Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 
 
 
 

Jelentősen javult a nyugdíjak értéke

888.hu

2017. augusztus 31. 23:59

Nagymértékben javult a nyugdíjasok helyzete 2010 óta, ám természetesen vannak még teendők. A szocialisták kormányzása alatt a magyar emberek korábbi jövedelmük 54 százalékát kapták meg nyugdíjként, jelenleg 67 százalékát. 2018-ban pedig, ha minden jól megy, jöhet a nyugdíjprémium.

A szocialista kormányzás idején, 2007 és 2010 között a 13. havi nyugdíj megszüntetésének és a romló gazdasági mutatóknak köszönhetően a nyugdíjak reálértéke 8,5 százalékkal csökkent. Ezért a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor a cél a nyugdíjak reálértékének megőrzése, illetve a lehetőségekhez mérten annak növelése volt. A kormányzati intézkedések eredményeként 2010 és 2017 között sikerült a nyugdíjak reálértékének 9,5 százalékos növekedését elérni. A nyugdíjasok szempontjából is fontos eredmény, hogy csökkent az alapvető élelmiszerek áfája. 2016-ban a sertéshús általános forgalmi adója mérséklődött, 2017-ben pedig 5 százalék lett a tej, a tojás, és a baromfihús áfája. 2018 januárjától a hal áfája is 5 százalékra csökken.

Az átlagnyugdíj jelenleg 122 ezer forint, szemben a 2010 eleji 83 400 forinttal. Míg a szocialisták kormányzása alatt a magyar embereknek korábbi jövedelmük 54 százalékából kellett gazdálkodniuk nyugdíjazásuk után, jelenleg annak 67 százalékát kapják meg. A kormány a nyugdíjak emelésén felül 2016-ban 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal is támogatta a nyugdíjasokat.

Varga Mihály még májusban közölte: a kormány megvédi a nyugdíjak vásárlóerejét, így az ellátások a 2018-ra tervezett infláció mértékével megegyezően, 3 százalékkal emelkednek majd, 2018-ban pedig, az államháztartás egyenlegcéljának teljesülése esetén, nyugdíjprémium kifizetésére is sor kerülhet.

Viszkok Jánosné (81)

– Érződik, hogy az elmúlt időszakban emelkedett a nyugdíjunk. Az előző kormány ideje alatt körülbelül 10 százalékkal csökkent az a pénz, ami járt volna nekem, hiszen az egész életem ledolgoztam. Igaz, az már nagyon régen volt. Igyekszünk beosztani a pénzt, adósságot nem csinálunk, és addig nyújtózunk, amíg a takaró ér.

B. Istvánné (65)

– Én úgy veszem észre, hogy azok nem elégedettek a nyugdíjukkal, akik az előző rendszerben valamilyen pozícióban voltak, és most már nem esik le nekik annyi. Én nem sírom vissza azokat az időket. Nővér voltam, Bajnaiék pedig elvették a 13. havi nyugdíjunkat. Jelenleg viszont megélek abból a pénzből, amit kapok havonta.

Párdányi Jenő (91)

– A nyugdíjunk a feleségemmel képes lépést tartani az inflációval, és az is jó, hogy az elmúlt hét évben emelkedett valamelyest a pénz. A tavalyi Erzsébet-utalvány is jól jött. Emlékszem, hogy az előző kormány adta a 13. havi nyugdíjat, de aztán valamiért elvették.


Hatalmas eredmény a Nők 40 program

2011-ben vezették be a Nők 40 programot, amivel a kormány a nők háztartásban és munkahelyen végzett kettős erőfeszítését ismeri el. A 40 év szolgálati időt szerzett nők azóta életkoruktól függetlenül teljes nyugdíjra jogosultak. A programban eddig 200 ezer nő vett részt.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

Miért láthatatlan a balliberálisok hazafiassága?

piszkostizenkettő

A balliberálisok ma már annyira elleneznek mindent, ami a hazával, nemzettel és a nemzeti érzelmű gondolkodással hozható összefüggésbe, hogy minden alap nélkül képesek nacionalizmusnak meg sovinizmusnak minősíteni a legártatlanabb dolgokat is.

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

Mi történik a vízzel, miután elhagyja az otthonunkat?

ökojobb

Magyarország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztítója a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, amely még európai szinten is az élvonalba tartozik. A telepen egy különleges magyar fejlesztés is helyet kapott. Megnéztük, hogyan tisztítják a bekerülő szennyvizet.

Egy humorista nyerheti az ukrán elnökválasztást

Tovább erősítette pozícióját Volodimir Zelenszkij humorista - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, melyet egy héttel a vasárnap esedékes ukrajnai elnökválasztás előtt készítettek.

Steve Bannon: jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

Steve Bannon: jelenleg Orbán Viktor Európa egyik legfontosabb politikusa

amerika, london, párizs

Donald Trump korábbi főtanácsadója a spanyol El País napilapnak adott interjújában kifejtette, hogy Európa élvonalában jelenleg Orbán Viktor és Matteo Salvini áll, továbbá hogy a nemzeti pártok hamarosan nagy győzelmet arathatnak a globalista erőkkel szemben.

Szijjártó: a globális migrációs csomag egyetlen pontját sem hajtja végre Magyarország

Dacára minden nyomásgyakorlásnak, Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjának egyetlen pontját sem hajtja végre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén.

Nem csak foci

Nem csak foci

piszkostizenkettő

Most mondja azt valaki, hogy a futball nem olyan, mint a vallás. Hogy pőre magánügy lehet, nem pedig magától értetődően közügy. És mondja azt valaki, hogy ha győz a magyar válogatott, másnap nem szebb a világ, nem könnyebb munkába indulni. Hogy nem jobb magyarnak lenni, mint a mérkőzés előtt.

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

Deutsch Tamás: a visegrádi négyek az EU egyetlen esélye a túlélésre

kinyílott a pitypang

Birodalmi törekvésű Európai Egyesült Államok vagy erős, egymással együttműködő szuverén nemzetállamok? Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal az európai vezetők birodalmi törekvései és az unió túlélési esélyei kerültek megvitatásra.

Ismét taroltak Salviniék, ezúttal egy dél-itáliai tartományt vett be a jobboldal

Ismét taroltak Salviniék, ezúttal egy dél-itáliai tartományt vett be a jobboldal

amerika, london, párizs

Több mint 40 százalékot kapott a jobboldali koalíció Basilicata régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére