamatban van. Az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést Kovács Béla ellen, miután a politikus egy jelenleg is aktív, egykori KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozás során a titkosszolgálat látókörébe került - emlékeztet a lap.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére