Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
V-nyolcas
 
 
 
 

Kémkedett az UBER az utasok után?

2016. december 13. 22:58

Azzal vádolják a céget, hogy politikusok, hírességek, és saját exeik után is kémkedtek az alkalmazottak.

A cég korábbi alkalmazottja, Samuel Ward Spangenberg bíróság előtt tett vallomásában azt állítja, hogy az UBER alkalmazottai a biztonsági rendszer komoly hiányosságai miatt simán kémkedhettek bizonyos utasok, elsősorban politikusok, hírességek, de akár saját ismerőseik — volt barátok/barátnők — után is.

Fotó: AFP

Spandenberg vádjait további biztonsági szakértők is megerősítették, de a cég természetesen mindent tagad. Azt állítják, hogy több száz biztonsági- és adatvédelmi szakértő dolgozik éjjel-nappal az adatok védelmén. Folyamatosan fejlesztik a biztonsági rendszerüket és gondoskodnak arról, hogy a szenzitív adatokhoz a munkavállalóik csak és kizárólag indokolt esetben férhessenek hozzá. Ha ezt mégis megsértenék, akkor azt gyorsan és alaposan kivizsgálják. Az UBER szóvivője azt a vádat is tagadta, hogy szinte minden alkalmazott hozzáférhetett az ügyfelek adataihoz jóváhagyás nélkül.

Januárban a cég kénytelen volt megígérni, hogy szigorít a biztonsági előírásokon, valamint 20 ezer dollárt — körülbelül hat millió forint — fizetett a New York-i főügyésznek, hogy ejtse a cég ellen felhozott, a mostanihoz nagyon hasonló vádakat. Az ügyész egy olyan esetet vizsgált ki, amely szerint az UBER az ún. "Gods View" alkalmazás segítségével figyelte meg a BuzzFeed egyik riporterét utazás közben.

(BBC)

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére