Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Jön a Viszkis rabló film

2016. június 4. 21:18

Június elején kezdődik Antal Nimród új magyar filmjének, A Viszkisnek a forgatása, amely a valóságból merítve, és az alkotók fantáziájára is támaszkodva, szórakoztató módon, látványos keretbe foglalva meséli el a kilencvenes évek legendássá vált bankrablójának történetét.

A Viszkis forgatása június 11-én kezdődik, és várhatóan szeptember végéig tart majd. Az alkotók akció-kalandfilm kategóriába sorolják az Ambrus Attila életéből merítő történetet. Antal Nimród filmrendezőt már a Kontroll bemutatója óta foglalkoztatja a '90-es évek hírhedt bankrablójának figurája.

Úgy vélem a rossz útra tért hokis sorsa több egyszerű kriminél"

- nyilatkozta Antal Nimród a film hivatalos első sajtótájékoztatóján, csütörtökön az Urániában. Az alkotók azt is hangsúlyozták, hogy a forgatókönyvben - és így remélhetőleg majd a filmben is - visszatükröződik a kilencvenes évek Magyarországa, és annak legfőbb jellemzői az általános csalódottság, a morális értékek eltűnése, illetve a pénzközpontú gondolkodás.

A film rendezője, Antal Nimród

Ki is az a Viszkis?

A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila Erdélyben, Csíkszeredában született 1967-ben, édesanyja másfél évesen elhagyta, és a nagymamája nevelte 10 éves koráig, majd annak halála után egyik apai nagynénje vette pártfogásba. 1988-ban szökött át Magyarországra. Posta- és bankrablásai során valamivel több mint 142 millió forintot zsákmányolt. Ambrus Attilára 2002-ben 17 év börtönt szabtak ki, azonban jó magaviselete miatt 2012. január 31-én, feltételesen szabadlábra helyezték. Ezután foglalkozásként folytatta a börtönben elkezdett kerámiakészítést. 2003-ban ügyvédje, Magyar György beadványt nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, mivel Ambrus nemhogy gyilkossági kísérletet nem követett el, hanem inkább megakadályozta a vérontást azzal, hogy magához vette a banki biztonsági őrök fegyverét.

Rablásai:

Ambrus 1993. január 22. és 1999. január 15. között 27 pénzintézetet rabolt ki és ezzel mintegy 142 millió forintot zsákmányolt. Hosszas nyomozás után január 15-én fogták el a magyar-román határon, miután társával, Orbán Gáborral kudarcot vallottak a Frankel Leó utcai OTP kirámolásánál. A vizsgálati fogságból azonban megszökött, egy ideig rejtőzködött, majd 1999. július 10-e és október 18-a között további három pénzintézet rámolt ki. 1999. október 27.-én este az Erzsébet Királyné útja és Nagy Lajos Király útja sarkán álló 4 emeletes társasház egy 2. emeleti lakásában fogta el a rendőrség.

Hős vagy bűnöző?

Ambrust a '90-es évek közbeszédje, a bulvár, az éppen elinduló kereskedelmi televíziózás emelte a figyelem középpontjába és tette őt népszerűvé, dacára annak, hogy bankrabló volt. Érthetetlen, cinikus módon viszont sokan nem a bűnözőt látták benne, hanem az élelmes, népi hőst, aki kijátssza az egész rendszert és az elitet. Mindeközben a Viszkis valójában egy szerencsés lúzer, egy olykor komikus bűntényeket elkövető bankrabló volt, aki minden ellopott pénzét elverte, önző volt, és csak a mának élt.

Film és szereposztás

Antal Nimród egy ízig-vérig magyar történetet akar vászonra vinni, ami szórakoztató, látványos formában nyújt látleletet egy korszakról és annak egy egész országot izgalomban tartó figurájáról. A filmkészítők akció–és bankrablási jelenetekkel, rengeteg kaszkadőrmutatvánnyal fűszerezik majd a produkciót. Hangsúlyozták:

Nem az a cél, hogy a rossz fiú köré glóriát fonjunk sokkal inkább azt mutatnánk be, hogy milyen az a világ, amiben mozog, milyen érdekek vezérlik, mit és miért tesznek. A Viszkis nem a hősteremtésről fog szólni."

Szereposztás (balról jobbra haladva): a Viszkis főszereplője az első filmes Szalay Bence lesz, mellette a szerelmét az Aglajában feltűnt Móga Piroska játssza, míg a bankrablót üldöző nyomozót, a Radnóti Színház művésze, Schneider Zoltán alakítja.

A film premierje 2017. tavaszán várható.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

amerika, london, párizs

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére