Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Jobban ismerjük magunkat, mint a világ többsége

2015. december 10. 21:55

A világ 33 országában, köztük Magyarországon is végzett kutatást az Ipsos. Megvizsgálták, hogy a valós adatoktól mennyire tér el az emberek szubjektív becslése. Nincs miért szégyenkeznünk, többnyire két lábbal a földön állunk.
Migránsok mindenütt!

Természetesen rákérdeztek a migrációra, az embereknek arra kellett tippelniük, szerintük a lakosság mekkora részét teszik ki a bevándorlók. Mi is fölé lőttünk, 15 százalékra becsültük, pedig a tény az, hogy az ország minden huszadik lakosa született máshol.

Latin-Amerikában viszont mintha nem is értették volna a kérdést, nagyságrendi tévedésben vannak. A brazilok, peruiak és kolumbiaiak vagy nem láttak még soha bevándorlót, amire a számok alapján jó esély van, vagy csak kitalálták, hogy kettővel odébb teszik a tizedesvesszőt.

A magyarok majdnem telibe találták, hogy hány 25 és 34 év közötti ember él együtt a szüleivel. A 48 százalék egyébként a harmadik legmagasabb arány, a közép-európai és mediterrán országok vezetnek, viszont a svéd és norvég fiatalok közül csak minden 25. nem repült ki a fészekből.

Ha az internet elterjedtségében annyira nem is állunk jók, legalább tisztában vagyunk vele, közel jártunk a 74 százalék eltalálásához. Nem úgy, mint az indiaiak, akik háromszorosan túlbecsülték az arányt.

A nőkről rengeteget tudunk

Szintén eléggé képben vagyunk azzal kapcsolatban, hogy csak a politikusaink egytizede nő. Ez egyébként a legalacsonyabb arány, a lista elején a skandinávok mellett ott van Spanyolország, Mexikó és Dél-Afrika is. Azt a kutatás nem teszi hozzá, hogy ezekben az országokban minimum 40 százalékos kötelező vagy önkéntes kvótát használnak.

Abba is majdnem beletrafáltunk, hogy a munkavállalási korú nőknek több mint fele dolgozik. Izraelben valamit benéztek, mert egyharmad körüli volt a tipp, és kétharmad a valós arány. Talán a vallási konzervatív válaszadók véleménye rontott az számon.

Tévedhetetlenek azért mi sem vagyunk

Nem néztünk eléggé magunkba, amikor a túlsúlyosak arányáról kérdeztek; a magyaroknak nem a fele, hanem 60 százaléka elhízott. Szaúd-Arábiában 43 százalékpontot tévedtek, szóval vagy nincs náluk tükör, vagy csak áltatják magukat, mint az izraeliek és a törökök. Kár, hogy nem kérdeztek meg több térségbeli országot, mert lehet, hogy ez a közel-keleti béke kulcsa.

A nem vallásos emberek arányát szinte mindenhol túlbecsülik, mi 19 helyett átlagosan 39 százalékra tippeltünk. A legkevesebb hívő Japánban van, míg a legtöbb Indiában, ahol szinte mindenki az. A többi országhoz hasonlóan mellélőttünk a falusiak arányát tekintetve is: azt hittük, majdnem az emberek fele él városon kívül, de csak 29 százalékuk.

A két legnagyobb tévedésünk lakosság életkorával kapcsolatos. Eléggé túlbecsültük a 14 év alatti gyerekek arányát. Ennek fényében szinte érthetetlen, hogy miért gondoljuk azt, hogy a magyar emberek átlagéletkora 63 év. Ilyen pedig sehol a világon nincs, nálunk is csak 41 év.

Amiről szemérmesen hallgattunk

Egy kérdéscsoportból diszkvalifikáltak minket: a válaszadókat arról is kérdezték, hogy szerintük a társadalom összvagyonának mekkora részét birtokolja a leggazdagabb 1 százalék. Valószínűleg nincs pontos adatunk a valóságról.

A többiek közül a legnagyobb tévedésben a britek vannak, ők 36 százalékponttal túlbecsülték a vagyonkoncentrációt. A másik véglet az oroszok, ők jócskán alálőttek: a többi ország becslésével összhangban ők 53 százalékra tippeltek. Azzal viszont nem számoltak, hogy náluk a legvagyonosabb a legfelső réteg, kereken 70 százalék az övék. Ebből a szempontból a legigazságosabb társadalom a belga és az új-zélandi, náluk az arány nem éri el az egyötödöt.

Az ítélet
A legpontosabb válaszokat sorrendben Dél-Korea, Írország, Lengyelország, Kína és az USA polgárai adták. Mexikó, India, Brazília, Peru és Új-Zéland lakosai viszont álomvilágban élnek. Mivel a vagyonnal kapcsolatos kérdésekből kimaradtunk, mi nem kerültünk fel végső listára. Pedig ránézésre nem voltunk rosszak, valószínűleg a lista felső harmadában lennénk. Akik meg előttünk végeztek, azok úgyis biztos csaltak.

(Ipsos)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

A globalista Macron és Merkel páros semmibe veszi Európa történelmét

piszkostizenkettő

Macron és Merkel "az örök világbéke" jegyében úgy emlékezett meg az első világháborúról, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia, valamint Kelet- és Közép-Európa gyakorlatilag megemlítésre sem került. Az, hogy megemlítsék a trianoni békediktátumot és annak következményeit, természetesen egy pillanatra sem merült fel a globális világrendért aggódó, és ezért a nacionalizmus és a nemzetállamok ellen küzdő Merkel-Macron dream teamben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére