Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Jön a Viszkis rabló film

2016. június 4. 21:18

Június elején kezdődik Antal Nimród új magyar filmjének, A Viszkisnek a forgatása, amely a valóságból merítve, és az alkotók fantáziájára is támaszkodva, szórakoztató módon, látványos keretbe foglalva meséli el a kilencvenes évek legendássá vált bankrablójának történetét.

A Viszkis forgatása június 11-én kezdődik, és várhatóan szeptember végéig tart majd. Az alkotók akció-kalandfilm kategóriába sorolják az Ambrus Attila életéből merítő történetet. Antal Nimród filmrendezőt már a Kontroll bemutatója óta foglalkoztatja a '90-es évek hírhedt bankrablójának figurája.

Úgy vélem a rossz útra tért hokis sorsa több egyszerű kriminél"

- nyilatkozta Antal Nimród a film hivatalos első sajtótájékoztatóján, csütörtökön az Urániában. Az alkotók azt is hangsúlyozták, hogy a forgatókönyvben - és így remélhetőleg majd a filmben is - visszatükröződik a kilencvenes évek Magyarországa, és annak legfőbb jellemzői az általános csalódottság, a morális értékek eltűnése, illetve a pénzközpontú gondolkodás.

A film rendezője, Antal Nimród

Ki is az a Viszkis?

A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila Erdélyben, Csíkszeredában született 1967-ben, édesanyja másfél évesen elhagyta, és a nagymamája nevelte 10 éves koráig, majd annak halála után egyik apai nagynénje vette pártfogásba. 1988-ban szökött át Magyarországra. Posta- és bankrablásai során valamivel több mint 142 millió forintot zsákmányolt. Ambrus Attilára 2002-ben 17 év börtönt szabtak ki, azonban jó magaviselete miatt 2012. január 31-én, feltételesen szabadlábra helyezték. Ezután foglalkozásként folytatta a börtönben elkezdett kerámiakészítést. 2003-ban ügyvédje, Magyar György beadványt nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, mivel Ambrus nemhogy gyilkossági kísérletet nem követett el, hanem inkább megakadályozta a vérontást azzal, hogy magához vette a banki biztonsági őrök fegyverét.

Rablásai:

Ambrus 1993. január 22. és 1999. január 15. között 27 pénzintézetet rabolt ki és ezzel mintegy 142 millió forintot zsákmányolt. Hosszas nyomozás után január 15-én fogták el a magyar-román határon, miután társával, Orbán Gáborral kudarcot vallottak a Frankel Leó utcai OTP kirámolásánál. A vizsgálati fogságból azonban megszökött, egy ideig rejtőzködött, majd 1999. július 10-e és október 18-a között további három pénzintézet rámolt ki. 1999. október 27.-én este az Erzsébet Királyné útja és Nagy Lajos Király útja sarkán álló 4 emeletes társasház egy 2. emeleti lakásában fogta el a rendőrség.

Hős vagy bűnöző?

Ambrust a '90-es évek közbeszédje, a bulvár, az éppen elinduló kereskedelmi televíziózás emelte a figyelem középpontjába és tette őt népszerűvé, dacára annak, hogy bankrabló volt. Érthetetlen, cinikus módon viszont sokan nem a bűnözőt látták benne, hanem az élelmes, népi hőst, aki kijátssza az egész rendszert és az elitet. Mindeközben a Viszkis valójában egy szerencsés lúzer, egy olykor komikus bűntényeket elkövető bankrabló volt, aki minden ellopott pénzét elverte, önző volt, és csak a mának élt.

Film és szereposztás

Antal Nimród egy ízig-vérig magyar történetet akar vászonra vinni, ami szórakoztató, látványos formában nyújt látleletet egy korszakról és annak egy egész országot izgalomban tartó figurájáról. A filmkészítők akció–és bankrablási jelenetekkel, rengeteg kaszkadőrmutatvánnyal fűszerezik majd a produkciót. Hangsúlyozták:

Nem az a cél, hogy a rossz fiú köré glóriát fonjunk sokkal inkább azt mutatnánk be, hogy milyen az a világ, amiben mozog, milyen érdekek vezérlik, mit és miért tesznek. A Viszkis nem a hősteremtésről fog szólni."

Szereposztás (balról jobbra haladva): a Viszkis főszereplője az első filmes Szalay Bence lesz, mellette a szerelmét az Aglajában feltűnt Móga Piroska játssza, míg a bankrablót üldöző nyomozót, a Radnóti Színház művésze, Schneider Zoltán alakítja.

A film premierje 2017. tavaszán várható.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek utolsó lehetőségük lesz arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére