Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
889
 
 
 
 

"Index: így lett egy kiegyensúlyozott lapból csicskatroll portál"

Olvasói vélemény | Szerző: Harcos Marcell

2017. július 17. 18:58

Vajon mennyire lesz az majd hiteles, hogy amikor magyar sportolók komoly sikereket érnek el a vizes vb-n, akkor az index.hu újságírója a lap hasábjain fog örömködni? Semennyire.

Az Index még 2010 előtt elég kiegyensúlyozott lap volt, habár ennek inkább politikai okai voltak: nem akartak nyíltan odaállni a népszerűtlen balliberális kormányok mellé, Orbán Viktor pedig már akkor is sok újságírójuk számára maga volt a "patás ördög", így középen lavíroztak, viszonylag sikerrel. 2010 és 2017 között a lap egyre karakteresebben balra tolódott, majd jött Simicska és felvásárolta őket szőröstül-bőröstül.

Fontos még megemlíteni, hogy 2016-tól fokozódott az egyébként sosem szunnyadó médiaháború a jobboldali média létrejöttével. Ugye ekkor az index.hu fontosnak tartotta megkülönböztetni magát az újonnan alakuló médiumokkal szemben: az Index a független, objektív lap, a jobbos lapok propagandát tolnak; az Indexnél szakmai újságírói munka folyik, az újonnan létrejötteknél pedig csak politikai szempontok érvényesülnek, stb.

Ahogy a 888 is megpróbált rávilágítani: az Index ebben a kérdésben (is) hazudik. Ám ez eddig ilyen nyíltan nem derült ki, mint a vizes vb megnyitójáig. Itt ugye egy szakmai alapon működő lap, hiába vannak ellenérzései a rendezvénnyel kapcsolatban, megpróbál valós, de ugyanakkor kritikus képet adni a rendezvényről.

Ebben a tudósításban az Index feladta a saját a maga által hangoztatott minőségi újságírói szempontjait egy kis trollkodásért. A fingó iguánás videók és a migránsviccek közé még azért befért egy kevés eseményleírás, de csak fikázással vegyítve.

Nem értek egyet Szentesi Zöldi véleményével, hogy ez "hazaárulás" lenne. Végső soron csak a saját ideáikat árulták el. Amellett, hogy a hazaárulózással felemeljük őket, a többi balproletár kollégájuk csak meg fogja védeni ezeket a trollokat. Mindössze annyi történt, hogy a saját hitelességük feladása árán meg akarták szívatni a kormányt.

A csupa nagybetűs ÚJSÁGÍRÓK lementek a gazda szintjére: a "kibaszok mindenkit a gecibe" Simicska Lajos és a "centinként vágjuk le a faszukat" Simicska Ádám szintjére. Mindössze ennyi történt, de ez megtörtént. Egy egykor még a jobboldaliak által is sokat olvasott, idézett, eredeti és a valamelyest pártatlan lapból egy csicskatroll lappá züllött az Index. Most már mindenki láthatja.

Egy kis kormánybasztatásért feláldozták a saját hitelességüket.

Vajon mennyire lesz az majd hiteles, hogy amikor magyar sportolók komoly sikereket érnek el a vizes vb-n, akkor az index.hu újságírója ezután a lap hasábjain fog örömködni? Semennyire. Puszta cinizmusnak fog tűnni.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Imámokkal próbálnának sakkozni az olaszok a dzsihadisták ellen

Imámokkal próbálnának sakkozni az olaszok a dzsihadisták ellen

amerika, london, párizs

Potenciális terroristaképzővé válhatnak az olasz börtönök, a dél-európai ország kormánya ezt akarja elkerülni.

Tovább bővül az iraki és iráni katonai együttműködés

Tovább bővül az iraki és iráni katonai együttműködés

amerika, london, párizs

Irán és Irak vasárnap megállapodást írt alá katonai együttműködésük szélesítéséről a terrorizmus és a "szélsőségek" elleni harcban, továbbá a határvédelemről, logisztikai és kiképzési tevékenységről - írja az MTI.

Náci aranykincsre bukkantak egy elsüllyedt német teherhajóban

Náci aranykincsre bukkantak egy elsüllyedt német teherhajóban

century-on

Náci aranykincsre bukkantak egy Izland partjainál a második világháború elején elsüllyedt német teherhajó gyomrában brit kincsvadászok.

Az Európai Unió megfékezné a terrorizmust, kezdetben a műtárgyakra csapnak le

Az Európai Unió megfékezné a terrorizmust, kezdetben a műtárgyakra csapnak le

amerika, london, párizs

Az Európai Unió fejesei úgy gondolják, hogy a műtárgykereskedelemből befolyt pénzt egyes szervezetek a terrorizmus finanszírozására használják fel.

Két aranyat szerzett a magyar csapat a riói matematikai olimpián

Két aranyat szerzett a magyar csapat a riói matematikai olimpián

amerika, london, párizs

A magyar csapat két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a riói matematikai olimpián - írja az MTI.

Egyesek szerint a NATO hülyeségekre költi a pénzét

Egyesek szerint a NATO hülyeségekre költi a pénzét

amerika, london, párizs

Ahelyett, hogy az orosz invázióra várnak, az ISIS ellen kellene vonulni a NATO-nak - mondta Adam Garrie a The Duran főszerkesztője.

A világ legkorszerűbb repülőgép-hordozója állt szolgálatba az USA-ban

Donald Trump amerikai elnök a virginiai Norfolk haditengerészeti kikötőjében tartott ceremónián szolgálatba állította a világ legkorszerűbb és legdrágább repülőgép-hordozójának számító Gerald R. Ford nevű hajót - írja az MTI.

Súlyos baleset az Alpokban: hegymászók haltak meg

Súlyos baleset az Alpokban: hegymászók haltak meg

amerika, london, párizs

Holtan találták azt a két japán hegymászót, akik pénteken tűntek el a svájci Alpokban. Egy osztrák hegymászó is lezuhant a Mont Blanc csúcsáról leereszkedés közben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére