Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Jó hír, hogy ismét jóban vagyunk az osztrákokkal

2018. március 1. 21:58

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten tárgyalt Karin Kneissl osztrák külügyminiszterrel. A tárgyalás után a magyar miniszter megjegyezte, hogy Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak, és a két kormány visszatért a baráti kapcsolatokhoz.

A két ország ezer szállal kötődik egymáshoz, rendkívül jelentős a gazdasági együttműködésük. A migráció tekintetében pedig egyetértenek, hogy elsősorban a kiváltó okokat kell kezelni, és lehetséges a tengeri határ megvédése"

– mondta Szijjártó Péter, majd kifejtette, hogy Ausztria jelenleg a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly meghaladta a tízmilliárd eurót.

A miniszter szerint az osztrák cégek a negyedik legjelentősebb befektetői közösséget adják Magyarországon, és 75 ezer embernek adnak munkát.

A külügyminiszter közölte azt is, hogy az elmúlt években súlyos viták voltak a kétoldalú kapcsolatokban, alapvetően a migráció körül, de a mostani kormánnyal sikerült felszámolni ezt a méltatlan helyzetet.

Fotó: MTI Fotóbank

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a jelenlegi osztrák kormány a párbeszédre és a barátságra koncentrál, így elmaradtak a csörték, amelyek korábban megkeserítették a kétoldalú kapcsolatokat.

A megbeszélésen téma volt a migráció. Magyarország a kvótarendszert csúfos kudarcnak tartja, inkább a határvédelemre kell helyezni a hangsúlyt. A magyarok biztonsága az első számú szempont"

– mondta a külügyminiszter, aki hangsúlyozta azt is, hogy az ENSZ migrációs csomagja felháborító, Magyarország azt akarja, hogy írják át és változtassák meg.

A migrációbarát ENSZ-javaslatok helyett migrációellenes dokumentumra van szükség, Magyarország ezért benyújtja javaslatait, amiket délelőtt egy konferencián ismertetett"

– fogalmazott Szijjártó Péter, majd közölte, hogy nem a migráció megszervezését, hanem a megállítását kell kitűzni célként, és felháborító az a szélsőséges bevándorláspártiság, ami lerí a csomagról.

A külügyminiszter kijelentette, hogy az osztrák diplomácia vezetőjével beszéltek az EU bővítéséről, és a nyugat-balkáni országok számíthatnak Magyarország támogatására a csatlakozási folyamatban. Schengennel kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta , hogy az övezet túlélése az európai gazdasági versenyképesség egyik legfontosabb eleme.

Karin Kneissl osztrák külügy- és integrációs miniszter úgy fogalmazott a sajtótájékoztatón, hogy az év második felében országa tölti be az EU soros elnöki posztját, és ezen időszak alatt a szubszidiaritásra helyezik a hangsúlyt.

Az európai szabadságjogok fontos eleme a személyek és áruk szabad áramlása, és ezt biztosítani kell a hatékony külső határvédelem mellett. A Nyugat-Balkán nemcsak földrajzi, hanem történelmi szempontból is Európa része, ezért Ausztria kötelességének érzi, hogy továbbvigye az EU bővítésének ügyét"

– mondta az osztrák külügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy Ausztria megkülönbözteti a legális és az illegális migrációt.

Karin Kneissl a paksi bővítés ügyében úgy fogalmazott, hogy Ausztria és az Európai Bizottság között van vita, nem kétoldalú kérdésről van szó.

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak vitája van mindenkivel, aki pártolja a migrációt, aki korlátlanul meg akarja nyitni az európai határokat mindenki előtt, és aki bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot, és Soros György ilyen.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

Újabb eset bizonyítja, hogy a Facebooknál nincsenek biztonságban adataink

century-on

Több száz millió Instagram-jelszót tárolt a Facebook mindenféle titkosítás és biztonsági óvintézkedés nélkül.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Bíróság előtt felelnek tettükért a válogatás nélkül járókelőkre támadó migránsok

Egy migránsokból álló csoport válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban még 2018. december 29-én. Kedden kezdték tárgyalni az ügyüket.

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

Miért nem írják le az amerikai ballibek, hogy keresztényeket gyilkoltak Srí Lankán?

amerika, london, párizs

A közismert konzervatív televíziós személyiség, a Fox News kommentátora, Tucker Carlson úgy véli, hogy a balliberálisok egész egyszerűen azért nem hajlandóak nevén nevezni a keresztényellenes támadásokat, mert saját maguk is ellenzik a kereszténységet.

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

Már több mint 1 millióan írták alá Orbán Viktor hétpontos programját

kétharmad

Erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

kétharmad

A Századvég friss pártpreferencia-vizsgálata kimutatta azt is, hogy az ellenzék még mindig képtelen volt javítani helyzetén.

A botrány új fogalma

A botrány új fogalma

amerika, london, párizs

Elmar Brok, Merkel bizalmasa, veterán EP képviselő és Soros György "megbízható szövetségese" a V4NA kérdésére újraértelmezte a botrány fogalmát.

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

Halomra gyilkolják a keresztényeket, a média mégis a szélsőjobbtól retteg

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti média akkor is a szélsőjobboldaltól retteg, amikor húsvétkor iszlamista fanatikusok vérfürdőt rendeznek keresztény templomokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére