Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ismét jót aggódtak a ballibek a magyar sajtószabadság miatt

2017. július 11. 13:28

BRÜSSZEL, 13:28

Az Európai Parlament az uniós tagállamok médiahelyzetéről szóló jelentésével összefüggésben az Állampolgári Jogok Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén a Magyarországgal kapcsolatos jelentés készítőit is meghallgatták az EP brüsszeli épületében. Igazi baloldali szakértői orgia keretében sikerült megvitatni a semmit, azzal összefüggésben, hogy a balliberális oldal mit is gondol a sajtószabadságról és a média helyzetéről. Soros György szakértői elmondták, hogy szerintük Magyarországon veszélyben van a sajtószabadság. A fideszes Gál Kinga EP-képviselő pedig nehezményezte, hogy miért elfogult balliberálisok készítenek hazug jelentéseket a magyar médiahelyzetről.

Megnyitóbeszédében Barbara Spinelli jelentéstevő aggodalmának  adott hangot az egyre sokasodó álhírek miatt. A baloldali politikus asszony szerint az álhírek elszaporodása alapvetően arra vezethető vissza, hogy a régi jobboldali erők harcolnak az új baloldali erők ellen. Olyan ez, mint a nők harca a 19. században  vélte az olasz politikusnő, aki amiatt is aggodalmát fejezte ki, hogy egyre többször megfélemlítik az újságírókat és egyre több az öncenzúra.

Spinelli szereint az újságírókat egyre nagyobb nyomás alá helyezik Magyarországon, ezért nem lehet megállapítani, hogy a félelem és az öncenzúra, az álhírek erejével együtt mennyire van jelen.  A baloldali politikus azt is megemlítette, hogy a gazdasági válság és a média helyzete között összefüggés van.

Spinelli szerint az újságírás és az újságírók annyira rossz helyzetben vannak mostanában, hogy sokan már ingyen is dolgoznak.

Thijs Berman, az EBESZ  volt holland baloldali politikusaként és jelenlegi „független” szakértőként az újságírókat érő zaklatásokat és fenyegetéseket tartotta az egyik legnagyobb veszélynek Európában. Berman egyébként aggodalmát fejezte ki még a vidéki sajtó állítólagos megszűnése és a hamis hírek miatt. A változatosság kedvéért a volt holland munkáspárti politikus a szólásszabadságért is aggódott.

„Hihetetlenül izgalmas” előadást tartott Renate Schroeder, az európai újságírók egyik önjelölt érdekképviseleti szervezetének képviselője is, aki többek között kifejezetten az írországi médiakoncentráció miatt sivalkodott. Természetesen a balliberális világnézeti gettórendszer elkötelezett híveként az állítólagos újságíró szervezet szakértője is az álhírek elleni küzdelem fontosságát emelte még ki. Schroeder asszony szerint az is nagy gondot jelent, hogy manapság az újságírók túl korán és túl nagy számban önként hagyják el a szakmát, mert túl hamar kiégnek.

Szerinte súlyos gond, hogy a bevándorlási válság közepette szinte csak fehér bőrű férfi újságírók dolgoznak Európában.

Szerencsére Marilyn CLARK, a Máltai Egyetem Pszichológia Tanszékének tanára is előadást tartott az európai újságírókra és olvasókra leselkedő veszélyekről. A fiatal máltai kutató egy három évre vonatkozó felmérésre hivatkozva úgy vélte, hogy az újságírók a véleménybefolyásolás legkülönfélébb formáinak vannak kitéve. Az újságírónők 13 százalékét szerinte szexuális zaklatás éri.

A nap és a meghallgatás fénypontjaként végül következett Bárd Petra médiapluralizmusról szóló szakértői előadása, mely kissé csalódást okozott azzal a száraz hangvételével, amely még a Soros-egyetem posztgraduális képzéseinek hallgatóit is álomba ringatta volna. Bárd Petra szakértői mivoltában úgy vélte, hogy jogilag akár a hetes cikkely alkalmazása is indokolt a médiapluralizmussal kapcsolatos magyarországi hiányosságok miatt. Azt viszont, hogy mi a hiányosságok definíciója, nem árulta el.

Utána következett Bayer Judit, aki pedig arról beszélt, hogy szerinte számos ok indokolja a Magyarország elleni uniós jogi fellépést (a hírhedt 7-es cikkely alkalmazását) az uniós normák nem teljesítéséért. Ezek: a szektorokon átnyúló és a közös tulajdonlás közbeszerzéseken belüli megjelenése, a jelenségek informális hálózata a politika és a média között, a szoft cenzúra megjelenése, ami az, ahogy az építő- és bankiparon, valamint a földtulajdonláson keresztüli vagyonszerzés a médiát befolyásolja, amelyek mögött közpénzek megszerzés áll.

Bayer Judit igen érdekes (értsd szubjektív) meghatározásként azt is elmondta még, hogy a cenzúra nem látható kívülről csak, ha ismeri az ember az adott társadalmat.

A "lebilincselően izgalmas" LIBE-meghallgatás egyik érdekes sajátossága volt, hogy gyakorlatilag a sommás általános és például Magyarországgal szemben elítélő nyilatkozatokkal kapcsolatban egyetlenegy konkrét tény és bizonyíték sem hangzott el. 

Részben ezt is megemlítette a bizottsági ülés végén feltett kérdésében Gál Kinga. Az EP fideszes képviselője a LIBE-bizottság által megrendelt állásfoglalás Magyarországgal foglalkozó részének elfogultsága miatt emelte fel a szavát, mely álláspontja szerint számos botrányos ferdítést, hazugságot tartalmazott, mindezt balliberális újságcikkekkel "alátámasztva". Gál Kinga szerint felháborító, hogy az európai parlament LIBE bizottságának hivatalos szakértői anyagaként egy ilyen elfogult szakértői állásfoglalás szolgálhatott.

Azt sajnáljuk, hogy Mészáros Antónia, a pótolhatatlan új magyarországi UNICEF-igazgató még nem tudott személyesen részt venni a meghallgatáson, de helyette szercsére ott voltak Soros György magyarországi támogatottjai. A sors fintoraként ugyanakkor viszont ott volt a LIBE-meghallgatáson az eseményről tudósító újságíróként Kovács András, akit személyesen fenyegetett meg nemrég a Momentum elnöke az Origo szerkesztőségében. Az ő véleményére érdekes módon a balliberális meggyőződésű uniós bizottság nem volt kíváncsi  – pedig neki lett volna mondanivalója a (balliberális) politika részéről az újságírókat érő fenyegetés mibenlétéről. (Úgy tudjuk, hogy a momentumos fenyegetés miatt indított peres eljárások rendben zajlanak, tehát a felelősségre vonást nem kerülheti el az újságírót a munkahelyén, a munkájával kapcsolatban megfenyegető liberális politikus, Fekete-Győr András.)

A meghallgatást követően megkérdeztük a Magyarországra vonatkozóan csak súlyosan elfogult és szándékosan hamis és balliberális szempontokat figyelembe vevő megállapításokat tartalmazó jelentés két magyar szakértőjét is. Bárd Petra médiaszakértőhöz méltóan azonnal közölte is, hogy nem nyilatkozik.

Bayer Judit pedig arra a kérdésünkre, hogy mi alapján állítja, hogy Magyarországon sérül vagy hiányos lenne a médiapluralizmus azt válaszolta, hogy azon az alapon, hogy a médiapluralizmus az EU egyik alapjoga (ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy csak)

A kétszeres Soros-öszöndíjas hölgy a legérdekesebb választ arra a kérdésünkre adta, hogy miért tartja jó médiumnak a 444-et és rossznak a 888.hu-t. Az állítólag független médiaszakértő hölgy szerint lapunk

azért nem jó médium, mert kormánypárti."

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére