Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
a kutya ugat
 
 
 
 

Kevesebb adó, nagyobb fizetés?

2016. szeptember 24. 14:28

Magyarország versenyképességét szolgálná, ha a kormány csökkentené a járulékokat. Domokos László, az Állami Számvevőszék vezetője szerint, ha ez bekövetkezne, akkor a kormány arra kérhetné a munkaadókat, hogy emeljék dolgozóik fizetését.

Domokos László a Magyar Időknek adott interjúban arról beszélt, hogy a járulékcsökkentés nemcsak egy lehetőség a kormány számára, hanem egy szükséges lépés kell, hogy legyen. Mivel rendben van az ország gazdasága, így nyugodtan elindulhat a kormány ebbe az irányba.

Arra a kérdésre, miszerint mennyiben javítaná az ország helyzetét a járulékcsökkentés, az Állami Számvevőszék vezetője elmondta: "A társadalombiztosítás bevételeit egyfelől a magánszemélyek járulékbefizetései, másfelől azok az összegek adják, amelyeket a vállalkozások rónak le szociális hozzájárulási adó címén. A tételek csökkentése növelhetné a fogyasztást, gyarapíthatná a megtakarításokat, s a lakossági állampapír-vásárlások révén akár az államadósságot is kedvezően befolyásolhatná. De serkenthető a beruházási kedv is: a kiengedés új befektetőket csábíthatna Magyarországra, így növelve az állásajánlatok számát. Jól látható, hogy az intézkedéshez előnyök sora fűződhetne. Arra persze nagyon kell ügyelni, hogy a lépés ne ingassa meg a nyugdíjkasszát, s ne befolyásolja hátrányosan az egészségügy finanszírozását. Úgy vélem, a nem várt hatások könnyen elkerülhetők."

A szakértő kitért arra is, hogy bár egyszázaléknyi csökkentés 90 milliárdos kiesést jelentene az állami kaszának, az adóbevételek mégsem maradtak el a tervezettől, sőt túlhaladták azokat – amelyben döntő szerepet játszanak a feketegazdaságot visszaszorító intézkedések.

Domokos az interjúban felvázolta, hogy milyen ütemterv szerint lehetne véghezvinni a mérséklést: "A részletek meghatározása politikai döntés, s mint ilyen, a kormány feladatkörébe tartozik. Annyit azonban megjegyeznék, hogy a jelenlegi viszonyok között komoly előnyökkel kecsegtet az elképzelés, a járulékcsökkentésre így mihamarabb sort kellene keríteni. Ugyanakkor érdemes volna arra kérni a munkaadókat, hogy a kiengedés fejé­ben emeljék dolgozóik bérét – ezt az igényt a kormányzat a bértárgyalásokon érvényre is juttathatná. Ez ügyben persze fontos a hatékonyság és a teljesítmény növekedésének kikötése is, vagyis béremelésben azok és olyan mértékben részesülhetnének, akik többet és jobban dolgoznak. A járulékcsökkentéssel így az állam összetett folyamatot indítana el: mérsékelne a terheken, változó nagyságú, de széles körű béremelés következhetne be, miközben fejlődne, jobban működne a gazdaság. Röviden, versenyképesebb lenne az ország. A teherenyhítés jelentős költségvetési hatása miatt egyébként úgy gondolom, a járulékcsökkentés több lépcsőben, s akár több éven keresztül történhetne meg."

(Magyar Idők)

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

Soros rákapcsolt: ismét brüsszeli vezetőkkel tárgyalt

amerika, london, párizs

Közeleg az EP-választás. A milliárdos rákapcsolt.

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére