Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Kétely

2017. június 20. 20:58

A kanadai külügyminiszter aggódik a magyar demokráciáért! Az ember ezzel a sokkoló hírrel találkozhat, ha követi Chrystia Freeland külügyminiszter asszony Twitter-oldalát.

A kanadai külügyminiszter aggódásának oka, hogy a magyar parlament elfogadta a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt. Az egyszeri olvasó úgy gondolja, hogy márpedig, ha a kanadai külügyminiszter aggódik, annak nyilván megvan az oka, így az ember felbuzdulva olvasná a miniszter asszony okfejtését, de sajnos nincs mit...

A fene vinné el ezt a modern technikát! A Twitteren csak pár mondatot lehet közölni, szóval nem tudunk meg többet, mindössze annyit, hogy ezek a magyarok elfogadtak valami törvényt, és vegzálják a civil szervezeteket, szóval közelít a világvége.

És egy kanadai külügyminiszternek azért hiszünk, amit ő mond, az nyilván úgy van, az meg van mondva. Mivé lenne a világ, ha már egy kanadai külügyminiszternek se lehetne hinni?

Mégis, az emberben ott motoszkál egy szemernyi kétely.

Chrystia Freeland asszonyság.

Fotó: AFP

Illetve dehogy kétely, ez nem lehet kétely, hiszen ugye a kanadai külügyminiszternek hiszünk, tehát ez legfeljebb kíváncsiság, vajon mit is csináltak ezek a drága magyarok?

Rövid keresgélés után furcsa állításokra bukkanhatunk. Azt mondja a magyar kormány és ez a Fidesz nevű párt, hogy ők csak átláthatóságot akarnak, ahogy a világ számos pontján van – például Amerikában – aki külföldi pénzből dolgozik, az mondja meg, hogy ez kinek a pénze, kinek az érdekeit képviseli.

Hát, ez elsőre nem hangzik annyira ijesztőnek, ezért még egyszer elolvasom, de mentőt most sem kell hívnom. Végül is senki sem titkolja el, hogy kitől kapja a fizetését, meg egyébként is, mi szégyellnivaló van azon? Már, ha az ember tisztességesen dolgozik, és tisztességes céljai vannak. De hát, a magyarországi civil szervezetek nyilván ilyenek. Vagy mégsem? Ó, még a kérdés is felháborító, gyorsan el is hessegetem összezavarodott fejemből. Ám most olvassuk, hogy Kanadában épp szabályozni, pontosabban korlátozni akarják azokat a civil szervezeteket, amelyek külföldről kapnak pénzt, és befolyásolni akarják a belpolitikát.

A liberális mintaállamban ugyanis felmerült, hogy ennek érdekében módosítanák a választási törvényt. Kanada Szenátusának Jogi és Alkotmányügyi Bizottsága e hónapban egy jelentést adott ki, amelyben így fogalmaznak:

"A Kanadai Választási Törvény nem alkalmas arra, hogy megvédje a kanadai választásokat a külföldi beavatkozástól. A harmadik fél politikai hirdetéseinek szabályozására vonatkozó jelenlegi rendszer modernizációra szorul annak érdekében, hogy a választás átláthatóbb és fair legyen.”

Na, most már semmit sem értek. Hiszen Freeland kanadai külügyminiszter asszony éppen ezért haragszik a magyarokra, és félti a magyar demokráciát. Létezhet az, hogy a kanadai külügyminiszter valami olyasmi miatt támad egy közép-európai államot, Magyarországot, amit a saját országa, Kanada is csinál?

Meg akarjuk óvni a kanadai választásokat a külföldi beavatkozásoktól, amelyek alááshatják a demokráciánkba vetett bizalmat”

– jelentette ki Karina Gould liberális politikus, Demokratikus Intézményekért Felelős Miniszter.

Azt gondolom, hogy a legtöbb kanadai kétkedve fogadná a szólásszabadságra való hivatkozást akkor, amikor külföldi pénzek áramlanak be az országba annak érdekében, hogy befolyásolják a kanadai kormány megválasztását”

– nyilatkozta Bob Runciman, a javaslatot előterjesztő bizottság vezetője.

De akkor miért támadja Freeland külügyminiszter a magyarokat?

Megfejthetetlen.

Itt valaki azt írja, hogy Freeland ennek a Soros Györgynek a barátja, Soros meg nem szereti Orbán Viktort, mert nem engedi be az illegális bevándorlókat. Jaj, bonyolult ügy ez. Vagy mégsem? Engem nem érdekel, hogy ki kinek a barátja, én csak érteni szeretném azt, ami történik, és most csak egy kérdés mardos erősen belülről:

Már egy kanadai külügyminiszternek sem lehet hinni? 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére