Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Inkább hallgatnak a 888-ról, mint hogy beszéljenek Orbán Viktorról

2016. december 16. 12:19

Sajtótörténeti mérföldkőhöz értünk 2016. december 15-én Magyarországon. Ugyanis egyes balliberális hírportálok - karöltve egy új játszótársukkal, a jobbikos Alfahírrel - úgy gondolták, hogy van az a politikai érdek, amely mentén még Magyarország miniszterelnökének gondolatait is el kell hallgatni.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó, mondhatni formabontó interjút adott a 888.hu-nak, ahogy az lenni szokott, nemcsak az MTI által került szemlézésre az anyag, hanem még a kormánnyal kevésbé rokonszenvező, balliberális hírportálok közül is akadtak olyanok, akik a szakmára és az olvasóikra való tekintettel szintén hírül adták a kormányfő gondolatait. Többek közt megjelent

  • az atv.hu,
  • az mno.hu,
  • a hirtv.hu,
  • a hvg.hu,
  • a propeller.hu,
  • a blikk.hu,
  • a 168ora.hu,
  • a vs.hu oldalán
  • és szinte az összes román médiafelületen.

Természetesen – élve az újságírói szabadság eszköztárával – néhány felületen igencsak sajátos szájízzel közölték le az interjút, de mégis leközölték. Joggal gondolták ugyanis, hogy Magyarország miniszterelnökének gondolataira valóban kíváncsiak lehetnek az olvasóik. Végül is ezek az említett médiumok mégiscsak azért lettek létrehozva, hogy kiszolgálják az olvasóikat, tájékoztassák őket az ország és a világ nagyobb történéseiről.

Csakhogy a szakmának létezik egy bűzös pöcegödre is, melyben vígan dagonyázik az Index, a 444, a 24.hu, az RTL Klub és természetesen a jobbikos Alfahír is.

Grafika: 888.hu

Ugyanis az önmagukat objektívnek és mértékadónak aposztrofáló médiumok szándékosan elhallgatták a magyar kormányfő gondolatait. Ezeknek a hírportáloknak láthatóan nem érte el az ingerküszöbét az, hogy a magyar kormányfő vette a fáradtságot és részletesen, nagy terjedelemben beszélt sok olyan kérdésről, amely az ellenzéki logika szerint minimum megosztónak hathatott.

Csakhogy dilemmába ütköztek ezek a derék hírportálok. A 888.hu okozta dilemmába.

Ez a fránya felület, amelyen megjelent az amúgy formabontó miniszterelnöki interjú, bizony nem éppen közkedvelt a liberális Index, a 444, a 24.hu, az RTL Klub és persze a jobbikos Alfahír háza táján sem.

Index

A politikai érdekük tehát felülírta az olvasóik igényét, miszerint már Orbán Viktort sem ciki elhallgatni, csak nehogy le kelljen írni ezt a félelmetes három darab nyolcast.

Az ellenzéki öncenzúra tehát él és virul. Sebaj, akiket érdekelt a kormányfő interjúja, azok mindezek ellenére is elolvasták. Azonban tegnapi számokból ítélve kijelenthető, hogy igencsak rossz stratégiát választottak maguknak ezek az "objektív" médiumok.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére