Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Katolikus világszervezet: a magyar kormány erőfeszítése példaértékű

2017. szeptember 28. 23:38

A magyar kormány segítsége kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kabinet az üldözött keresztények megsegítésére - nyilatkozta Stephen Rasche, az Aid to the Church in Need (ACN) katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének felelőse az MTI-nek a csütörtökön Rómában tartott nemzetközi konferencián, amelyen Azbej Tristan, az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, valamint Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete vett részt.

Az "Irak, visszatérés a gyökerekhez" című konferenciát az ACN rendezte az iraki és az egész közel-keleti térségben üldözött keresztény közösségek helyzetéről. A lateráni pápai egyetemen tartott nemzetközi találkozón, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár nyitott meg, többek között a Vatikán, az iraki keresztény és más keleti egyházak, nemzetközi egyházi segélyszervezetek, az EU és az unión kívüli országok szentszéki nagykövetei vettek részt.

"Magyarország segítsége a Hungary Helps programon keresztül kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kormány az üldözött keresztények megsegítése érdekében. A magyar hozzájárulás megmentett többek között egy egész települést, Tell-Aszkufot. Mialatt más kormányok csak beszélnek, konferenciákat rendeznek, a magyarok léptek. Tell-Aszkuf ezt sose felejti el Önöknek"

– mondta Stephen Rasche, majd hozzátette:

a magyar segítség azért is példaértékű, mivel teljesen új módon tesz az üldözött keresztény közösségek védelme és újjászervezése érdekében." 

Fotó: AFP

Az észak-iraki Ninivei-fennsíkról elüldözött több százezer kereszténynek körülbelül fele szeretne visszatérni egykori otthonába, de nincsen hova, mivel ehhez tízezer épületet kellene újjáépíteni – számolt be a konferencián elhangzottakról Azbej Tristan az MTI-nek. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a nemzetközi fejlesztési és újjáépítési támogatások csak csekély mértékben jutnak célba, ezért van szükség az adományokra. Azbej Tristan emlékeztetett, hogy

a magyar kormány 580 millió forinttal segíti a káld katolikus egyházat a lakóházak újjáépítésében a Moszul térségében található Tell-Aszkuf településen. Ezen kívül más fejlesztéseket is támogat a régióban."

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormányzat adományával kapcsolatos elismerés nem olyasmi, ami dicsekvésre adhat alapot, hanem jelzés, hogy az, amit csinálunk szükséges és jó. Megjegyezte, annál is inkább, mivel az üldözött keresztények segítése nem kap elegendő figyelmet, ezért

felelősségünk és kötelességünk, hogy ezt a nemzetközi közvélemény elé vigyük, és kiálljunk az üldözött keresztény közösségek mellett." 

Heltai Péter, aki a Hungary Helps Program hazai és nemzetközi kommunikációjáért felel, elmondta, a találkozón alkalom nyílt arra, hogy a magyar kormány kezdeményezését Pietro Parolin szentszéki államtitkárnak is részletezze. A kezdeményezéssel a kormány az egész világon nemzetközi fejlesztési és együttműködési, valamint humanitárius segítséget nyújt:

"a Hungary Helps célja, hogy megmutassa Magyarország szolidáris arcát. Országunk méreteihez és erőforrásaihoz mérten kiveszi a részét nemzetközi fejlesztésekben és humanitárius segítségnyújtásban azzal a szándékkal, hogy helyben és okosan segítse a válságrégiókban élőket. A program lényege, hogy a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide, hiszen minden elköltött forint ott sokkal többet ér, mintha itt költenénk el."

Kiemelte, az üldözés miatt menekülő keresztény közösségek a migránsválságtól is érintett térségekben ahhoz kapnak segítséget a magyar kormánytól, hogy visszatérjenek szülőföldjükre és újrakezdhessék életüket. A találkozón részt vett Hölvényi György EP-képviselő, a KDNP külügyi igazgatója és Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem

piszkostizenkettő

A rossz színész is színész. De ő még az sem. Statiszta. Karácsony Gergely a színpadon.

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

Dzsudzsák Balázs levelét megírta, te pedig most szavazhatsz róla!

hajrá, magyarok!

A napokban sokat foglalkoztunk Dzsudzsák Balázzsal és a legújabb klubváltásával. A focista levélben mondta el véleményét a körülötte zajló felhajtásról.

Újabb sokk Németországban: nyugdíjasokat bántalmazott és rabolt ki egy migráns család

Egy öttagú társaság - a rendőrség feltételezése szerint egy migráns család - rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt a Ruhr-vidéken.

Ha ebből a nyolc szokásból többet is űzöl, akkor téged sajnos minden autós gyűlöl

Bizonyára veletek is előfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Ismét az AfD a második erő Németországban

Ismét az AfD a második erő Németországban

amerika, london, párizs

Jót tett a párt népszerűségének, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére