Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Izrael kitiltott egy brit tudóst

2016. október 18. 14:08

Dr. Adam Hanieh-t őrizetbe vették a tel-avivi reptéren és 10 évre kitiltották Izraelből. A brit tudós egy palesztin egyetemre érkezett vendégelőadóként.

A SOAS Londoni Egyetem, Hanieh munkáltatója elítélte az izraeli hatóságokat, amiért őrizetbe vették a brit férfit és azonnal kitoloncolták, valamint 10 évre ki is tiltották az országból.

Dr. Adam Hanieh. Forrás: YouTube.

Dr. Hanieh azért utazott Izraelbe, hogy PhD hallgatóknak tartson társadalomtudományi előadásokat a palesztin Birzeit Egyetemen. Ám erre nem kerülhetett sor, mert a Ben Gurion reptéren azonnal őrizetbe vették.

Az egyetem értesülései szerint Dr. Hanieh-t 10 órán keresztül hallgatták ki a hatóságok, majd éjszakára egy büntetés-végrehajtási intézetbe vitték át, reggel pedig azonnal kitoloncolták.

Az izraeli belügyminisztérium egyik munkatársa arról értesítette, hogy tíz évre kitiltották az országból.

A SOAS Londoni Egyetem hétfőn további részleteket közölt üggyel kapcsolatban:

Sajnálatos módon eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, annak ellenére, hogy kifejeztük: ez az akadémiai szabadság önkényes megsértése."

Dr. Hanieh csupán az egyike azoknak az akadémikusoknak, akiknek megtiltották az Izrael területére való belépést – közölte a London University, a társadalomtudós munkaadója. 2015-ben a London University-nek akadtak hasonló gondjai, akkor az egyik diákjukat tiltotta ki Izrael, hasonló körülmények között.

Birzeit Egyetem szóvivője hivatalosan így reagált a történtekre:

Ez az eljárás testesíti meg a palesztin akadémiai szabadság elleni támadást. Ezt a módszert rendszeresen használják a tel-avivi reptéren. A Birzeit Egyetem nincs meglepődve a történteken és ezúton szeretné felhívni a figyelmet a hasonló esetekre."

Izraeli források szerint Dr. Hanieh gyűlöli Izraelt és korábban többször is felemelte a szavát a kormány politikája ellen az általa írt tudományos munkákban.

Ironikus, hogy egy olyan ember, mint Dr. Hanieh, aki nemcsak Izrael bojkottjára és elszigetelésére szólított fel, de azt is elítéli, hogy béke van Izrael és a szomszédai között, de elképed, amikor nem engedjük be az országunkba"

– mondta az izraeli forrás az Independentnek.

(Independent)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére