Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Kaland a buszmegállóban

Pozsonyi Ádám

2018. december 12. 13:48

A kultúrrendőr - Pozsonyi (b)irodalma 7.

Joga van-e az üdvözüléshez annak, aki HVG-t olvas?

Ez a problémakör töltötte ki teljes valómat, míg a buszmegállóban ácsorogtam. Jobbra, alig félméternyire tőlem egy középkorú úr várakozott. Felhúzott gallérral, szigorú arccal meredt maga elé. Kezében jól láthatóan egy HVG díszelgett. Tisztán kivehető volt a fejléc, úgyhogy meg mertem volna rá esküdni, hogy szinte henceg vele.

— Itt áll ez az ember – morfondíroztam. – A szeme se rebben, csak néz meredten maga elé. Vajon mit forgat fejében? Miféle aljas cselekedetek, miféle szennyes titkok lapulnak eme rezzenéstelen őszes koponya belsejében? Az apja minden bizonnyal ávós volt, netán munkásőr, onnan e szikár, kegyetlen arcél. Biztos jól bevásárolt a plázában, s most megy haza tömni a bendőjét a saját kis primitív, állati szintjén, és lapozza hozzá ezt a mocskos, uszító kiadványt.

Csípős idő volt, úgyhogy úgy döntöttem, járkálok kissé. Tettem pár lépést a parányi helyen, de a szemem sarkából folyton őt figyeltem. Úgy tett, mintha nem venné észre. Pedig cseppet sem rejtettem véka alá vizslatásomat. A végén már kimondottan az arcába bámultam. Gyanús, nagyon gyanús!

Majd megálltam, félig háttal neki. Nem mozdultam. Eltelt fél perc, s a gazember – mert magamban már így neveztem őt – lassan tett egy félfordulatot, s látszólag véletlenül úgy helyezkedett el, hogy az ominózus sajtótermék számomra továbbra is jól látható legyen.

— Provokál a mocsok! – állapítottam meg magamban.

Az illető megvakarta állát, majd egy lassú mozdulattal a belső zsebe felé nyúlt. Vajon mit rejteget ott? Biztos olyan dolgot, amivel ártatlan emberek becsületébe lehet gázolni. Amivel dolgos emberek békés hajlékába lehet betörni, amivel gyanútlan anyák és hajadonok hírnevét lehet bemocskolni. Zsebkendőt vett elő, s tüsszentett.

— Ahá! Szóval megfázott a fickó! Éjszakánként biztos a kertek alatt ólálkodik, s mérget önt a hazafias gondolkodású emberek kutyáinak táljába. Az aljas!

Annyira fel voltam háborodva, hogy legszívesebben se szó, se beszéd odaléptem volna hozzá, s lekevertem volna neki egy pofont. Forrt bennem a düh. Elfordultam az undorító látványtól, így észrevettem, hogy nem vagyok egyedül. A megállóba új utas érkezett. Egy hatvan körüli sovány férfi. Látszott, nem bánt vele kesztyűs kézzel az élet. Láttam, ő is merev tekintettel nézi a szóban forgó lapot, majd hirtelen odalépett az aljas bolsevikhoz.

— Nem szégyelli magát uram? Ezt olvassa? Hát nem volt magának elég belőle negyven év?

A másik erre befejezte az orrtörlést, majd magából kikelve méltatlankodni kezdett:

— De uram! Ezt a szemetet a buszon találtam, s most a nejemnek viszem megmutatni, hogy ő is lássa, miket hazudoznak a globalisták. Csak nem képzeli, hogy pénzt adok érte?!

Hirtelen minden világossá vált előttem.

Szegény ember! Szegény, szerencsétlen. Esténként járja az utcákat, barátokat, ismerősöket keres fel, s ahol csak megfordul, győzködi a népet, hogy a nemzeti oldalra szavazzon. Biztos így fázott meg ennyire. És most sem a betegségével törődik, hanem becsülete az első, az eszme tiszta oltárán helyez el újabb áldozatot.

Atyja minden bizonnyal tanító vagy pap, netalán katonatiszt volt. Biztos onnan e puritán, becsületes arcél.

Gondolataim még szárnyaltak volna, de befutott a busz.

(A borítókép a szerző munkája.)

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

century-on

Több száz millió Instagram-jelszót tárolt a Facebook mindenféle titkosítás és biztonsági óvintézkedés nélkül.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Bíróság előtt felelnek tettükért a válogatás nélkül járókelőkre támadó migránsok

Egy migránsokból álló csoport válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban még 2018. december 29-én. Kedden kezdték tárgyalni az ügyüket.

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

amerika, london, párizs

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

kétharmad

Erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

kétharmad

A Századvég friss pártpreferencia-vizsgálata kimutatta azt is, hogy az ellenzék még mindig képtelen volt javítani helyzetén.

A botrány új fogalma

A botrány új fogalma

amerika, london, párizs

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP képviselő és Soros György "megbízható szövetségese" a V4NA kérdésére újraértelmezte a botrány fogalmát.

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti média akkor is a szélsőjobboldaltól retteg, amikor húsvétkor iszlamista fanatikusok vérfürdőt rendeznek keresztény templomokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére