Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
V-nyolcas
 
 
 
 

Kémkedett az UBER az utasok után?

2016. december 13. 22:58

Azzal vádolják a céget, hogy politikusok, hírességek, és saját exeik után is kémkedtek az alkalmazottak.

A cég korábbi alkalmazottja, Samuel Ward Spangenberg bíróság előtt tett vallomásában azt állítja, hogy az UBER alkalmazottai a biztonsági rendszer komoly hiányosságai miatt simán kémkedhettek bizonyos utasok, elsősorban politikusok, hírességek, de akár saját ismerőseik — volt barátok/barátnők — után is.

Fotó: AFP

Spandenberg vádjait további biztonsági szakértők is megerősítették, de a cég természetesen mindent tagad. Azt állítják, hogy több száz biztonsági- és adatvédelmi szakértő dolgozik éjjel-nappal az adatok védelmén. Folyamatosan fejlesztik a biztonsági rendszerüket és gondoskodnak arról, hogy a szenzitív adatokhoz a munkavállalóik csak és kizárólag indokolt esetben férhessenek hozzá. Ha ezt mégis megsértenék, akkor azt gyorsan és alaposan kivizsgálják. Az UBER szóvivője azt a vádat is tagadta, hogy szinte minden alkalmazott hozzáférhetett az ügyfelek adataihoz jóváhagyás nélkül.

Januárban a cég kénytelen volt megígérni, hogy szigorít a biztonsági előírásokon, valamint 20 ezer dollárt — körülbelül hat millió forint — fizetett a New York-i főügyésznek, hogy ejtse a cég ellen felhozott, a mostanihoz nagyon hasonló vádakat. Az ügyész egy olyan esetet vizsgált ki, amely szerint az UBER az ún. "Gods View" alkalmazás segítségével figyelte meg a BuzzFeed egyik riporterét utazás közben.

(BBC)

OLVASTAD MÁR?

V-nyolcas
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Feloszlatják a katalán kormányt

A spanyol kormány kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülését követően Madridban szombaton.

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

A katalánok többsége az előrehozott helyi választásokban látja a megoldást

amerika, london, párizs

A megkérdezettek 68,6 százaléka vélekedik úgy, hogy csak így lehetne megoldani a konfliktust egy szombaton közzétett felmérés szerint.

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

amerika, london, párizs

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg - az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtől

közeleg a tél

A nagykörúti mozgalom nem rég kihirdetett pártprogramjának nem minden elemét kívánta feszegetni a liberális média. Nem véletlenül, hiszen vannak benne egészen elképesztő mondatok is.

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

Látványos a kormánypártok budapesti térnyerése

közeleg a tél

A kormányközeliséggel aligha vádolható ZRI Závecz Research Intézet októberi adatai szerint a Fidesz az elmúlt negyed évben 15 százalékponttal lett népszerűbb Budapesten. Országos szinten pedig továbbra is utcahosszal vezet, az ellenzék romokban.

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

Bíznak a befektetők a magyar gazdaságban

közeleg a tél

A befektetők láthatóan bíznak a magyar gazdaságban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

Svéd politikusok szerint katonákat kéne a no-go zónákba vezényelni

amerika, london, párizs

A konzervatív Mérsékelt Párt 20 politikusa nyújtotta be a javaslatot, amellyel a no-go zónákban uralkodó bandaháborúk ellen vennék fel a harcot.

A Fidesz ellenzi az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig - jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére