Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

"Jogsértően fogadta el az EP a Sargentini-jelentést"

2018. október 17. 12:38

Jogsértően fogadta el az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, hiszen a tartózkodásokat is leadott szavazatnak kellet volna tekinteni, így tehát nem született kétharmados felhatalmazás a hetes cikkely szerinti eljárás megindítására - mondta Rupert Scholz jogászprofesszor, Németország volt védelmi minisztere.

Rupert Scholz a Mandinernek adott interjújában kijelentette, hogy a Sargentini-jelentésről szóló szavazáson a tartózkodó szavazatokat nem lehet egy lap alá venni azokkal a képviselőkkel, akik nem jelentek meg a szavazáson.

Ez ellentmond az Európai Parlament eljárási szabályzatának, amely szerint a különleges, minősített többséget előíró szavazatoknál figyelembe kell venni a tartózkodó szavazatokat, a hetes cikkely szerinti eljárás pedig pont ilyen”

– fejtette ki a jogászprofesszor.

Rupert Scholz emiatt biztos abban, hogy Magyarország megnyeri az ügyben indult pert az Európai Bíróságon.

Rupert Scholz

A német politikus az interjúban beszélt arról is, hogy az Európai Unióban egy sor jogi problémát okoz a tagállamok gazdasági erejének különbözősége, az eltérő pénzügyi lehetőségek, és az Európai Központi Bank túlságosan kiterjeszkedő mandátuma.

Egyre inkább az a tendencia, hogy a brüsszeli bürokraták túlzott mértékű aktivizmust tanúsítanak”

– fogalmazott Scholz, majd hozzátette, hogy az uniós szerződések alapfilozófiája a szubszidiaritás elve, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió és szervei csak azokban a feladatokban járhatnak el, amelyeket az egyes tagállamok nemzeti szinten nem tudnak megfelelően kezeli.

Meghatározó válságtünetnek nevezte továbbá, hogy az európai uniós szerződések elismerik a nemzeti identitás fontosságát, az európai nemzetek, valamint azok kultúráinak, hagyományainak sokszínűségét, az elmúlt időszakban azonban ezek az értékek háttérbe szorultak.

A volt német védelmi miniszter ezért azt várja Brüsszeltől, hogy legyen nyugodtabb, türelmesebb és adjon több mozgásteret az újonnan csatlakozott tagállamoknak, köztük a visegrádi országoknak, akiknek nagyon fontos a nemzeti identitásuk megélése, kibontakoztatása.

Kifejtette, megérti a visegrádi országok bevándorláspolitikáját, amelyet Berlinből és Brüsszelből is keményen kritizálnak.

A visegrádi országoknak mindig azt mondják, hogy szolidárisnak kell lenniük, de nincs olyan paragrafusa a szerződéseknek, ami alapján az egyik tagállam arra kényszeríthetne másokat, hogy azok menekülteket fogadjanak be”

– húzta alá.

Rupert Scholz elmondta, Angela Merkel hibát követett el 2015 őszén, amikor bejelentette, Németország humanitárius okokból megnyitja határait és minden „menekültet” befogad. Az így beáramló másfél millió ember között azonban alig volt valóban menedékjogra jogosult, túlnyomó részük gazdasági bevándorló volt – hangsúlyozta, majd hozzátette, emiatt ez a döntés ellentétes volt a német joggal, a német alkotmány szerint pedig mindenkit azonnal vissza kellett volna küldeni.

Ha lemondok a határaimról, akkor feladom az államiságom”

– jelentette ki a CDU politikusa, politikailag és jogilag is elfogadhatatlannak nevezve Angela Merkel azon korábbi állítását, hogy 3 ezer kilométeres határt egyébként sem lehetett volna megvédeni. Rupert Scholz megjegyezte, a menekültek és a migránsok befogadása Németországnak évente több mint harminc milliárd eurójába kerül, ami szerinte hosszú távon nem fog működni.

Angela Merkel

Fotó: AFP

A volt német védelmi miniszter a hétvégi bajor tartományi választásokról szólva katasztrófának nevezte, hogy Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) elvesztette néppártiságát, így ugyanis szerinte elveszhet az a stabilitás, amelyet a két nagy német néppárt egyensúlyára építettek.

A CDU politikusát kérdezték Angela Merkel pozíciójáról is, amely szerinte már nem annyira erős a párton belül, mint amilyen az elmúlt tíz éven keresztül volt.

Azt gondolom, hogy ha jelölteti magát, akkor újra fogják választani, de már messze nem akkora többséggel, ahogy azt korábban tették”

– mondta, majd hozzátette, míg a pártelnök pozícióban van, addig az utódok rejtőzködnek:

Aki először kijön a fedezékből, az mindig elbukik, ez egy régi politikai tanulság”

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

kétharmad

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

"A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel"

Elfogadhatatlannak nevezte Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, hogy bár a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel a nemzetközi szervezetek mégis hallgatnak erről a tényről.

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

Orbán: "Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben"

kétharmad

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

Legyen a húsvéti sör is az ünnep kelléke!

Legyen a húsvéti sör is az ünnep kelléke!

szabad vasárnap

Füstölt sonka, főtt tojás, csokinyúl. Ideje melléjük feljegyezni a húsvéti sört is!

Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

amerika, london, párizs

A 888 európai parlamenti választásokról szóló sorozatának hetedik részében megnézzük, hogy állnak az európai politikai pártok Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és a "potyautas" Nagy-Britanniában.

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

amerika, london, párizs

Tiltakozásul az ellen, hogy Theresa May miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról állapodott meg az Európai Unióval.

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

amerika, london, párizs

Mindeközben őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére