Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Junckernél csak jobb lehet

Bohár Dániel

2018. november 10. 14:02

Manfred Webert választották meg az Európai Néppárt csúcsjelöltjének Helsinkiben. A bajor politikusnak a győzelmével komoly esélye van arra, hogy 2019-től - Jean-Claude Junckert váltva - elfoglalja az Európai Bizottság elnöki pozícióját. Az Echo TV Informátora a finn fővárosban követte az eseményeket.

Az Európai Bizottság elnöki pozíciója az egyik legfontosabb poszt az európai uniós intézmények között. Éppen emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy ki ül a bizottság elnöki székében. Az utóbbi években Jean-Claude Juncker vezette az EB-t. Nem túlzás kijelenteni, hogy az Európai Unió soha nem volt ennyire nehéz helyzetben. Junckert elnézve ez nem is csoda.

Ezek a felvételek a héten Helsinkiben készültek. Jean-Claude Juncker éppen utódjának megválasztása közben, a stresszt csillapítva dohányozni szeretett volna. Az Európai Bizottság elnöke annyira képben volt hogy még egy ajtót sem tudott kinyitni egyedül. Junckernek végül Orbán Viktor segített. A Juncker-show ekkor még nem ért véget. A luxemburgi politikussal az Informátor is szeretett volna interjút készíteni, azonban válasz helyett Juncker emberei ellökték a stábot.

A láthatóan komoly isiásszal küzdő Juncker 2014 óta vezeti az Európai Bizottságot. Mielőtt 4 évvel ezelőtt hivatalba lépett, már lehetett érezni, hogy nem a legsikeresebb vezetője lesz az EB-nek. Így is történt. Egyébként Juncker kinevezését a magyar kormánypártok már akkoriban sem támogatták az Európai Néppártban. Juncker később meg is szolgálta a bizalom hiányát. Elég csak mondjuk Fidel Castro éltetésére, a Karl Marx-szobor avatására, vagy mondjuk a legfrissebb húzására gondolni, amikor európai ünnepnek nevezte a román centenáriumot. Juncker egyetlen húzásával sem lopta be magát a jóérzésű magyar emberek szívébe.

Manfred Weber komoly ember és politikus, főleg Jean-Claude Junkcerhez viszonyítva

Manfred Webernek az Európai Néppárt frakcióvezetőjeként volt ideje megtanulni, hogyan mennek a dolgok az Európai Parlamentben. A bajor CSU-s politikus mögött sorakozott fel Orbán Viktor és a teljes magyar küldöttség. Az Informátornak a magyar miniszterelnök azt mondta:

Weber eljött tavasszal a parlamenti választáson segíteni a Fideszt, a másik (Alexander Stubb) meg nem. Úgyhogy mi a kölcsönösség elve mellett állunk, aki segít minket, azt mi is segítjük.”

Navracsics Tibor szintén az Informátornak beszélt Weberről. A magyar uniós biztos szerint a bajor politikus már bizonyított:

„Én azt gondolom, hogy Manfred Weber bizonyított már az elmúlt négy évben, ennek a ciklusnak a már eltelt négy évében, hogy az Európai Néppártot össze tudja tartani a parlamentben, és egy nagyon nehéz időszakban, amikor egyensúlyoznia kellett tulajdonképpen a különböző csoportok között, hiszen a néppártnak nincsen abszolút többsége az Európai Parlamentben, akkor nemcsak egyben tartotta ezt a csoportot, de tudott egy biztos hátteret adni a bizottságnak is, tehát én mint biztos azt mondom, hogy Weber bizonyított.”

Manfred Weber az Echo TV műsorának arra a kérdésre, hogy milyen együttműködést képzel el a magyar kormánypártokkal a jövőben, azt mondta: az ő elképzelése Európa egyben tartása. Úgy véli, nincs Kelet-, Nyugat-, Észak-, Dél- vagy másodosztályú Európa. Európaiak vannak, akikért Európát egyben kell tartani, tisztelni kell és meg kell hallgatni egymást. Azt kéri mindenkitől, Orbán Viktortól és Emmanuel Macrontól is, hogy üljenek le egymással és beszélgessenek. Weber egyesíteni akarja Európát.

Weber és a keresztény-konzervatív értékek képviselőinek győzelme visszatérést jelenthet az Európai Néppárt eredeti értékeihez, vagyis a család és a közösségek fontosságához. Manfred Weber csúcsjelöltként, majd később nagy valószínűséggel bizottsági elnökként hatalmas lehetőség birtokában van. Mire és hogyan használja? Az már a jövő zenéje. 

Az Informátor teljes adása itt látható:

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

Toroczkai: a Jobbik a nemzetellenes erők oldalára állt

kétharmad

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a Jobbik és a balliberális erők egymásra találásáról, a pénzemberek kezében lévő, hazájukat eláruló politikusokról, valamint az Európai Parlamentben uralkodó "beteg, degenerált" világnézetről beszélt.

Szögi Lajos családja kapja meg a tanárgyilkosnak szánt kártérítést

A tettes szerencsére egy forintot sem lát majd a pénzből.

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

Századvég: kötelességünk megvédeni a keresztény kultúrát

kétharmad

A Századvég Alapítvány nyolc pontja a keresztény kultúráról.

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

kétharmad

Percről percre tudósításunk a Századvég keddi konferenciájáról, melyen felszólal többek között Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Molnár Attila Károly vallásszociológus, eszmetörténész is. A rendezvényt a Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója, G. Fodor Gábor nyitja meg.

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

Brüsszel bankkártyát is adott a Magyarországon elfogott szír terroristának

kétharmad

Az ENSZ és az Európai Unió által kibocsátott pénzzel teli bankkártya is volt a terrorizmussal gyanúsított szír férfinál.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ezek lesznek ma a legfontosabbak!

A Fidesz április elején bemutatja, hogyan képzeli el Európa jövőjét

A Fidesz április 5-én ismerteti az európai parlamenti választásra készülő programját - értesült a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére