Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
 
 
 
 

Jelentősen javult a nyugdíjak értéke

888.hu

2017. augusztus 31. 23:59

Nagymértékben javult a nyugdíjasok helyzete 2010 óta, ám természetesen vannak még teendők. A szocialisták kormányzása alatt a magyar emberek korábbi jövedelmük 54 százalékát kapták meg nyugdíjként, jelenleg 67 százalékát. 2018-ban pedig, ha minden jól megy, jöhet a nyugdíjprémium.

A szocialista kormányzás idején, 2007 és 2010 között a 13. havi nyugdíj megszüntetésének és a romló gazdasági mutatóknak köszönhetően a nyugdíjak reálértéke 8,5 százalékkal csökkent. Ezért a Fidesz–KDNP 2010-es kormányra kerülésekor a cél a nyugdíjak reálértékének megőrzése, illetve a lehetőségekhez mérten annak növelése volt. A kormányzati intézkedések eredményeként 2010 és 2017 között sikerült a nyugdíjak reálértékének 9,5 százalékos növekedését elérni. A nyugdíjasok szempontjából is fontos eredmény, hogy csökkent az alapvető élelmiszerek áfája. 2016-ban a sertéshús általános forgalmi adója mérséklődött, 2017-ben pedig 5 százalék lett a tej, a tojás, és a baromfihús áfája. 2018 januárjától a hal áfája is 5 százalékra csökken.

Az átlagnyugdíj jelenleg 122 ezer forint, szemben a 2010 eleji 83 400 forinttal. Míg a szocialisták kormányzása alatt a magyar embereknek korábbi jövedelmük 54 százalékából kellett gazdálkodniuk nyugdíjazásuk után, jelenleg annak 67 százalékát kapják meg. A kormány a nyugdíjak emelésén felül 2016-ban 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal is támogatta a nyugdíjasokat.

Varga Mihály még májusban közölte: a kormány megvédi a nyugdíjak vásárlóerejét, így az ellátások a 2018-ra tervezett infláció mértékével megegyezően, 3 százalékkal emelkednek majd, 2018-ban pedig, az államháztartás egyenlegcéljának teljesülése esetén, nyugdíjprémium kifizetésére is sor kerülhet.

Viszkok Jánosné (81)

– Érződik, hogy az elmúlt időszakban emelkedett a nyugdíjunk. Az előző kormány ideje alatt körülbelül 10 százalékkal csökkent az a pénz, ami járt volna nekem, hiszen az egész életem ledolgoztam. Igaz, az már nagyon régen volt. Igyekszünk beosztani a pénzt, adósságot nem csinálunk, és addig nyújtózunk, amíg a takaró ér.

B. Istvánné (65)

– Én úgy veszem észre, hogy azok nem elégedettek a nyugdíjukkal, akik az előző rendszerben valamilyen pozícióban voltak, és most már nem esik le nekik annyi. Én nem sírom vissza azokat az időket. Nővér voltam, Bajnaiék pedig elvették a 13. havi nyugdíjunkat. Jelenleg viszont megélek abból a pénzből, amit kapok havonta.

Párdányi Jenő (91)

– A nyugdíjunk a feleségemmel képes lépést tartani az inflációval, és az is jó, hogy az elmúlt hét évben emelkedett valamelyest a pénz. A tavalyi Erzsébet-utalvány is jól jött. Emlékszem, hogy az előző kormány adta a 13. havi nyugdíjat, de aztán valamiért elvették.


Hatalmas eredmény a Nők 40 program

2011-ben vezették be a Nők 40 programot, amivel a kormány a nők háztartásban és munkahelyen végzett kettős erőfeszítését ismeri el. A 40 év szolgálati időt szerzett nők azóta életkoruktól függetlenül teljes nyugdíjra jogosultak. A programban eddig 200 ezer nő vett részt.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

OLVASTAD MÁR?

 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mindenkit szeretni

Mindenkit szeretni

piszkostizenkettő

Nem lehet mindenkit szeretni, de minek is, mert miféle szeretet az, amit az utolsó gyújtogató és az édesanyám egyformán megkap?

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Demeter Márta továbbra is titkolózik

kétharmad

A bevándorláspárti LMP elnökét arról kérdezték, hogy kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.

Szijjártó: erős és sikeres Európa a cél

A külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendezvényén fejtette ki gondolatait.

"Magyarországra megbízható szövetségesként tekintenek Washingtonban"

Magyarországra megbízható és partneri viszonyt kínáló szövetségesként tekintenek Washingtonban - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az amerikai fővárosban.

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

Ausztrál kormányfő: nem írjuk alá a migrációs paktumot

amerika, london, párizs

Ausztrália nem fogja aláírni az ENSZ migrációs paktumát, mert az veszélyeztetné az ország határait - jelentette ki Scott Morrison miniszterelnök.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Vizsgálat indult Macron pártja ellen

Vizsgálatot indított a párizsi ügyészség annak érdekében, hogy kiderüljön, honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő pártja 144 ezer eurós összegben adományokat a tavalyi évben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére