Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Keményen bekavar a francia választásba az idősebb Le Pen

2016. szeptember 12. 16:58

PÁRIZS, 16:58

Jean-Marie Le Pen, a francia populista Nemzeti Front korábbi vezetője ismét a közvéleményen keresztül üzent lányának, Marine-nak, aki kitette a szűrét a pártból: "ha el akarsz hallgattatni, akkor bérelj fel egy bérgyilkost" – mondta a 88 éves Jean-Marie Le Pen.

Az idős politikus korábban a francia hadseregben szolgált: az algériai háborúban ejtőernyős volt. Mostanra azonban igencsak megromlott az egészségi állapota. Saját bevallása szerint reggelenként 50 fekvőtámaszt nyomott le még 80 éves kora fölött is, ám akik mostanában látták állapotát, azok azt mondják, hogy az egykori pártvezetővel ma már kiabálni kell, hogy meghallja, amit mondanak neki.

Jean-Marie Le Pen, a Nemzeti Front alapítója és egykori elnöke.

Fotó: AFP

Azonban korai még leírni Jean-Marie Le Pent.

Dél-franciaországi nyaralásáról hazatérve Le Pen tetterősnek tűnik és oda akar csapni politikai ellenfeleinek.

2017 tavaszán fog megjelenni memoárja, amelynek első kötete a hírek szerint 600 oldalas lesz. A következő héten újraindítja videóblogját. Azt is tervezi, hogy a jövő évi parlamenti választásokon saját jelöltjeit indítja lánya – a jelenlegi pártelnök – jelöltjei kárára. Ez ellen még szeretett unokahúga, Marion Maréchal-Le Pen is kikelt, hiszen ez a lépés megosztja a Nemzeti Front szavazóit.

Jean-Marie Le Pent lánya, Marine Le Pen tette ki a Nemzeti Frontból tavaly augusztusban az idős pártvezető egyre szélsőségesebb, xenofób, rasszista és antiszemita kijelentései miatt. Amióta ez megtörtént, Jean-Marie Le Pen egyre többet szerepel a nyilvánosság előtt. Sőt, annál is többet, mint abban az időben, amikor még pártelnök volt. Az idős politikus szerint "illegális" volt a pártból való eltávolítása, valamint lánya cselekedetét "árulásnak" minősítette. Sokat támadta lánya legközelebbi szövetségesét, Marine erős emberét, Florian Philippot-t, a Nemzeti Front alelnökét.

Apa és lánya

Egy közelmúltban készített kétórás interjúban nagyon aktívnak mutatkozott a 88 éves politikus. De igazán csak akkor szikráztak a szemei, amikor a lányára terelődött a szó.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke.

Fotó: AFP

Amikor megkérdezték, hogy mit szólt ahhoz, hogy a lánya kitette a pártból, azt mondta, hogy "engem nem könnyű traumatizálni". Hozzátette, hogy

van ennek a kérdésnek egy érzelmi vetülete is. Elképzelheti, hogy nem könnyű elfogadni ezt a döntést. De pusztán politikai szemszögből nézve, az a kivetnivalóm ezzel a döntéssel, hogy merő ostobaság. Kapitális hiba. Amennyiben hatalomra akarnak jutni és más megközelítést akarnak alkalmazni a kormányzásban mint az eddigi pártok, akkor ez egy szörnyű hiba. Össze kell fogniuk a nemzeti erők összes tényezőjét és ehhez rám is szükségük van".

Apró részletek

Le Pen 2011-ben átadta a párt vezetését lányának és egészen 2015-ig a párt tiszteletbeli elnöke maradt. A pártból való kizárása végül amiatt történt, mert egy interjúban a náci gázkamrákat a második világháború egyik részletkérdésének nevezte. Ezután több per indult ellene és a párttagságát is elvesztette.

Marine egy ideig apja villájában élt, azonban 2014-ben elköltözött és ekkor romlott meg végleg a viszonyuk. A történet szerint az idős Le Pen doberman fajtájú kutyája széttépte Marine egyik macskáját. Az egykori pártelnök azonban cáfolta ezt, szerinte

a macska lezuhant a tetőről. Mindez csupán kifogás volt (hogy elköltözhessen)".

Nem sokkal Marine elköltözése után az idős Le Pen villája porig égett, az ex-pártelnök kisebb sérülésekkel került kórházba.

"Engem csak a golyó állít meg"

Az elmúlt egy évben Marine megszilárdította pártelnöki pozícióját. Ez azonban nem kis erőfeszítésébe került. Az összes, apjához hű párttagot leváltotta az országos és regionális posztok mindegyikéről. Emellett gőzerővel készül a jövő évi elnökválasztásra.

Az idősebb Le Pen szerint "alapvető hiba", hogy az új funkcionáriusok "friss", "szakálltalan" fickók, akik "patyolatfehérre" mossák a párt múltját.

Az új irányvonal szerint én maga vagyok az ördög. Azt gondolják, hogy ha tőlem megszabadulnak, akkor komoly esélye lesz Marine Le Pennek elnyerni az elnöki széket. De csak egy módon szabadulhatnak meg tőlem: ha golyót repítenek a fejembe. Nem fogok csendben maradni"

– mondta Jean-Marie Le Pen.

Az egykori pártvezető most arra készül, hogy a lehető legtöbb jelöltet állítsa ki a következő választásokon, ezzel "egyesítve a nemzeti oldalt". Mindezzel az a célja, hogy a Nemzeti Front szalonképesebb politikájából kiábrándult szélsőjobbos szavazókat visszacsábítsa. Úgy tűnik, hogy az idősebb Le Pen több száz embert is ki tud majd állítani a saját listáján. Ez azonban nem jó hír a jelenlegi pártelnöknek, hiszen ezzel megosztanák a szavazókat. A legkedvezőtlenebb szituációba Marion Maréchal-Le Pen kerülhet – az idősebb Le Pen unokahúga –, aki a volt pártelnök dél-franciaországi körzeteiben indulna, ugyanabban, ahol Jean-Marie Le Pen is. Az idősebb Le Pen azonban az elnöki székért nem kíván indulni.

Marion Maréchal-Le Pen, az egykori pártelnök unokahúga.

Fotó: AFP

Jean-Marie Le Pennek jelenleg nincs beszélőviszonya a lányával, viszont unokahúgával jó a kapcsolata.

Pénzügyek

A Nemzeti Frontot a Cotelec-alapítvány finanszírozza, és ennek a pénzcsapnak a kulcsa Jean-Marie Le Pen kezében van. A hírek szerint csak az elnökválasztási kampányhoz 27 millió euróra lenne szüksége a pártnak. Az ex-pártelnök a nyilatkozatai alapján azonban készségesnek mutatkozik a finanszírozás kérdésében.

Marine és Marion.

Fotó: AFP

Az idős Le Pen ellen több eljárás is folyamatban van. Az Európai Parlament 320 000 euróra büntette meg, amit nem volt hajlandó befizetni és ezért, példátlan módon a fizetéséből vonták le, valamint megvonták tőle a költségtérítést – ugyanis 2004 óta az EP tagja.

Emellett adóelkerülés miatt is folyik ellene egy eljárás, amelynek szintén súlyos anyagi vonzatai lehetnek. Antiszemita kijelentései miatt is több büntetőeljárás is folyik az idős politikus ellen.

(Politico)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

Vereséggel kezdte a magyar válogatott az Eb-selejtezőket

hajrá, magyarok!

Szlovákia 2-0-ra legyőzte Magyarországot a 2020-as Eb selejtezősorozatában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére