Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Iszlám terrorrelativizálás-biznisz és az Index aberrációja

Kovács Tibor

2017. augusztus 19. 15:55

Amikor az ember meglátja az Index blogjának címét - "Visszasírhatjuk a 90-es évek terrorját" - nem tudja, hogy sírjon, nevessen vagy földhöz csapja dühében a telefonját. Egy kérdés motoszkál a fejében: Ezek maguktól ennyire hülyék vagy valaki fizeti őket a marhaságért?

Kezd iparággá fejlődni az iszlám terror relativizálása. Olyan, mintha jól fizetnének az ilyen tartalmú cikkekért, mert nehéz elhinni, hogy valakik maguktól legyenek ennyire hülyék.

Főleg nem egy olyan nap után, amikor Európa terültén több terrortámadást követtek el iszlám terroristák, jó néhány embert megölve. Egy olyan napon, amikor nem a balos propagandáé kellene, hogy legyen a fő szerep, hanem a gyászé és a haragé.

Az Index azonban ilyenkor is hűvös, tudományosnak álcázott visszafogottsággal győzköd bennünket, hogy volt sokkal rosszabb és volt jobb is. Nem kell annyira parázni. Ebben a helyzetben ők ezt tartják fontosnak, nem az elveszett életeket, nem az egyre inkább velünk élő félelmet és azt az érzést, hogy nem vagyunk képesek megvédeni magunkat. Nem. Ők csak nyomják a barom, hazug propagandát. Azt a valakik által megalkotott panelt szép grafikonokkal, hogy 80-as évek terrorizmusához képest, még mindig milyen jól állunk, és hogy Európa ma is a világ legbiztonságosabb helye. Nem érdekli őket, hogy erről mit gondolnak ma az emberek, azután, hogy rájöttek azokon a helyeken, ahol fél Európa turistaként megfordult, éppen őket és gyermekeiket is megölhették volna.

Ezzel a témával már mi is többször kénytelenek voltunk foglalkozni és nem is írnék róla, ha nem nyomná a baloldal folyamatosan ezt mocskos hazugságot. Nem lehet cáfolat nélkül hagyni az ilyesmit, mert még valaki elhiszi, hiszen olyan meggyőző számokkal bizonyítják igazukat, vagyis próbálják elfogadhatóbbá tenni az iszlám terrorizmust. Az Index azonban itt jóval túlment a szokásos ökörségen, mert írásának címe szerint „Visszasírhatjuk 90-es évek terrorját”, ami már annyira aberrált, hogy még tőlük is szokatlan.

Értem én, hogy azt akarják mondani, a 90-es években kevesebb volt a terrorcselekmény, mint ma, de azt állítani a terrorról bármilyen összefüggésben, hogy azt visszasírjuk – meglehetősen beteges.

A cikk valódi értelme persze az, hogy kimutassa, a terror és annak intenzitása valójában egy természetes folyamat, mint a tőzsde ingadozása. Ma nem különösebben magas, habár magasabb, mint a 90-es években. Az iszlám terror pedig kimondottan alacsony az összes terrorcselekményhez képes.

Az egész iszlám terrorrelativizálás-biznisz teljesen fals és érthetetlen.

Olyan, mintha az a második világháborúról Lengyelország lerohanása után valaki azt írta volna, milyen békés ez a háború, alig halt meg néhány ezer ember, bezzeg az előző nagy háborúban 10 millióan meghaltak. Nem kell itt izgulni. Igen azt akarom mondani, hogy egy háború kezdetén állunk, és még várjunk a nagy bölcs összesítésekkel.

A terror semmilyen formáját nem lehet visszasírni. Nincs jó terror és rossz terror. De ha már mindenképp összehasonlítást akar az Index, akkor teljesen egyértelműen az iszlám terror minden eddiginél sokkal rosszabb és veszélyesebb.

Az Index által igazolásul felhozott tények hazugak és ferdítéseken alapulnak. Nézzük csak a legalapvetőbb állításokat!

Az európaiak ellen irányuló, európai terrorszervezetek által végrehajtott terrorcselekményekben a civil áldozatok száma kisebb volt a hivatalos szervek áldozataihoz képest. Azok jellemzően katonai, rendőri, vagy politikai célpontokra irányultak. Az iszlám terror célja a bármilyen módon történő mészárlás, aminek mindenki azonos eséllyel esik áldozatul, aki muszlimok által lakott területen él vagy oda látogat. Ez teszi annyira félelmetessé az iszlám terrort a polgári lakosság számára.

A másik óriási ferdítést Lockerbie (az amerikai gép felrobbantása) felemlegetése mint európai terrorcselekmény. Amennyiben ezt kivennénk, az egész kártyavár összeomlana, mert az áldozatok száma messze itt a legmagasabb. Lockerbie két szempontból is hamis. Egyrészt azt Amerika ellen követték el. Amerikai, az USA-ba tartó gép ellen, az áldozatok száma 80 százalék fölött amerikai volt. Igaz, hogy a gép Európában szállt fel és ott is zuhant le, de ettől még nem Európa ellen elkövetett terrortámadás volt. A másik ferdítés, hogy ezt nem számolja be az iszlám terrorba, ami teljesen nem igazolható. Líbia követte el, ami nem volt vallási állam, de mégis egy muszlim ország, ahonnan ma is szép számmal érkeznek gyilkosok. Ha azonban Lockerbie-t beszámítjuk, akkor az ikertornyokat is be kell számítani és akkor az egész „iszlám terror nem is olyan gáz” elmélet elenyészik. Esetleg azt is érdemes lenne megemlíteni, mennyire kellene félnünk, ha az iszlám terror világszintű tevékenységét szemlélnénk. Az iszlám által megölt emberek száma, saját országiakban elkövetett terrorcselekményekkel együtt óriási. Meg kell említenünk még, az Európa a legbiztonságosabb hely ökörséget is. Mondjuk Ausztrália minimum biztonságosabb, de ha Törökország is Európa része, már akkor sem feltétlenül tartható az egész hazugság.

Fotó: AFP

Az iszlám terror akárhogy is szemléljük, a legfélelmetesebb ellenség, amivel a háború óta szembenézett Európa. Bárhol, bármilyen körülmények között és bármikor lecsaphat. A kedves, szomszéd muszlim fiú éppen úgy leszúrhat bennünket, mint egy kiképzett ISIS-harcos. Bárki áldozattá válhat.

Nem vagy biztonságban Barcelona főutcáján, egy londoni piacon, egy koncerten, a karácsonyi vásáron, vagy templomban. Bárhol megölhetnek és nem számít, hogy szereted-e a muszlimokat vagy gyűlölőd. Az esélyeid ugyanolyanok. Ilyen helyzettel nem néztek szembe még a háború után született generációk. Jogos és szükséges félnünk, jogos és szükséges cselekednünk és védekeznünk bármit is mondjanak más fizetett prókátorok. Nem az követ el bűnt Európa ellen, aki a félelemről beszél, hanem az, aki megpróbálja bagatellizálni a veszélyt.

Ezért nyomatékosan kérek minden üzletember/újságírót, aki a muszlim terror relativizálásában érdekelt, hogy fejezze be a hazugságok terjesztését! Lehet, hogy úgy gondolják, megélhetésük és állásuk függ tőle, de közben elárulják gyerekeik jövőjét. Ez talán még nekik is fontosabb lehet.

A veszély elhárításának első lépése a veszély felismerése. Amíg egyesek folyamatosan azt hazudják, hogy aki veszélyről beszél az hülye, populista, iszlamofób és egyebek, addig nem tudunk védekezni. Addig Európa paralizált saját vitái által, ami arról szól, hogy ha megölnek bennünket, akkor félnünk kell-e vagy sem és, aki megöl bennünket, azt azért be kell-e fogadnunk és szeretnünk kell-e.

Ennek az őrületnek véget kell vetnünk egyszer s mindenkorra!

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Hivatalosan is elmozdítják a zimbabwei diktátort a helyéről

Hivatalosan is elmozdítják a zimbabwei diktátort a helyéről

amerika, london, párizs

A ZANU-PF zimbabwei kormánypárt központi bizottságának vasárnapi rendkívüli ülésén hivatalosan is elmozdítja a 93 éves Robert Mugabe megbuktatott államfőt a pártelnöki tisztségből.

A legújabb közel-keleti darázsfészekről beszélgetett Trump és Macron

A legújabb közel-keleti darázsfészekről beszélgetett Trump és Macron

amerika, london, párizs

A Fehér Ház vasárnap közölte: az amerikai elnök előző nap telefonon tárgyalt a francia államfővel a libanoni válságról.

Ilyen sem volt még Nagy-Britanniában

Ilyen sem volt még Nagy-Britanniában

szabad vasárnap

Platinalakodalmára készül a brit uralkodó, II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburgh-i herceg.

Nem megy a néppártosodás a Jobbikban: az alelnök az Új Magyar Gárdával bulikázott

Nem megy a néppártosodás a Jobbikban: az alelnök az Új Magyar Gárdával bulikázott

közeleg a tél

Bár Vona Gábor a Spinoza Házban megesküdött arra, hogy már nem tudja, hol is van a gárdamellénye és a mai Jobbik már nem szimpatizál a Magyar Gárdával, azért ez nemigazán van így. Sneider Tamás, a párt korábban szkinhed alelnöke és Lukács László, a párt országgyűlési képviselője Kónyi-Kiss Botonddal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökével és Mészáros Istvánnal, az Új Magyar Gárda főkapitányával ünnepelt együtt egy rendezvényen.

Gulyás: a déli határzár maga a szolidaritás

Gulyás: a déli határzár maga a szolidaritás

közeleg a tél

Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Kossuth Rádióban beszélt vasárnap reggel.

Hirtelen meghalt a katalán kormánytagok ellen vádat emelő spanyol főügyész

Hirtelen meghalt a katalán kormánytagok ellen vádat emelő spanyol főügyész

amerika, london, párizs

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök jelentette be, hogy hatvanhat éves korában szombaton meghalt José Manuel Maza spanyol főügyész Argentínában. A főügyész vezette a nyomozást a szakadár katalán kormány és tagjai ellen, illetve ő kezdeményezte a büntetőeljárást ellenük.

Saját népét terrorizálja az észak-koreai hadsereg

Saját népét terrorizálja az észak-koreai hadsereg

amerika, london, párizs

Már a katonáknak sem jut elég élelem, ezért rászállnak a védtelen vidéki lakosságra.

Soros termálfürdőzéssel és "Trump-buktatással" piheni ki a brüsszeli fáradalmakat

Soros termálfürdőzéssel és "Trump-buktatással" piheni ki a brüsszeli fáradalmakat

amerika, london, párizs

A múlt hét végén szorgosan dolgozott Soros György, akkor éppen az Európai Parlamentbe látogatott, ahol találkozott kitartottjaival és megszavaztatta a parlamenttel az elképzeléseit. A migráció lezsírozása és a pénzügyi spekuláció egész embert kíván, ezért Soros a hétvégére kímélő programokat válogatott össze és az amerikai liberális elittel Trump megbuktatásán munkálkodott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére