Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kaczynski: kvótaügyben az EU Bíróságáig megyünk

2017. május 22. 12:58

VARSÓ, 12:58

Ahogy arról korábban is írtunk, a lengyelek akár peres úton is készek szembeszállni az Európai Bizottság migrációs politikájával.

Jaroslaw Kaczynski

Fotó: AFP

Lengyelországnak az Európai Unió Bírósága előtt kell megvédenie álláspontját, de politikai módszerekkel is védekeznie kell"

– mondta Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke azokról a döntésekről, amelyeket a menekültelosztási kvóta teljesítéséről az Európai Bizottság és az Európai Parlament a múlt héten hozott.

A Jog és Igazságosság párt elnöke szerint a más kultúrából érkező migránsok nagy csoportjának befogadása társadalmi katasztrófához vezetne, azzal járna, hogy teljesen meg kellene változtatni kultúránkat, és radikálisan csökkenne a biztonság szintje.

Elmondta azt is, hogy nem csak terrorizmusról van szó, a fenyegetés többféle. Utalt például a migránsok által Nyugat-Európában elkövetett nők elleni erőszakra:

amennyiben meg akarnánk állítani ezt az erőszakhullámot, valamiféle retorzióhoz kellene folyamodnunk. Ha ezt tennénk, azonnal ránk is fognák, hogy nácik vagyunk, de ez egy téves spirál, ebbe egyszerűen nem mehetünk bele"

– mondta Kaczynski.

A kvótákat illetően egy megállíthatatlan mechanizmusról beszélt:

Finnország kezdetben száz bevándorlót fogadott be, ma pedig már 18 ezren vannak. Ez 180-szoros szorzó. Nekünk 7 ezret kellene befogadnunk. Tessék megszorozni 180-al, és kijön 1 millió 260 ezer."

A jelenlegi lengyel kormány – mely elvi szinten ellenzi a kvótát – a jogfolytonosság miatt 2016 elején bejelentette: kész az első menekültek átvállalására a görög- és olaszországi táborokból. Az áttelepítendő személyek biztonsági ellenőrzése azonban már a dél-európai táborokban akadályokba ütközött, így Lengyelország eddig egyetlen menekültet sem fogadott be.

Kaczynski nemrég azt is elmondta, hogy nem Lengyelország küldött meghívót a migránsoknak, hanem Angela Merkel, így viselje ő a következményeket, ne hárítsa azt másokra.

Miután az EB múlt kedden kilátásba helyezte, a kvótaügyben kötelezettségszegési eljárást indítana Ausztria, Magyarország és Lengyelország ellen, a lengyel belügyminiszter, Mariusz Blaszczak rámutatott: az összes uniós tagállam a kvóta által előirányzott 160 ezer menekült mindössze 11 százalékát vállalta át, a mechanizmus eleve elhibázott.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

pszicho

Az áprilisi veszteséget meggyászolták, most a téveszméik kerítik csapdába őket.

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

Deutsch Tamás példásan helyretette Junckert

Jean-Claude Juncker bevándorláspárti EB-elnök szerint a Fideszt ki kellene zárni az Európai Néppártból (EPP), erre reagált a Facebookon Deutsch Tamás.

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

Karácsony Gergely sem tud helyesen írni

kinyílott a pitypang

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa után a korábbi miniszterelnök-jelölt, most épp a főpolgármesteri címre ácsingózó Karácsony Gergely baja is meggyűlt a "j" és az "ly" betűk használatával.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére