Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Katolikus világszervezet: a magyar kormány erőfeszítése példaértékű

2017. szeptember 28. 23:38

A magyar kormány segítsége kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kabinet az üldözött keresztények megsegítésére - nyilatkozta Stephen Rasche, az Aid to the Church in Need (ACN) katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének felelőse az MTI-nek a csütörtökön Rómában tartott nemzetközi konferencián, amelyen Azbej Tristan, az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, valamint Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete vett részt.

Az "Irak, visszatérés a gyökerekhez" című konferenciát az ACN rendezte az iraki és az egész közel-keleti térségben üldözött keresztény közösségek helyzetéről. A lateráni pápai egyetemen tartott nemzetközi találkozón, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár nyitott meg, többek között a Vatikán, az iraki keresztény és más keleti egyházak, nemzetközi egyházi segélyszervezetek, az EU és az unión kívüli országok szentszéki nagykövetei vettek részt.

"Magyarország segítsége a Hungary Helps programon keresztül kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kormány az üldözött keresztények megsegítése érdekében. A magyar hozzájárulás megmentett többek között egy egész települést, Tell-Aszkufot. Mialatt más kormányok csak beszélnek, konferenciákat rendeznek, a magyarok léptek. Tell-Aszkuf ezt sose felejti el Önöknek"

– mondta Stephen Rasche, majd hozzátette:

a magyar segítség azért is példaértékű, mivel teljesen új módon tesz az üldözött keresztény közösségek védelme és újjászervezése érdekében." 

Fotó: AFP

Az észak-iraki Ninivei-fennsíkról elüldözött több százezer kereszténynek körülbelül fele szeretne visszatérni egykori otthonába, de nincsen hova, mivel ehhez tízezer épületet kellene újjáépíteni – számolt be a konferencián elhangzottakról Azbej Tristan az MTI-nek. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a nemzetközi fejlesztési és újjáépítési támogatások csak csekély mértékben jutnak célba, ezért van szükség az adományokra. Azbej Tristan emlékeztetett, hogy

a magyar kormány 580 millió forinttal segíti a káld katolikus egyházat a lakóházak újjáépítésében a Moszul térségében található Tell-Aszkuf településen. Ezen kívül más fejlesztéseket is támogat a régióban."

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormányzat adományával kapcsolatos elismerés nem olyasmi, ami dicsekvésre adhat alapot, hanem jelzés, hogy az, amit csinálunk szükséges és jó. Megjegyezte, annál is inkább, mivel az üldözött keresztények segítése nem kap elegendő figyelmet, ezért

felelősségünk és kötelességünk, hogy ezt a nemzetközi közvélemény elé vigyük, és kiálljunk az üldözött keresztény közösségek mellett." 

Heltai Péter, aki a Hungary Helps Program hazai és nemzetközi kommunikációjáért felel, elmondta, a találkozón alkalom nyílt arra, hogy a magyar kormány kezdeményezését Pietro Parolin szentszéki államtitkárnak is részletezze. A kezdeményezéssel a kormány az egész világon nemzetközi fejlesztési és együttműködési, valamint humanitárius segítséget nyújt:

"a Hungary Helps célja, hogy megmutassa Magyarország szolidáris arcát. Országunk méreteihez és erőforrásaihoz mérten kiveszi a részét nemzetközi fejlesztésekben és humanitárius segítségnyújtásban azzal a szándékkal, hogy helyben és okosan segítse a válságrégiókban élőket. A program lényege, hogy a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide, hiszen minden elköltött forint ott sokkal többet ér, mintha itt költenénk el."

Kiemelte, az üldözés miatt menekülő keresztény közösségek a migránsválságtól is érintett térségekben ahhoz kapnak segítséget a magyar kormánytól, hogy visszatérjenek szülőföldjükre és újrakezdhessék életüket. A találkozón részt vett Hölvényi György EP-képviselő, a KDNP külügyi igazgatója és Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

Soros György birodalma Izraelt is folyamatosan támadja

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, Soros György továbbra sem áll le Izrael-ellenes támadásaival. Már korábban is lehetett tudni, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns feketelistáján ott szerepel a zsidó állam, épp ezért Soros György minden követ megmozgat Izrael ellehetetlenítése érdekében.

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

Különleges koncert ünnepelte meg a Bem rakparti Mini klub 50. évfordulóját

kétharmad

Különleges Mini-koncerttel tisztelegtek a legendás Bem rakparti művelődési ház (Budavári Művelődési Ház) és annak közönsége előtt a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából Török Ádám és zenészbarátai január 20-án. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerről is.

A gyász mocskolói

A gyász mocskolói

pszicho

Miért nem tisztelik a halottakat az ellenzékiek?

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

Szijjártó: Brüsszel vissza akarja hozni az elbukott bevándorlási politikát

kétharmad

Lopakodó kísérlet zajlik arra, hogy az egyszer már megbukott uniós bevándorlási politikát Brüsszel visszahozza - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai uniós tagországok külügyminiszterei hétfői brüsszeli tanácskozásának szünetében.

Izraelben is megunták a liberális média hazugságait

A hagyományos baloldali pártok gyengülése után a liberális eszmék fő képviseletét a baloldali és liberális médiumok vették át. Habár a tendencia Magyarországon már régóta megfigyelhető, ez Izraelben sincs másképp.

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

Soros emberei szemet vetettek Budapestre

kétharmad

Vasárnap tartották az ellenzéki előválasztási vitát, melyen a szocialista Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely vett részt. Utóbbi azonban gyönyörűen lebuktatta magát.

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

A tehetségtelen ellenzék és az ő kútmérgező sajtója

piszkostizenkettő

Aczél elvtárs szellemi örökösei és a rájuk támaszkodó rezsimbontók a szombati fiaskó után teljesen leszerepeltek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére