Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Jelentősen javult a nyugdíjak értéke

888.hu

2017. augusztus 31. 23:59

Nagymértékben javult a nyugdíjasok helyzete 2010 óta, ám természetesen vannak még teendők. A szocialisták kormányzása alatt a magyar emberek korábbi jövedelmük 54 százalékát kapták meg nyugdíjként, jelenleg 67 százalékát. 2018-ban pedig, ha minden jól megy, jöhet a nyugdíjprémium.

A szocialista kormányzás idején, 2007 és 2010 között a 13. havi nyugdíj megszüntetésének és a romló gazdasági mutatóknak köszönhetően a nyugdíjak reálértéke 8,5 százalékkal csökkent. Ezért a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor a cél a nyugdíjak reálértékének megőrzése, illetve a lehetőségekhez mérten annak növelése volt. A kormányzati intézkedések eredményeként 2010 és 2017 között sikerült a nyugdíjak reálértékének 9,5 százalékos növekedését elérni. A nyugdíjasok szempontjából is fontos eredmény, hogy csökkent az alapvető élelmiszerek áfája. 2016-ban a sertéshús általános forgalmi adója mérséklődött, 2017-ben pedig 5 százalék lett a tej, a tojás, és a baromfihús áfája. 2018 januárjától a hal áfája is 5 százalékra csökken.

Az átlagnyugdíj jelenleg 122 ezer forint, szemben a 2010 eleji 83 400 forinttal. Míg a szocialisták kormányzása alatt a magyar embereknek korábbi jövedelmük 54 százalékából kellett gazdálkodniuk nyugdíjazásuk után, jelenleg annak 67 százalékát kapják meg. A kormány a nyugdíjak emelésén felül 2016-ban 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal is támogatta a nyugdíjasokat.

Varga Mihály még májusban közölte: a kormány megvédi a nyugdíjak vásárlóerejét, így az ellátások a 2018-ra tervezett infláció mértékével megegyezően, 3 százalékkal emelkednek majd, 2018-ban pedig, az államháztartás egyenlegcéljának teljesülése esetén, nyugdíjprémium kifizetésére is sor kerülhet.

Viszkok Jánosné (81)

– Érződik, hogy az elmúlt időszakban emelkedett a nyugdíjunk. Az előző kormány ideje alatt körülbelül 10 százalékkal csökkent az a pénz, ami járt volna nekem, hiszen az egész életem ledolgoztam. Igaz, az már nagyon régen volt. Igyekszünk beosztani a pénzt, adósságot nem csinálunk, és addig nyújtózunk, amíg a takaró ér.

B. Istvánné (65)

– Én úgy veszem észre, hogy azok nem elégedettek a nyugdíjukkal, akik az előző rendszerben valamilyen pozícióban voltak, és most már nem esik le nekik annyi. Én nem sírom vissza azokat az időket. Nővér voltam, Bajnaiék pedig elvették a 13. havi nyugdíjunkat. Jelenleg viszont megélek abból a pénzből, amit kapok havonta.

Párdányi Jenő (91)

– A nyugdíjunk a feleségemmel képes lépést tartani az inflációval, és az is jó, hogy az elmúlt hét évben emelkedett valamelyest a pénz. A tavalyi Erzsébet-utalvány is jól jött. Emlékszem, hogy az előző kormány adta a 13. havi nyugdíjat, de aztán valamiért elvették.


Hatalmas eredmény a Nők 40 program

2011-ben vezették be a Nők 40 programot, amivel a kormány a nők háztartásban és munkahelyen végzett kettős erőfeszítését ismeri el. A 40 év szolgálati időt szerzett nők azóta életkoruktól függetlenül teljes nyugdíjra jogosultak. A programban eddig 200 ezer nő vett részt.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére