Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Jogsértő volt a PM hétvégi rendezvénye

2016. október 5. 16:58

A Kúria szerdai végzésében helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely szerint a Párbeszéd Magyarországért (PM) október 2-ai rendezvénye választási gyűlésnek tekinthető.

Az NVB-hez egy magánszemély fordult kifogással, kérve, a bizottság állapítsa meg, hogy a baloldali törpepárt által október 2-ára, a kötelező betelepítésről rendezett népszavazás napjára a fővárosi Kossuth térre szervezett, "Állj ki az erőszakmentes Magyarországért!" elnevezésű rendezvény választási gyűlés, és kérte annak betiltását.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A választási bizottság szeptember 28-án hozott határozatában megállapította, hogy a rendezvény választási gyűlésnek tekinthető, mert annak témája a kormány kampánytevékenységének elutasítása, ezáltal pedig célja többek között a népszavazással összefüggésben a választói akarat befolyásolása.
Az NVB megállapította, hogy a rendezvénynek a népszavazás napjára való meghirdetésével a szervezők megsértették a választás tisztaságának megőrzésére, az esélyegyenlőség biztosítására, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó választási alapelveket.

A testület eltiltotta a szervezőket a további jogsértéstől. Az NVB határozata ellen a mikropárt nyújtott be jogorvoslati kérelmet a Kúriához, és kérte az NVB határozatának megváltoztatását. A Kúria azonban elutasította a felülvizsgálati kérelmet és megállapította, hogy a bizottság helyesen minősítette a rendezvényt választási gyűlésnek. A Kúria szerint a párt egyértelműen összekapcsolta a Gandhi születésnapja és az erőszakmentesség világnapja címszó alatt meghirdetett rendezvényt az országos népszavazással, a megemlékezést dátum szerint is egyazon napra ütemezve, sőt még a népszavazástól való távolmaradásra is konkrétan buzdította az állampolgárokat.

A rendezvény témái közt pedig a párt maga jelölte meg a kormány kampánytevékenységének elutasítását, céljaként pedig a választói akarat befolyásolását. A bíróság szerint mindebből megállapítható a választás alapelveinek megsértése, a rendezvény választási gyűlésnek minősítése, így az NVB felhívta a szervezőket arra, hogy tartózkodjanak a rendezvény megtartásától.

A Kúria hangsúlyozta: az elbíráláskor az NVB a rendelkezésére álló dokumentáció alapján hozta meg döntését, annak nem képezte jogszabályi akadályát az, hogy az érintett rendezvényt még nem tartották meg. Annak megtörténte egy másik eljárást vonhat maga után – írta a bíróság, hozzátéve, a mostani eljárásában azt kellett értékelnie, hogy egy politikai párt a népszavazás napjára egy azzal egyértelműen összhangban álló rendezvényt szervez, kiemelt, központi helyszínre, olyan időpontra, amikor még a kampányidőszak fennáll.

A Kúria ezek alapján helybenhagyta az NVB határozatát.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére