Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Juncker és Verhofstadt megtervezte az unió jövőjét, bár ne tették volna

2017. március 6. 12:58

BRÜSSZEL, 12:58

Jean-Claude Juncker és Guy Verhofstadt továbbra sem tett le arról, hogy létrehozzák az életképtelen Európai Egyesült Államokat.

A hatalmas problémákkal küzdő Európai Unió nem kisebb problémákkal küzdő vezetői továbbra is kitartanak amellett, hogy létre kéne hozni az Európai Egyesült Államokat (EEÁ), annak ellenére, hogy lassan mindenki azon a véleményen van, hogy az egy halva született ötlet. Az elmúlt hetekben azt lehetett hallani, hogy az uniós vezetők visszahőkölnek és egy sokkal visszafogottabb összefonódási ötlettel rukkolnak elő.

Fotó: AFP

Az Express forrásai szerint azonban erről szó sincs, hiszen a hétfői tárgyaláson Guy Verhofstadt liberális politikus nyomására az Európai Unió továbbra is kitart majd a közös hadsereg, vámpolitika és a hatékony kormányzat víziója mellett.

A jelentés némileg felrúgja az euroszkeptikus politikusok reményeit, akik bíztak benne, hogy a nemzetközösség visszatér a régi értékeihez és egy új jövő köszönthet be Brüsszel életében.

Fotó: AFP

Mint ismeretes, Jean-Claude Juncker az előző héten jelentett be öt lehetőséget azután, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. A mentőcsomagot azért kellett bejelenteni, mert a britek kiválásával alapjaiban változik meg az unió jövője. Az ötleteiről nem számolt be részletesen az Európai Parlamentben tartott beszédében, mondván azokat nyílt vitára akarja bocsátani a tagállamok parlamentjében és meg akarja kérdezni az állampolgárokat is.

Fotó: AFP

A közép-európai államok, köztük a V4-ek is elítélik a brüsszeliták azon tervét, miszerint két- vagy többsebességes Európát kell bevezetni, hiszen ez szembemegy az EU alapértékeivel. A hírek szerint az Európai Bizottság is beleáll az EEÁ ötletbe, aminek köszönhetően még nagyobb hatalommal bír majd Brüsszel.

Az EU-források szerint Juncker egyelőre még óvatos politikát folytat, hiszen az elkövetkezendő másfél évben meg akarja puhítani a tagállamokat és majd csak azután jön elő a közös állam tervével jövő szeptemberben.

Az EU jelenleg is egy bukott állam, ami mellett még mindig kitartanak Junckerék. Tisztán látni, hogy ismét bukni fognak, csak most sokkal nagyobbat majd, ám szerencsére ennek mi már nem leszünk a részesei"

– fogalmazott Gerard Batten, brit UKIP politikusa.

Fotó: AFP

Juncker az utóbbi időben egyre többször mond saját magának ellent, ugyanis a korábbi hónapokban sokkal többször igyekezett jópofozni azokkal az országokkal, akik nem annyira elkötelezettek Brüsszel iránt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Távolsági buszon késelt egy migráns Németországban

Tizennégyen megsérültek a támadásban, amely péntek kora délután történt Lübeckben.

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

Merkel: Európa többé már nem hagyatkozhat csak az Egyesült Államokra, mint egyedüli szuperhatalomra

amerika, london, párizs

A német kancellár több szempontból is érdekes nyilatkozattal zárta Berlinben a nyári szünet előtti politikai időszakot. Határozottan nem tetszését fejezte ki az EU elleni amerikai vámokkal szemben, ugyanakkor reményét fejezte ki az USA és Oroszország közötti közeledés iránt. A migráció kapcsán pedig már csak a szakképzett bevándorlók fogadásáról beszélt.

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

Líbiának már nagyon elege van a migránsokból

amerika, london, párizs

Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy Líbiában nem lesznek európai uniós menekülttáborok.

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

amerika, london, párizs

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerű elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) című lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idős, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

Kiszivárgott Brüsszelből: Juncker töményet iszik víz helyett

amerika, london, párizs

A The Spectator nevű patinás brit hetilap Brüsszellel foglalkozó szakújságírója, Jean Quatremer helyi forrásokra hivatkozva azt írja, Jean-Claude Juncker alkoholizmusa szinte naponta téma az Európai Bizottság munkatársainak körében.

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

A migránsok miatt borulhat az egész schengeni egyezmény

amerika, london, párizs

Szakértők szerint megszűnhet a belső határok nélküli Európa a német kormánypártok paktuma miatt, ugyanis egyre több uniós tagállam visszaállítja a határellenőrzést.

Simicska már elküldte a fiát Amerikába

Az oligarcha az Egyesült Államokba küldte fiát, Ádámot, hogy előkészítse számára a terepet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére