Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Inkább hallgatnak a 888-ról, mint hogy beszéljenek Orbán Viktorról

2016. december 16. 12:19

Sajtótörténeti mérföldkőhöz értünk 2016. december 15-én Magyarországon. Ugyanis egyes balliberális hírportálok - karöltve egy új játszótársukkal, a jobbikos Alfahírrel - úgy gondolták, hogy van az a politikai érdek, amely mentén még Magyarország miniszterelnökének gondolatait is el kell hallgatni.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó, mondhatni formabontó interjút adott a 888.hu-nak, ahogy az lenni szokott, nemcsak az MTI által került szemlézésre az anyag, hanem még a kormánnyal kevésbé rokonszenvező, balliberális hírportálok közül is akadtak olyanok, akik a szakmára és az olvasóikra való tekintettel szintén hírül adták a kormányfő gondolatait. Többek közt megjelent

  • az atv.hu,
  • az mno.hu,
  • a hirtv.hu,
  • a hvg.hu,
  • a propeller.hu,
  • a blikk.hu,
  • a 168ora.hu,
  • a vs.hu oldalán
  • és szinte az összes román médiafelületen.

Természetesen – élve az újságírói szabadság eszköztárával – néhány felületen igencsak sajátos szájízzel közölték le az interjút, de mégis leközölték. Joggal gondolták ugyanis, hogy Magyarország miniszterelnökének gondolataira valóban kíváncsiak lehetnek az olvasóik. Végül is ezek az említett médiumok mégiscsak azért lettek létrehozva, hogy kiszolgálják az olvasóikat, tájékoztassák őket az ország és a világ nagyobb történéseiről.

Csakhogy a szakmának létezik egy bűzös pöcegödre is, melyben vígan dagonyázik az Index, a 444, a 24.hu, az RTL Klub és természetesen a jobbikos Alfahír is.

Grafika: 888.hu

Ugyanis az önmagukat objektívnek és mértékadónak aposztrofáló médiumok szándékosan elhallgatták a magyar kormányfő gondolatait. Ezeknek a hírportáloknak láthatóan nem érte el az ingerküszöbét az, hogy a magyar kormányfő vette a fáradtságot és részletesen, nagy terjedelemben beszélt sok olyan kérdésről, amely az ellenzéki logika szerint minimum megosztónak hathatott.

Csakhogy dilemmába ütköztek ezek a derék hírportálok. A 888.hu okozta dilemmába.

Ez a fránya felület, amelyen megjelent az amúgy formabontó miniszterelnöki interjú, bizony nem éppen közkedvelt a liberális Index, a 444, a 24.hu, az RTL Klub és persze a jobbikos Alfahír háza táján sem.

Index

A politikai érdekük tehát felülírta az olvasóik igényét, miszerint már Orbán Viktort sem ciki elhallgatni, csak nehogy le kelljen írni ezt a félelmetes három darab nyolcast.

Az ellenzéki öncenzúra tehát él és virul. Sebaj, akiket érdekelt a kormányfő interjúja, azok mindezek ellenére is elolvasták. Azonban tegnapi számokból ítélve kijelenthető, hogy igencsak rossz stratégiát választottak maguknak ezek az "objektív" médiumok.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

Öt EU-s tagállamba vándorolhatott Kadhafi titkos pénze

amerika, london, párizs

Moammer Kadhafi egykori líbiai diktátor pénzalapjait 2011-ben befagyasztotta az ENSZ. Vagyis azokhoz elvben nem lehetne hozzáférni, a közelmúltban azonban kiderült, hogy több százmillió euró hiányzik ezekről a számlákról. A legújabb információk alapján a líbiai pénzügyi alapokat összesen 5 EU-s ország csapolhatta meg. Belgium, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Luxembourg érintett.

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba az új, kinevezett magyar nagykövetet

Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt problémáznak az ukránok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt a mai nap.

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére