Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Jó hír, hogy ismét jóban vagyunk az osztrákokkal

2018. március 1. 21:58

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten tárgyalt Karin Kneissl osztrák külügyminiszterrel. A tárgyalás után a magyar miniszter megjegyezte, hogy Ausztria az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak, és a két kormány visszatért a baráti kapcsolatokhoz.

A két ország ezer szállal kötődik egymáshoz, rendkívül jelentős a gazdasági együttműködésük. A migráció tekintetében pedig egyetértenek, hogy elsősorban a kiváltó okokat kell kezelni, és lehetséges a tengeri határ megvédése"

– mondta Szijjártó Péter, majd kifejtette, hogy Ausztria jelenleg a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly meghaladta a tízmilliárd eurót.

A miniszter szerint az osztrák cégek a negyedik legjelentősebb befektetői közösséget adják Magyarországon, és 75 ezer embernek adnak munkát.

A külügyminiszter közölte azt is, hogy az elmúlt években súlyos viták voltak a kétoldalú kapcsolatokban, alapvetően a migráció körül, de a mostani kormánnyal sikerült felszámolni ezt a méltatlan helyzetet.

Fotó: MTI Fotóbank

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy a jelenlegi osztrák kormány a párbeszédre és a barátságra koncentrál, így elmaradtak a csörték, amelyek korábban megkeserítették a kétoldalú kapcsolatokat.

A megbeszélésen téma volt a migráció. Magyarország a kvótarendszert csúfos kudarcnak tartja, inkább a határvédelemre kell helyezni a hangsúlyt. A magyarok biztonsága az első számú szempont"

– mondta a külügyminiszter, aki hangsúlyozta azt is, hogy az ENSZ migrációs csomagja felháborító, Magyarország azt akarja, hogy írják át és változtassák meg.

A migrációbarát ENSZ-javaslatok helyett migrációellenes dokumentumra van szükség, Magyarország ezért benyújtja javaslatait, amiket délelőtt egy konferencián ismertetett"

– fogalmazott Szijjártó Péter, majd közölte, hogy nem a migráció megszervezését, hanem a megállítását kell kitűzni célként, és felháborító az a szélsőséges bevándorláspártiság, ami lerí a csomagról.

A külügyminiszter kijelentette, hogy az osztrák diplomácia vezetőjével beszéltek az EU bővítéséről, és a nyugat-balkáni országok számíthatnak Magyarország támogatására a csatlakozási folyamatban. Schengennel kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta , hogy az övezet túlélése az európai gazdasági versenyképesség egyik legfontosabb eleme.

Karin Kneissl osztrák külügy- és integrációs miniszter úgy fogalmazott a sajtótájékoztatón, hogy az év második felében országa tölti be az EU soros elnöki posztját, és ezen időszak alatt a szubszidiaritásra helyezik a hangsúlyt.

Az európai szabadságjogok fontos eleme a személyek és áruk szabad áramlása, és ezt biztosítani kell a hatékony külső határvédelem mellett. A Nyugat-Balkán nemcsak földrajzi, hanem történelmi szempontból is Európa része, ezért Ausztria kötelességének érzi, hogy továbbvigye az EU bővítésének ügyét"

– mondta az osztrák külügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy Ausztria megkülönbözteti a legális és az illegális migrációt.

Karin Kneissl a paksi bővítés ügyében úgy fogalmazott, hogy Ausztria és az Európai Bizottság között van vita, nem kétoldalú kérdésről van szó.

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak vitája van mindenkivel, aki pártolja a migrációt, aki korlátlanul meg akarja nyitni az európai határokat mindenki előtt, és aki bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot, és Soros György ilyen.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

Videó: Birminghamben macsétával, kalapáccsal verték egymást a migránsok

Megdöbbentő videó látott napvilágot. Az eset Birminghamben, a migráció által egyik leginkább sújtott brit nagyvárosban történt. A migránsok macsétával, kalapáccsal estek egymásnak.

Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére