Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Karsai antiszemitázva reagált a kritikára

Sümeghi (Sümeghi) Lóránt

2017. március 22. 12:28

Pár héttel ezelőtt átfogó kritikát írtunk Karsai László holokausztkutató által közreadott Szálasi Ferenc naplói (1942-1946) című könyvről.

A cikk megjelenése előtt meg is kérdeztük a szerzőt az általunk felvetett visszásságok és ferdítések kapcsán, 

jelesül arról, hogy mi az oka a szelektív, származási alapon való történelmi rendszerezésnek.
Fotó: Kozma Zsuzsi

Ugyanis Karsai szinte kivétel nélkül csupán a nyilasok kapcsán említette meg zárójelben az eredeti vezetéknevüket, utalva arra, hogy nem magyar származásúak. Ezzel szemben a hírhedt, köztudottan is névváltoztatáson tetten ért kommunista bűnösök nevei (Péter Gábor, korábban Eisenberger Benjámin; Rákosi, korábban Rosenfeld Mátyás; Révai, korábban Lederer és Kádár, korábban Czermanik) mellett nem szerepelt a származásukra utaló eredeti vezetéknevük. Azonban Karsai akkor egy meglehetősen zavaros ívű válaszban többek közt elismerte elfogultságát e kérdés kapcsán, miszerint

hogy én mit tartok lényegesnek, az az én véleményem. Nem biztos, hogy nekem van, vagy volt igazam, de az sem biztos, hogy Önnek."

Azonban két héttel az írás megjelenése után valami oknál fogva a történész újabb levelet írt, melyet teljes terjedelemben le is közlünk:

"Tisztelt Sümeghi Lóránt Úr!

Az újságíró,velem ellentétben, mindent tud. Még azt is, hogy Mindszenty 1944-ben zsidóvédő volt. Nem volt az, sőt, májusban kiadott  az egyházmegyéjében egy püspöki rendeletet, amelyben, ha jól emlékszem  három, de lehet, hogy hat hónapban állapította meg az áttérésre  jelentkezők "betanítási" idejét. Jelenleg külföldön vagyok, nincs  módom az eredeti püspöki rendeletet megnézni. A cikkben említett  Kelemen-Shvoy-Mindszenty levélben egyetlen szó sincs a zsidókról, csak  a totális kitelepítés ellen tiltakoztak. Ezt egyébként, ha nem csak  Mindszenty emlékiratait vette volna az újságíró a kezébe, talán az  eredeti tiltakozó levél szövegéből is kideríthette volna. Amúgy nem  ezért tartóztatták le Mindszentyt, (a tájékozatlan újságíró még azt is  elfelejtette megemlíteni, hogy a többi aláírót nem tartóztatták  le...), hanem azért, mert tiltakozott, amikor a püspöki várba, az oda  menekült apácák mellé katonákat akartak beszállásolni.
Azon természetesen nem lepődtem meg, hogy az eredeti válasz-levelemből  célzatosan és tudatosan fontos mondatokat kihagyott.

Azon annál  inkább, hogy egy elvileg és gyakorlatilag névmutatónak szánt  névmutatótól hosszú antiszemita ömlengéseket várt volna el. A  névmutatókban, ahol egyáltalán készítenek ilyet, vagy a  lexikon-szócikkekben nincsenek minősítések, zsidózástól pedig jobb  körökben tartózkodni szoktak. Maga biztosan érti, hogy egy  Szálasi-naplókhoz készített névmutatóban miért kellene gyurcsányozni,  én nem.

Rátz Erzsébet és még sok más "rehabilitált" háborús bűnös, mocskos  antiszemita esetében lehetséges, hogy a Legfelsőbb Bíróságnak van  igaza, de az is lehetséges, hogy ha az LB sorozatosan "megfeledkezik"  rehabilitáló ítéleteiben az eredeti ítéletekben szereplő fontos  vádpontokról, akkor ennek oka lehet. Például az, hogy nem tartják  fontosnak megemlíteni, hogy miért is ítélték el a szegény, ártatlan  háborús bűnöst 1945-1948 között.  

A cikk egyébként penetránsan antiszemita. Ön azt hiszi, hogy egyes  kommunisták azért követtek el törvénytelenségeket, azért kínoztak meg,  öltek meg embereket, mert zsidók voltak. Ahogy a nyilasok esetében sem  igaz az, hogy a többségük sváb vagy tót vagy szerb lett volna, és  ezért gyilkoltak, úgy a zsidók döntő többsége is borzalommal figyelte,  mit művelnek a szélsőbalra állt honfitársaik. A nyilasok többsége is,  a kommunisták többsége is magyar volt, őseik között pedig nagyon  sokféle nemzetiségű, származású ember volt. Ezt sajnos Ön, az újságíró  nem érti, még 72 évvel a második világháború után is csak zsidózik. Nagyon sajnálom önt.  

Azt meg egyenesen mulatságosnak tartom, hogy hivatalos állésfoglalást  akarnak kérni az MTA-tól. Tényleg nem tudja, hogy Magyarországon  vélemény- és szólásszabadság van? Az MTA, vagy mondjuk a  Történettudományi Intézet vezetői már évtizedek óta nem írják elő,  hogy ki mit gondoljon, vagy írjon. Véleményük lehet, meg is  bírálhatnak a történész kollégák, vagy bárki más, még egy újságíró is.  Szakmai bírálatra szívesen válaszolok. Antiszemita dühöngésre már nem  szívesen, de most megteszem. Persze ahhoz gyáva ön is, az újságja is, hogy a válaszomat leközöljék.  Esetleg azok után, hogy utána járnak, mekkor zsidómentő volt 1944-ben  Mindszenty. Majd elismerik, hogy sajnos csak újságíróként viselkedtek,  nem ellenőrizték a forrásukat, bedőltek egyetlen egy elfoglult  emlékiratnak. Karsai László"


Milyen érdekes, hogy Karsai fontosnak tartotta a nyilasok esetében a származási alapú rendszerezést, ám a névváltoztatáson átesett kommunisták esetében ezt már nem tartotta jelentőségteljesnek. Mi több, szerinte az ilyen jellegű kérdések pedig felérnek

a penetráns antiszemitizmussal és a zsidózással."

Ez pedig nagy baj. 


OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

Orbán Viktor: újabb előrelépés történt a magyar-izraeli kapcsolatokban

kétharmad

Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben.

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

Jakab Péter aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat

kétharmad

A jobbikos képviselő nemcsak zsidózni szeret, de a homoszexuálisokat is előszeretettel szidja.

Amerikában jönnek a transzneműeknek szánt repjegyek

Az alternatív nemválasztási lehetőségek előretörnek.

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

Ömlenek a milliók Soros alapítványába

kétharmad

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok a napokban tette közzé a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A dokumentumból kiderült, hogy a szervezet költségvetése tavaly elérte az egymilliárd dolláros határt - írja a Magyar Nemzet.

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

amerika, london, párizs

Az elutasított menedékkérelemmel rendelkező afgánokat egy Frankfurtból induló járattal küldték vissza a hazájukba.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

A hatóságokat aggasztják a késes támadások Németországban

amerika, london, párizs

Önálló kategória lesz a németországi bűnüldözési statisztikákban a késes támadás - írta a Bild című német lap a hírportálján hétfőn azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi három nap alatt kilenc ilyen bűncselekmény történt az országban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére