Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Putyin most tette nagyhatalommá Iránt

888.hu

2015. november 23. 17:56

MOSZKVA, 17:50

Az iráni védelmi miniszter nyilatkozata alapján Oroszország az iráni naptári év végéig, vagyis 2016. március 20-ig leszállítja az Iránnak szánt S-300-as föld-levegő rakétarendszereket. Irán várhatóan két hónapon belül megkapja a rakéták nagy részét, és már javában zajlik az iráni katonai szakértők kiképzése a rakétarendszerek kezeléséhez.

A perzsa ország már régóta próbál hozzájutni olyan S-300-as rakétarendszerhez, mellyel erősítheti légvédelmét és növelheti nukleáris infrastruktúrájának biztonságát. Teherán és Moszkva között 2007 decemberében már létrejött egy 800 millió dolláros megállapodás az S-300-asok telepítéséről. 2010-ben, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata alapján Moszkva kénytelen volt felbontani ezt a megállapodást, mivel az ENSZ BT megtiltotta hasonló fegyverek Iránba szállítását. Az iráni atomprogram korlátozásáról szóló tárgyalások sikere azonban az orosz-iráni tárgyalásoknak is lendületet adott. Az Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagja, valamint Németország által júliusban megkötött megállapodás után a BT 2231. határozatában 2016-tól feloldja az ENSZ által korábban elrendelt büntetőintézkedéseket, feltéve, hogy Teherán betartja a megállapodást.

Vlagyimir Putyin hétfő kora délutáni teheráni látogatásán jelentette be, hogy a feloldja az atomenergia-ipari technológiák Iránba szállításának tilalmát. Az erről szóló rendeletet a Kreml hétfőn, Putyin iráni látogatásával egy időben hozta nyilvánosságra.

A rendelet értelmében, összhangban az ENSZ által elfogadott határozatokkal, Moszkva hozzájárul 300 kilogrammnál több dúsított urán Iránból történő kiviteléhez, amiért cserébe az orosz fél természetes állapotú uránt szállít a perzsa országnak. Az aráki reaktor a megállapodás egyik sarkalatos pontja. Az erőművet úgy kell átalakítani, hogy ne legyen alkalmas atomtöltet előállításához szükséges mennyiségű plutónium gyártására. A tárgyalások másik kulcskérdése a föld alatti fordói, lebombázhatatlan atomlétesítmény, amely a megállapodás értelmében nem állíthat elő dúsított uránt, és le kell állítani a benne működő centrifugák kétharmadát.

A megállapodásban szerepel, hogy Moszkva feloldja az Iránnak szállítandó S-300 rakétavédelmi rendszerek eladására vonatkozó tilalmat.

Az S-300-asokkal kiegészült iráni légvédelmi rendszer jól kiegészíti az iráni légierő kapacitásait, így elégséges védelmet nyújthat egy esetleges izraeli vagy szaúdi támadással szemben. Szakértők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az oroszoktól kapott föld-levegő rakéták egy részét Teherán végül Szíriába telepíti, ezzel is szorosabbra fonva a Rohani és Asszad közti együttműködést.

Az orosz döntést több nyugati ország és Izrael is bírálta.

(Reuters, MTI, The Washington Institute)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Tetőfokára hág az öngyűlölet Merkel Németországában

Új múzeum nyílik Berlinben, ahol a múltban elkövetett bűneikkel szeretnék szembesíteni a németeket, meg mindenkit, aki a németek hibáztatásában lát még ingerenciát. Biztos, ami biztos alapon szó lesz a Német-Római Birodalom, Poroszország és természetesen a Harmadik Birodalom gaztetteiről is.

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

amerika, london, párizs

Egy Görögországban tevékenykedő, kifejezetten a migránsok integrálásában és utaztatásában érdekelt civil szervezet szerint a keresztények legfőbb szimbóluma a kirekesztést jelképezi, ezért annak semmi keresnivalója sincs a sziget közterületén.

Levél a Nyugati Emberhez

Levél a Nyugati Emberhez

piszkostizenkettő

Egy perccel a Római Birodalom bukása előtt jártok. Rabszolgáitok megfőzik nektek a kávét, lemossák az autóitokat, kiszolgálnak és kedvetekre tesznek életetek minden pillanatában, ti pedig sütkéreztek a lemenő napban, és dőre módon azt hiszitek, hogy ez mindig így lesz.

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

kinyílott a pitypang

Ismét bebizonyosodott: a balliberális sajtótermékek bármit megtesznek a kormány lejáratása érdekében, legyen az bármennyire aljas és a valóságot nélkülöző.

A német rendőrség jobboldali bűnözőnek állítja be a karlendítő migránst

Kiderült, hogy a müncheni rendőrség gyűlölködő bevándorlókkal akarja feltornázni a jobboldali gyűlölet-bűncselekményekről szóló német statisztikákat.

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

kétharmad

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

csak neked, csak most

Emléket állítana a legjobb magyar beat- és rockzenekarok legjobbjainak és Radics Bélának is - mondta el a 888.hu-nak interjút adó Török Ádám, aki zenekarával, a Minivel együtt a magyar rock- és dzsesszzene élő legendája. Török Ádám a hatvanas és hetvenes évek magyar zenéit tartja a legjobbaknak, és úgy látja, hogy túl sok Magyarország számára a jelenleg működő több ezer könnyűzenei együttes, mert kicsi az igény az igényes zenére, miközben lassan már hely is alig van a zenélésre.

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

amerika, london, párizs

Az AfD társelnöke a populizmust a középosztály és a hétköznapi emberek szövetségeként írja le, amely a gyökértelen, globalista elit ellen szerveződött arra reagálva, hogy az államok milliárdokkal támogatják a bankokat és az illegális bevándorlókat, akik pont az ő miliőjüket foglalják el, veszélyeztetve a hazájuk és a kontinens élhetőségét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére