Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Katolikus világszervezet: a magyar kormány erőfeszítése példaértékű

2017. szeptember 28. 23:38

A magyar kormány segítsége kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kabinet az üldözött keresztények megsegítésére - nyilatkozta Stephen Rasche, az Aid to the Church in Need (ACN) katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének felelőse az MTI-nek a csütörtökön Rómában tartott nemzetközi konferencián, amelyen Azbej Tristan, az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, valamint Heltai Péter, a Hungary Helps Program utazó nagykövete vett részt.

Az "Irak, visszatérés a gyökerekhez" című konferenciát az ACN rendezte az iraki és az egész közel-keleti térségben üldözött keresztény közösségek helyzetéről. A lateráni pápai egyetemen tartott nemzetközi találkozón, amelyet Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár nyitott meg, többek között a Vatikán, az iraki keresztény és más keleti egyházak, nemzetközi egyházi segélyszervezetek, az EU és az unión kívüli országok szentszéki nagykövetei vettek részt.

"Magyarország segítsége a Hungary Helps programon keresztül kiváló példája annak, hogy mit tehet egy kormány az üldözött keresztények megsegítése érdekében. A magyar hozzájárulás megmentett többek között egy egész települést, Tell-Aszkufot. Mialatt más kormányok csak beszélnek, konferenciákat rendeznek, a magyarok léptek. Tell-Aszkuf ezt sose felejti el Önöknek"

– mondta Stephen Rasche, majd hozzátette:

a magyar segítség azért is példaértékű, mivel teljesen új módon tesz az üldözött keresztény közösségek védelme és újjászervezése érdekében." 

Fotó: AFP

Az észak-iraki Ninivei-fennsíkról elüldözött több százezer kereszténynek körülbelül fele szeretne visszatérni egykori otthonába, de nincsen hova, mivel ehhez tízezer épületet kellene újjáépíteni – számolt be a konferencián elhangzottakról Azbej Tristan az MTI-nek. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a nemzetközi fejlesztési és újjáépítési támogatások csak csekély mértékben jutnak célba, ezért van szükség az adományokra. Azbej Tristan emlékeztetett, hogy

a magyar kormány 580 millió forinttal segíti a káld katolikus egyházat a lakóházak újjáépítésében a Moszul térségében található Tell-Aszkuf településen. Ezen kívül más fejlesztéseket is támogat a régióban."

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormányzat adományával kapcsolatos elismerés nem olyasmi, ami dicsekvésre adhat alapot, hanem jelzés, hogy az, amit csinálunk szükséges és jó. Megjegyezte, annál is inkább, mivel az üldözött keresztények segítése nem kap elegendő figyelmet, ezért

felelősségünk és kötelességünk, hogy ezt a nemzetközi közvélemény elé vigyük, és kiálljunk az üldözött keresztény közösségek mellett." 

Heltai Péter, aki a Hungary Helps Program hazai és nemzetközi kommunikációjáért felel, elmondta, a találkozón alkalom nyílt arra, hogy a magyar kormány kezdeményezését Pietro Parolin szentszéki államtitkárnak is részletezze. A kezdeményezéssel a kormány az egész világon nemzetközi fejlesztési és együttműködési, valamint humanitárius segítséget nyújt:

"a Hungary Helps célja, hogy megmutassa Magyarország szolidáris arcát. Országunk méreteihez és erőforrásaihoz mérten kiveszi a részét nemzetközi fejlesztésekben és humanitárius segítségnyújtásban azzal a szándékkal, hogy helyben és okosan segítse a válságrégiókban élőket. A program lényege, hogy a segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide, hiszen minden elköltött forint ott sokkal többet ér, mintha itt költenénk el."

Kiemelte, az üldözés miatt menekülő keresztény közösségek a migránsválságtól is érintett térségekben ahhoz kapnak segítséget a magyar kormánytól, hogy visszatérjenek szülőföldjükre és újrakezdhessék életüket. A találkozón részt vett Hölvényi György EP-képviselő, a KDNP külügyi igazgatója és Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövet.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére