Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A préripockok az empatikus szex mesterei

2016. január 22. 16:10

És ezt tudományosan is állíthatjuk.
Igazán jótét lelkek ezek a préripockok...

Ha egy boldog pocok és egy szomorú pocok találkozik, és ha még egymás buráját is csípik, akkor bizony megvigasztalhatják egymást. Szóval ugyanolyan jó fejek, mint a csimpánz vagy az ember. Igaz, ami nálunk az ölelés és a csók, az a pockoknál a vakargatás.

Fotó: AFP

Az Emory Egyetem Yerkes nemzeti parki főemlőskutató központjában dolgozó kutatók felfedezték, hogy a viselkedéstudományi laborokban igen sűrűn látott vendég, a Microtus ochrogaster, azaz a préripocok empátián alapuló, vigasztaló választ ad, amikor társaik stresszt élnek át. Az amerikai tudósok felfedezésüket a Science című tudomány lapban ismertettek.

A felfedezés jelentősége az, hogy segíthet megérteni és kezelni azokat a pszichiátriai zavarokat (autizmus spektrumzavar és skizofrénia), amelyek mások érzéseinek felismerésével és az ezekre adott válasszal kapcsolatos.

Fotó: AFP

A tanulmány két szerzője, Larry Young és James Bukett bizonyította, hogy a préripocok agyában az emberek közötti kötődés kialakulásában szerepet játszó oxitocin (szeretethormon) választódik ki. Ezzel magyarázható a vigasztaló magatartás.

Frans de Waal szerint – aki a tudományos cikk társszerzője és ő mutatta ki először a vigasztaló magatartást a csimpánzokon még 1979-ben – elmondta, hogy a friss pocokkutatás azt a feltételezést támasztja alá, hogy vigasztaló válaszviselkedés összefüggésben van az empátiával:

A tudósok vonakodva tulajdonítanak empátiát az állatoknak, gyakrabban látják viselkedésük okai között az önzést. Ez azonban nem magyarázza a vigasztaló magatartást"

– magyarázta a tudós.

Fotó: AFP

A préripockok egyébként arról is híresek, hogy életük végéig monogám párkapcsolatban élnek, és közösen foglalkoznak a kicsinyeikkel.

Párkapcsolati tréning pocok módra

Lowell Getz pocokkutató már régebben megfigyelte, hogy a préripocok lány rengeteg szimatolás után választ magának férjet, amelynek illatanyaga (feromonja) napokon belül kiváltja nála a tüzelést. A pockok 30-48 óra alatt akár 50-szer is párosodhatnak, a hosszú és gyümölcsöző szerelemnek köszönhetően pedig egy életen át tartó hűség alakul ki közöttük. Ezután hiába jönnek más fiú pockok, hogy elcsábítsák az "asszonyt", ugyanis szinte soha sincsen esélyük. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha az egyik fél elpusztul, az özvegye inkább marad egyedül, semmint hogy új párt válasszon.

Éljenek a préripockok sokáig, mert szükség mindig van a jófej állatokra!

(The Independent, Yerkes National Primate Research Center, National Geographic, MTI)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére