Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kétmillió dolgozó kap fizetésemelést

2016. november 24. 06:28

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében ma írják alá a szociális partnerek a kedden megkötött bérmegállapodást, amelynek értelmében jövőre 15 százalékkal nő a minimálbér,  25 százalékkal emelkedik a bérminimum, a munkaadói járulék pedig öt százalékponttal csökken – írja a Magyar Idők.

Az egyezség tartalmazza még azt is, hogy 2018-ban további 8 százalékkal emelkedik a minimálbér és 12 százalékkal a szakmunkás bérminimum, a járulék pedig legalább két százalékponttal csökken. A lap számítása szerint

a döntés a következő két évben majdnem kétmillió munkavállalót érint.

A minimálbér jövőre bruttó 127 650 forint lesz, 2018-ban pedig 137 862 forintra nő, miközben a garantált bérminimum 2017-ben bruttó 161 250 forintra, majd 180 600 forintra emelkedik. A két tétel közvetlenül 1,2 millió dolgozót érint, ők vagy minimálbéren, vagy szakmunkás bérminimumon dolgoznak.

Érdemes megjegyezni, hogy több elemző szerint is a béremelésben közvetlenül érintetteken kívül mások fizetése is magasabb lesz a közeljövőben. A munkaerőhiány, az elvándorlás, valamint a környező országok magasabb bérezése egyre inkább rászorítja a vállalkozásokat a jelenleginél nagyobb összegek kifizetésére, amihez jó alapot jelent a munkaadói járulék, valamint a társasági adó csökkentése.

Az efölötti bérkategóriában – tehát abban a körben, ahol a fizetés 160 ezer és 180 ezer forint között van – további 300 ezer embernek kell megemelni a bérét, hogy eltávolodjon az új bérminimum összegétől. A munkáltatóknak a bérfeszültségek elkerülése érdekében még az eggyel feljebb eső bérkategóriában is növelniük kell a fizetéseket, ami hozzávetőleg 300 ezer ember megélhetésén segít – emlékeztet a lap.

A béremelési program megvalósításával a négynél több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél 1,8 millió munkavállaló bére biztosan nő majd a következő két évben. A négy fő alatti vállalkozásoknál további 200 ezer ember lehet érintett, de mivel közülük sokan önfoglalkoztatók, pontos adatok nem állnak rendelkezésre.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére