Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kaczynski: "Lengyelországnak ki kell bírnia a brüsszeli nyomást"

2017. szeptember 25. 14:58

VARSÓ, 14:58

A lengyel kormánypárt elnöke, Jaroslaw Kaczynski szerint nem szabad engedniük az EU erőszakos nyomásgyakorlásának. Azt is elmondta, hogy Varsó soha nem mond le a német háborús kártérítéssel kapcsolatos igényéről. 

Kaczynski a Sieci Prawdy c. lengyel konzervatív hetilapnak adott hétfői interjújában kifejtette véleményét az Európa Bíróság legutóbbi, kvótakérdést érintő döntésében. A politikus nehéznek minősítette a bírósági döntés nyomán fennálló helyzetet. Egyúttal egyértelműnek nevezte, hogy a teljes függetlenség, egyenjogúság kiharcolása, az európai központ gazdasági utolérése érdekében Varsónak ki kell bírnia a nyomást, sőt, ennél élesebb lépéseket is.

Fotó: AFP
A vasárnapi német választások előtt rögzített interjúban Kaczynski azt nevezte a berlini politikára vonatkozó legfontosabb kérdésnek, hogy Angela Merkel kancellár beleegyezik-e az euróövezet további integrációjába, vagyis más országok pénzelésébe – írja az MTI.     

Merkel természetesen nem szeretne fizetni, és sokáig ehhez tartotta magát"

– mutatott rá a lengyel politikus, kifejtve, hogy nem világos, mit tesz a kancellár, ha az euróövezeti integráció elutasítása Berlin részéről a közös valuta csődjét jelentené.

Ma ez valódi fenyegetésnek tűnik, így Merkel valószínűleg már akar fizetni"

– vélekedett a politikus.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesz Varsó az euróövezeti integráció folytatása – vagyis a kétsebességes Európa koncepciójának megvalósítása – esetében, Kaczynski rámutatott, hogy az ilyen egységesítéshez az uniós alapszerződések módosítására volna szükség:

Angela Merkel talán úgy gondolja, hogy Lengyelország megijed a szankciókkal járó hetes cikktől, és ezért engedékeny lesz az alapszerződések módosításakor "

– jelentette ki a Varsó ellen indított uniós jogállamisági eljárásra, illetve az EU-ról szóló szerződés hetedik cikkére utalva. Ez utóbbi alkalmazása akár az uniós szavazati jogok felfüggesztését is eredményezheti.

Rámutatott, hogy a hetes cikkely alkalmazásához az uniós tagállamok egyhangú jóváhagyása szükséges, miközben – mint mondta – több állam is ellenezni fogja ezt. Arra a kérdésre válaszolva, hogy Lengyelország semmiképpen sem egyezik-e bele a kétsebességes Európa létrejöttét célzó módosításokba az alapszerződésekben, Kaczynski elmondta, hogy mindez csak előzetes értékelés.

Egy azonban biztos: az euró bevezetése ma jelentősen lenyomná a gazdaságunkat"

– fűzte hozzá.

A lap arról is kérdezte a politikust, hogy a lengyel szejm szeptember elején közzétett elemzése szerint Varsó továbbá is jogosult a második világháborús veszteségekért járó német kárpótlásra. Kaczynski ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy nincs semmi jogi alapja annak, hogy Berlin elutasítsa a lengyel igényt.

Következetesen kell eljárnunk, fázisokra bontva az akciót"

– mondta, majd hozzáfűzte, hogy jelenleg az eljárás parlamenti szakasza zajlik, vagyis még nem a lengyel állam hivatalos igénylésével van dolgunk. A folyamat folytatódni fog, Varsó  semmiképp sem szándékozik lemondani róla – húzta alá Kaczynski.

Egyes lengyel kommentátorok szerint az esetleges német kárpótlás érvként használható, amennyiben az Európai Unió például a hetes cikk beindításával, illetve az uniós alapok korlátozásával fenyegetné meg komolyabban Varsót.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Berlin után Brüsszelben lobbizik a Magyarország lejáratásán dolgozó Soros-szervezet

Berlin után Brüsszelben lobbizik a Magyarország lejáratásán dolgozó Soros-szervezet

kétharmad

A német főváros után Brüsszelben kezdett erős lobbitevékenységbe a Magyarország lejáratásán dolgozó Liberties nevezetű Soros-szervezet, melyet korábban egy izraeli lap buktatott le.

Kedves férfiak, itt az új Gillette: kasztráljátok magatokat vele

Kedves férfiak, itt az új Gillette: kasztráljátok magatokat vele

piszkostizenkettő

A Gillette a továbbiakban férfiatlanul kíván tökéletes lenni, hogy megfeleljenek a píszí férfiellenes hisztériájának.

A "Tisztelt Hölgyeim és Uraim!" megszólítás már nem elég haladó Németországban

Németországban már ténylegesen is választhatja valaki a harmadik nemet, az viszont eddig kérdés volt, hogy őket hogyan szólítsák meg hivatalosan.

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

kinyílott a pitypang

Kedd este ismeretlenek elrabolták az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját a burgenlandi Kismartonban. A hír bejárta a magyar és a nemzetközi sajtót is, de az Indexnek sikerült most is felfedezni az események mögött megbúvó Orbán-szálat.

Sneiderék botokkal és kábelekkel vertek össze egy mozgássérült férfit

Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke botokkal és kábelekkel felszerelkezve verte szét társaival együtt egy mozgássérült férfi arcát. A bíróság jogerősen elítélte a bűncselekmény miatt.

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

ökojobb

Száz év alatt a tigrisek 96 százaléka tűnt el.

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

kétharmad

További Portik-féle hangfelvételek lehetnek a svájci banktrezorban, ott, ahol bankszámlája van a két gyilkosság felbujtójaként jogerős fegyházbüntetését töltő egykori olajos vállalkozónak - írja a Magyar Idők.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére