Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Isten éltessen, Magyarország!

2018. augusztus 20. 09:28

Több tudományág területén rengetegen kutatták már a nemzettudatot. A magyarság különböző értékekkel, képletekkel is leírható, de elsősorban mégis érzelem ez.

Pszichológiai iskoláktól, megközelítésektől függően változik, hány alapérzelmet sorolunk fel, de ami biztos: a nemzettudat egyik között sem szerepel. Ahogy a nevében is benne van, ez valami kognitív, ésszel felfogható és mérhető változó. Persze létezik az a tudományos dimenzió, ahol erre ilyen hideg formában van szükség, de az valahogy mégsem életszerű. Nincs az a tudományos magyarázat, ami ezt alátámasztaná, mégis valahogy igaznak érezzük: a nemzettudat nálunk, magyaroknál mintha alapérzelem lenne.

Egyénileg mindenki máshogy éli meg magyarságát, de az erő a csoportban van. A sok kis sejt, ha ebben azonos, erős szövetet tud képezni, amivel erős testet alkothat. Egy ilyen test pedig le tudja győzni a kívülről, de a belülről érkező támadásokat is. A nemzettudat lehet az immunrendszer, ami a legváratlanabb támadásoknak is ellenáll, nem engedi bekebelezni a testet.

A magyarság pedig nem kérdés.

Aki magyar, az tudja magáról, hogy az, mindegy milyen határokkal választották el tőlünk.

Ez egy olyan szilárd identitás, amit nem vehetnek el senkitől. Mindegy milyen messzire ment vagy vitték az anyaföldtől, mindegy mennyi időre. Szeretni is saját nyelvünkön az igazi, a végső pillanatokban pedig Isten nevének súlyát mindenki az anyanyelvén érzi igazán.

Az örökségünk néha nehéz, talán több benne a hideg, mint meleg. Traumatizált nemzet vagyunk, többször érte erőszak az országot, mint amiből elképzelhető lenne a felgyógyulás, szétszabdalást követte az elnyomás. De a határtalan immunrendszerünk mégis véd, erősítése viszont fontosabb, mint valaha. Mit is kívánhatnánk mást, mint erős és egészséges Magyarországot!

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére