Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Isten éltessen, Magyarország!

2018. augusztus 20. 09:28

Több tudományág területén rengetegen kutatták már a nemzettudatot. A magyarság különböző értékekkel, képletekkel is leírható, de elsősorban mégis érzelem ez.

Pszichológiai iskoláktól, megközelítésektől függően változik, hány alapérzelmet sorolunk fel, de ami biztos: a nemzettudat egyik között sem szerepel. Ahogy a nevében is benne van, ez valami kognitív, ésszel felfogható és mérhető változó. Persze létezik az a tudományos dimenzió, ahol erre ilyen hideg formában van szükség, de az valahogy mégsem életszerű. Nincs az a tudományos magyarázat, ami ezt alátámasztaná, mégis valahogy igaznak érezzük: a nemzettudat nálunk, magyaroknál mintha alapérzelem lenne.

Egyénileg mindenki máshogy éli meg magyarságát, de az erő a csoportban van. A sok kis sejt, ha ebben azonos, erős szövetet tud képezni, amivel erős testet alkothat. Egy ilyen test pedig le tudja győzni a kívülről, de a belülről érkező támadásokat is. A nemzettudat lehet az immunrendszer, ami a legváratlanabb támadásoknak is ellenáll, nem engedi bekebelezni a testet.

A magyarság pedig nem kérdés.

Aki magyar, az tudja magáról, hogy az, mindegy milyen határokkal választották el tőlünk.

Ez egy olyan szilárd identitás, amit nem vehetnek el senkitől. Mindegy milyen messzire ment vagy vitték az anyaföldtől, mindegy mennyi időre. Szeretni is saját nyelvünkön az igazi, a végső pillanatokban pedig Isten nevének súlyát mindenki az anyanyelvén érzi igazán.

Az örökségünk néha nehéz, talán több benne a hideg, mint meleg. Traumatizált nemzet vagyunk, többször érte erőszak az országot, mint amiből elképzelhető lenne a felgyógyulás, szétszabdalást követte az elnyomás. De a határtalan immunrendszerünk mégis véd, erősítése viszont fontosabb, mint valaha. Mit is kívánhatnánk mást, mint erős és egészséges Magyarországot!

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére